HomeHomeSliderΧρυσή βαλκανιονίκης η Ε. Παπαδημητρίου αργυρός βαλκανιονίκης ο Τ. Σιφουνιός και Χάλκινος ο E. Αποστολόπουλος

Χρυσή βαλκανιονίκης η Ε. Παπαδημητρίου αργυρός βαλκανιονίκης ο Τ. Σιφουνιός και Χάλκινος ο E. Αποστολόπουλος

2η μέρα Tour of Thessaly Exalco -Balkan Road Race Championships

 

Χρυσή βαλκανιονίκης η Ε. Παπαδημητρίου αργυρός βαλκανιονίκης ο Τ. Σιφουνιός και Χάλκινος  Βαλκανιονίκης ο E. Αποστολόπουλος

Από την πόλη του ποδηλάτου, την Καρδίτσα, ξεκίνησε η 2η μέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, Tour of Thessaly -Exalco, με δύο πρωινούς αγώνες οι οποίοι εκκίνησαν με διαφορά 10 λεπτών μπροστά από το δημοτικό Στάδιο της Πόλης.

Πρώτοι εκκίνησαν οι Παίδες για την διαδρομή μήκους 79km, η οποία έκρυβε αρκετές εκπλήξεις, για τους νεαρούς αναβάτες, οι οποίοι και δοκιμάστηκαν κατά την διάρκεια της ανάβασης προς το Φανάρι. Τόσο η υψηλή θερμοκρασία όσο και η υγρασία  ήταν οι παράγοντες εκείνοι οι οποίοι ρύθμισαν το τέμπο του αγώνα, το οποίο ήταν αρκετά δυνατό! Με το τελευταίο loop του αγώνα, και ενώ απέμεναν 10 km για τον τερματισμό ο Βούλγαρος αναβάτης van der Merwe κατάφερε να αποσπαστεί από το peloton και να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού με χρόνο 2:10:32.791και να στεφθεί χρυσός Βαλκανιονίκης. Πίσω του και με διαφορά 2 δευτερολέπτων, τερμάτισαν μετά από ένα εκπληκτικό sprint ο Μύρων Κονταξής του ΚRONOS, ο Τιμόθεος Σιφουνιός & ο Ελευθέριος Αποστολόπουλος της Εθνικής Ελλάδος οι οποίοι αποθεώθηκαν από το κοινό!  Ακολούθησαν οι τερματισμοί των υπολοίπων αθλητών με διαφορά 12 δευτερολέπτων.

 

Οι Κορασίδες ξεκίνησαν και αυτές από το Στάδιο της Καρδίτσας και μέχρι και το 15 χλμ πήγαιναν όλες μαζί, ώσπου ξεκίνησε η ανάβαση προς το Φανάρι, όπου θα έκαναν 2 φορές τον κύκλο του. Μετά το 2ο πέρασμα οι αθλήτριες Παπαδημητρίου Ε. της Εθνικής Ελλάδας, και η Σαφείρη Αλεξάνδρα του STAVROVOUNIOY KORNOY, αποσπάστηκαν σταδιακά και ελεγχόμενα από το pelotonτο δημιουργώντας διαφορά 2 λεπτών! Το peloton δεν άργησε να διασπαστεί και έτσι η διαφορά με τις αποσπασμένες αθλήτριες εκτοξεύτηκε στα 8 λεπτά!

Στα τελευταία 5 kmτου αγώνα η Ε. Παπαδημητρίου έλεγχε απολύτως τον αγώνα, και διάβασε αρκετά καλά την αντίπαλο της Σαφείρη Αλεξάνδρα. Αποτέλεσμα, με  ένα εξαιρετικά δυνατό σπριντάρισμα, να καταφέρει να πάρει την νίκη την οποία πανηγύρισε δεόντως..

Ακολούθησε η αθλήτρια  BUSE ERTEKIN από την Τουρκία με διαφορά 2 λεπτών, και 1 λεπτό αργότερα  ήρθαν για τερματισμό 4 αθλήτριες! Ακολούθησαν οι υπόλοιπες.

 

Απονομές με φόντο τον «Ουράνιο Ποδηλάτη»

Οι απονομές έλαβαν χώρα μπροστά από το δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, στο ίδιο σημείο όπου έλαβαν χώρα και οι απονομές του Tour of Hellas. Το παρών έδωσε και βράβευσε τους Πρώτους νικητές ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλειος Τσιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κωσταντίνος Καλαμπάκας, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Νούσιος Κωσταντίνος.

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια των απονομών, απευθυνόμενος προς τους αθλητές και φίλους του αθλήματος είπε:

« Αυτός ο αγώνας ήρθε για να μείνει! Μετά από 20 και πλέον χρόνια οι Βαλκανικοί αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου επέστρεψαν στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλία! Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο για την άριστη συνεργασία, όλους τους αστυνομικούς διευθυντές, που δημιούργησαν ένα ασφαλές πεδίο αγώνα, ανεβάζοντας συγχρόνως το επίπεδο ασφάλειας όλης της Θεσσαλίας. Ο αθλητισμός είναι αγάπη και ενώνει τους λαούς. Ακολούθησε ειδική βράβευση στον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας, μαζί με τις ευχαριστίες όλων.

 

Αποτελέσματα  Βαλκανικού Πρωταθλήματος Δρόμου

Κατηγορία Men Cadet

 

1ος  Ν. Van Der Merwe           Bulgaria National Team

2ος Tιμόθεος Σιφουνιός            Hellas National Team

3ος Ελευθέριος Αποστολόπουλος       Hellas National Team

 

Κατηγορία Women Cadet

 

1η Ειρήνη Παπαδημητρίου   Hellas National Team

2η Buse Ertekin                      Turkiye National Team

3η Antonia Orzan                   Romania National Team

 

 

Στις 16:00 ξεκινά  ο αγώνας της κατηγορίας Junior/ Eφήβων.