HomeHomeSliderΜε ελληνικές επιτυχίες η 1η μέρα του Balkan Road Race -Tour of Thessaly -Μανωλίδης & Παπαδημητρίου Χρυσοί Βαλκανιονίκες στην Ατομική Χρονομέτρηση

Με ελληνικές επιτυχίες η 1η μέρα του Balkan Road Race -Tour of Thessaly -Μανωλίδης & Παπαδημητρίου Χρυσοί Βαλκανιονίκες στην Ατομική Χρονομέτρηση

Με ελληνικές επιτυχίες η 1η μέρα του Balkan Road RaceTour of Thessaly EXALCO

 

Μανωλίδης & Παπαδημητρίου Χρυσοί Βαλκανιονίκες στην Ατομική Χρονομέτρηση

 

Μετά την χθεσινή εντυπωσιακή παρουσίαση των ομάδων, στην πλατεία Λαμπρούλη, την σκυτάλη Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου ανέλαβε ο Νομός Τρικάλων, και ιδιαίτερα το χωριό Σαρακήνα, όπου από νωρίς το τεχνικό επιτελείο της οργάνωσης εργαζόταν πυρετωδώς για την προετοιμασία του αγωνίσματος της Ατομικής Χρονομέτρησης. Οι χώροι πλησίον της εκκίνησης είχαν καθαριστεί επιμελώς και ομάδα  Εθελοντών επέβλεπε για τυχόν «ανεπιθύμητες» καταστάσεις!

Η εκκίνηση του 1ου αθλητή δόθηκε στις 16:00 ακριβώς από την ειδική ράμπα εκκίνησης η οποία στεκόταν με φόντο πίσω της κάποια από τα επιβλητικά βράχια της περιοχής των Μετεώρων.

Τον χορό των μεταλλίων άνοιξε η αθλήτρια Ειρήνη Παπαδημητρίου η οποία κατάφερε να διατηρήσει ένα δυνατό τέμπο μέχρι το τέλος και να πάρει την νίκη στην οποία πίστεψε από την πρώτη της πεταλιά!

 

Ακολούθησε ο Στράτος Μανωλίδης ο οποίος, κατά την διάρκεια της εκκίνησης ήταν εμφανώς συγκεντρωμένος στον αγώνα, μέχρι τα πρώτα 2 χιλιόμετρα όπου έπιασε επίσης δυνατό ρυθμό τον οποίο κράτησε μέχρι την γραμμή τερματισμού του αγώνα. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Μπερδεμπές Κ. που αγωνίστηκε μέχρι τέλους για να μειώσει την απόσταση από τον 2ο Ρουμάνο αθλητή C. CAMPEAN.

 

Στην κατηγορία των Men cadet ο T. Σιφουνιός  τερμάτισε στην 3η θέση με τον Ρουμάνο D. COMAN να παίρνει την πρωτιά στην κατηγορία.

Η κατηγορία των women Junior είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ ελληνικό χρώμα καθώς 2 ελληνίδες αθλήτριες η Φριντζήλα και η Κόκκαλη τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των WOMEN Elite η αθλήτρια από την Ρουμανία Mouresan δεν άφησε κανένα περιθώριο τόσο στην Petrova από την North Macedonia ,όσο και από την Ελληνίδα, Μ. Γιαμπάνη, η οποία κυνήγησε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση του Βάθρου!

Το αγωνιστικό σκέλος της Ατομικής χρονομέτρησης ολοκληρώθηκε με την κατηγορία Men elite, στην οποία δεν υπήρχε ελληνική εκπροσώπηση στο Βάθρο των νικητών. Την πρωτιά πήρε ο πολύ δυνατός αθλητής από την Σερβία, I. OGNEN με χρόνο πολύ εντυπωσιακό, που έφτανε για να μην απειληθεί από τους δύο Ρουμάνους αθλητές  D. EMIL & M. HARASIM Αμφότεροι τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα!

 

Κάτω από τους Βράχους των Μετεώρων οι απονομές!

Οι Απονομές των επάθλων στους νικητές του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και του Tour of Thessaly έλαβαν χώρα κάτω από τους επιβλητικούς Βράχους των Μετεώρων, που βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO!

Στις απονομές οι οποίες έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, έδωσαν το παρόν και έκαναν  : Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού Κωσταντίνος Καλαμπάκας, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Δήμαρχος Μετεώρων Θόδωρος Αλέκος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της Βαλκανικής Ενώσεως Ποδηλασίας Emin Mouftouglou, o κ. Νώντας Σαρρής Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής ένωσης.  Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μπουτίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γακόπουλος, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Ακρίβος Αθανάσιος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις απονομές που έλαβαν χώρα ακούστηκαν οι ανάλογοι Εθνικοί Ύμνοι των νικητήριων χωρών!

Οι αγώνες του Tour of Thessaly συνεχίζονται αύριο από την πόλη της Καρδίτσας με  εκκίνηση και τερματισμό στο  Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, που θα φέρουν στη μνήμη του κόσμου στιγμές από το πέρασμα του Tour of Hellas!

 

Αποτελέσματα

 

Κατηγορία Men cadet

 

1ος D. COMAN ROMANIA NATIONAL TEAM 0:17:06.820

2ος G. Markovic SERBIA NATIONAL TEAM.   0 :17:07.513

3ος T. SIFOYNIOS HELLAS NATIONAL TEAM. 0:17:24.617

 

ΜΕΝ JUNIOR

1ος Ε.MANOLIDIS HELLAS NATIONAL TEAM

2ος C. CAMPEAN  ROMANIA NATIONAL TEAM

3ος Κ. BERDEMPES HELLAS NATIONAL TEAM

 

Women Cadet

1η Ε. PAPADIMITRIOU HELLAS NATIONAL TEAM

2η A. SAFIRI P.O. STAVROVOYNIOU KORNOY

3η BUSE ERTEKIN TOURKEY NATIONAL TEAM

 

WOMEN JUNIOR

1η  I. CIOCLU ROMANIA NATIONAL TEAM. 0:18:06.933

2η N. FRITZILA HELLAS NATIONAL TEAM.  0:18:19.664

3η V. KOKKALI  HELLAS NATIONAL TEAM   0:19:03.210

 

WOMEN Elite

 

1η M. MURESAN    ROMANIA NATIONAL TEAM 0:29:05.830

2η Ε. PETROVA        NATIONAL NORTH MACEDONIA  0:29:33.777

3η M. GIAMPANI    HELLAS NATIONAL TEAM 0:29:58.820

 

MEN ELITE

1ος I. OGNEN        SERBIA NATIONAL TEAM      0:37:26.797

2ος D. EMIL.          ROMANIA NATIONAL TEAM  0:39:11.777

3ος M. HARASIM. ROMANIA NATIONAL TEAM. 0:40:24.807