HomeHomeSliderΜε εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Δρόμου -Tour of Thessaly- Exalco

Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Δρόμου -Tour of Thessaly- Exalco

Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Δρόμου –Tour of Thessaly Exalco

 Η Θεσσαλία στο επίκεντρο της Ποδηλασίας Δρόμου

 

Με εντυπωσιακό τρόπο, και παρουσίαση των 30 ομάδων, άνοιξε η αυλαία του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας δρόμου σε μια ιδιαίτερη τελετή την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πλατεία Λαμπρούλη, μπροστά από το Φρούριο. Οικοδεσπότης όλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος υποδέχτηκε τους 181 αθλητές & αθλήτριες από 12 χώρες, που θα λάβουν μέρος στους τριήμερους αγώνες του Tour of Thessaly Exalco, το οποίο θα διασχίσει κάποια από τα oμορφότερα μέρη της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα οποία αρκετά από αυτά βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO και αποτελούν πόλο έλξης για αρκετούς τουρίστες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωσταντίνος Αγοραστός, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, απηύθυνε μήνυμα στην Αγγλική γλώσσα με αποδέκτες τους αθλητές και συνοδούς των ομάδων.

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων είπε: «Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τους αγώνες, την Κυριακή θα ολοκληρωθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα εδώ στη Λάρισα! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομοσπονδίες των 10 χωρών που βρίσκονται εδώ καθώς και την Ελληνική Ομοσπονδία ποδηλασίας, τον Πρόεδρο της Βαλκανικής ένωσης, αλλά και τους συνοδούς & αθλητές των υπολοίπων 20 ομάδων που ήρθαν στην Θεσσαλία για να  αγωνιστούν. Ο ίδιος αγώνας, θα διεξαχθεί του χρόνου από τις 2-5 Απριλίου, με την επωνυμία Tour of Thessaly Exalco, και θα είναι ένας αγώνας που θα συμπεριληφθεί στο αγωνιστικό καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδηλασίας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, όλους τους χορηγούς οι οποίοι βοήθησαν να κάνουμε πραγματικότητα την διεξαγωγή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και να μείνει στην ιστορία ως μια ξεχωριστή διοργάνωση.»

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Τούρκος Πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Ποδηλασίας Εμίν Μουφτούγλου, ο οποίος  ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές & αθλήτριες, συνοδούς και προπονητές των ομάδων, και συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα και στην πόλη της Λάρισας για την διεξαγωγή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου. Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς και τους φέρνει πιο κοντά»

Εν συνεχεία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, βράβευσε τον Πρόεδρο κ. Μουφτούγλου, για την πολύχρονη προσφορά του στην αγωνιστική ποδηλασία, απονέμοντάς τιμητική πλακέτα.

Την σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο οποίος μιλώντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρος της Ε.Ο.Π κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο για την πρόσκληση, και εν συνεχεία τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος καλωσόρισε τους αθλητές, και είπε τα εξής: «Η ποδηλασία  δεν αποτελεί μόνον αγωνιστικό γεγονός, παρά προσφέρει δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του τόπου, στον οποίο διεξάγονται μεγάλες Ποδηλατικές διοργανώσεις! Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη γιατί τα τελευταία χρόνια έχει «αγκαλιάσει» το  Ποδήλατο και προσπαθεί συνεχώς για την ανάπτυξή του σε όλη την επικράτεια της Περιφέρεια Θεσσαλίας! Καλωσορίζουμε τον Tour of Thessaly ο οποίος τον επόμενο χρόνο θα προβάλει Θεσσαλία σε όλο τον κόσμο».

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός αφού ευχαρίστησε, απένειμε τιμητική πλακέτα, και τη φανέλα του Tour Of Thessaly, στην κ. Εύη Καντώνια Marketing Manager της εταιρείας EXALCO S.A. που είναι ο μεγάλος χορηγός του Balkan Open Road Championships.

Αύριο, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, η αγωνιστική δράση ξεκινά στη Σαρακήνα του Δήμου Καλαμπάκας στις 16:00μμ ακριβώς με το αγώνισμα της Ατομικής χρονομέτρησης, με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στις κατηγορίες, -Άνδρες elite/Νέοι 30km- Έφηβοι /Γυναίκες elite 20km- Παίδες/Νεάνιδες /Κορασίδες 12km .

H τελετή απονομών θα λάβει χώρα στις 20:00 στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας.

Για το Γραφείο Τύπου