HomeHomeSliderΝτάκου – Ζησόπουλος Πρωταθλητές στο Σχολικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ στην Έδεσσα.

Ντάκου – Ζησόπουλος Πρωταθλητές στο Σχολικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ στην Έδεσσα.

Ντάκου – Ζησόπουλος Πρωταθλητές στο Σχολικό Πρωτάθλημα ΜΤΒ στην Έδεσσα.

Την Τετάρτη 24/4/2024 η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υ.ΠAI.Θ. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας,  διοργάνωσαν τους Πανελλήνιους Αγώνες Ορεινής  Ποδηλασίας μαθητών και μαθητριών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας σχολικού έτους 2023-2024. Η διοργάνωση των ανωτέρω αγώνων ανατέθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και διεξάγεται  σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος της Ποδηλασίας στα αγωνίσματα: · Ορεινή Ποδηλασία – Αγώνισμα Cross Country (XCO). Το σχολικό πρωτάθλημα διοργανώθηκε στην Έδεσσα  σε μια πολύ όμορφη και απαιτητική διαδρομή μέσα στο δάσος. Ο αγώνας ήταν διάρκειας 45’ λεπτών σε μία κυκλική διαδρομή μήκους 3,9km.

Στην κατηγορία των κοριτσιών η Εύα  Ντάκου μαθήτρια της Β’ λυκείου στο 3ο ΓΕ.Λ. Τρικάλων και αθλήτρια του Ποδηλατικού Σύλλογου Τρικάλων βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και κατάφερε να δώσει τον δικό της ρυθμό στον αγώνα, μέχρι και το τέλος του όπου είδε πρώτη το πέσιμο της καρό σημαίας! Στην 2η θέση τερμάτισε η Αθλήτρια Ντάσιου του Πειραματικού Λυκείου Κομοτηνής, και στην 3η θέση τερμάτισε η Δελαπόρτα μαθήτρια του ΕΠΑΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ,

Πολλά συγχαρητήρια στην Εύα Ντάκου, στους γονείς της και στους καθηγητές  του 3ου Λυκείου Τρικάλων για την Πανελλήνια Σχολική Νίκη.

Στην κατηγορία των αγοριών είχαμε μια πολύ δυνατή μάχη από την αρχή του αγώνα, όπου ο Αθλητής Ζησόπουλος Θεοδόσιος, του ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, κέρδισε την πρώτη θέση του αγώνα από τον Βαρελά Θεόδωρο αθλητή του ΑΕΡΩΠΟΣ, και μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ, αφήνοντας την τρίτη στον μαχητικό Μαντζιάρη Μάριο, από το 2ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές του αγώνα, και στους χαρτογράφους της διαδρομής η οποία όπως εκφράστηκε από πολλούς ήταν για πολλά οσκαρ, σε αντίθεση με την πολύ μικρή συμμετοχή αθλητών- μαθητών στον αγώνα!! Εμφανής ήταν η απουσία αθλητών από  γειτονικούς Νομούς, της Μακεδονίας -Θράκης, ενώ άξια λόγου η συμμετοχή αθλητών από την Κρήτη και την Κομοτηνή!!

Συγχαρητήρια στους νικητές και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν το παρών στους δύο αγώνες, διεκδικώντας πολύτιμα μόρια τα οποία θα τους βοηθήσουν στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.