HomeHomeSliderΣυνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα – Ο Ποδηλάτης Χαρούν Μολλά άναψε τον βωμό στην Κομοτηνή.

Συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα – Ο Ποδηλάτης Χαρούν Μολλά άναψε τον βωμό στην Κομοτηνή.

Συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα – Ο Ποδηλάτης Χαρούν Μολλά άναψε τον βωμό στην Κομοτηνή

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου η Κομοτηνή, ως μία από τις πόλεις – σταθμούς από όπου θα περάσει στη διαδρομή της από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Παρίσι.  Η Ολυμπιακή Φλόγα αφίχθη στις 3 περίπου το μεσημέρι στη δυτική είσοδο της πόλης και με τους λαμπαδηδρόμους που την παρέλαβαν έφτασε μέχρι το Δημαρχείο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής.

Με υπερηφάνεια η Ποδηλατική κοινότητα είδε τον Διεθνή Ποδηλάτη Mολλά Χαρούν, να είναι ένας από τους Λαμπαδηδρόμους που παρέλαβαν την Ολυμπιακή φλόγα.  Η φλόγα κομίζει το ιδεώδες του «ευ αγωνίζεσθαι» το πνεύμα του υγιούς συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας και το «Αιέν Αριστεύειν» τη προσπάθεια για την διάκριση, την επιδίωξη της αριστείας. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού. Η υπερηφάνεια την οποία ένιωσε ο αθλητής Μολλά Χαρούν ίσως να είναι μεγαλύτερη και από την πρωτιά σε έναν αγώνα!  Σε ανάρτηση του στα social media, περιγράφει τις ιδιαίτερες στιγμές που βίωσε κρατώντας την Ολυμπιακή Δάδα : “Η τιμή της μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ισάξια με αυτή του χρυσού μεταλλίου.  Ένα σχολείο διάπλασης του χαρακτήρα, ιδίως των νέων ανθρώπων που μαθαίνουν να αγωνίζονται με υπομονή και επιμονή, να θέτουν στόχους και να προσπαθούν να τους υλοποιήσουν. Σήμερα μετέφερα αυτό το ιδεώδες στη πόλη μου Κομοτηνή. Σήμερα ένιωσα νικητής”.

Οι Λαμπαδηδρόμοι που παρέλαβαν την Ολυμπιακή Φλόγα, είναι οι εξής:

Από την οδό Υψηλάντου 1 μέχρι την Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Δημοκρίτου & Στουκόπουλου): 1ος Λαμπαδηδρόμος Κυριάκος Μπακιρτζής (Πολεμικές Tέχνες).

Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής μέχρι την οδό Δημοκρίτου 1: 2η Λαμπαδηδρόμος, Νικολέτα Μπάρμπα (Πάλη).

Από την οδό Δημοκρίτου μέχρι την οδό Ορφέως 21: 3ος Λαμπαδηδρόμος, Αθανάσιος Μιμίκος (Καλαθοσφαίριση με Αμαξίδιο).

Από την οδό Ορφέως 21 μέχρι και το Δημαρχείο της Κομοτηνής: 4ος Λαμπαδηδρόμος, Κωνσταντίνος Μπανιώτης (Άλμα εις Ύψος).

Από το Δημαρχείο μέχρι τη συμβολή των οδών Σισμάνογλου με Ζυμβρακάκη: 5ος Λαμπαδηδρόμος, Χαρούν Μολλά (Ποδηλασία). 

Λαμπαδηδρόμοι επίσης ήταν και οι δύο αθλητές που επέλεξε η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, οι Κυριάκος Αμούτζας και Δημήτρης Μπαξεβανίδης.

Στη τελετή αφής στο Δημαρχείο Κομοτηνής ακούστηκαν ο Ολυμπιακός ύμνος, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα υψώθηκαν οι αντίστοιχες σημαίες.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» και εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τέλος πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.