HomeHomeSliderΒαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου-  2η μέρα Αγώνας Δρόμου Αντοχής Εφήβων 116km

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου-  2η μέρα Αγώνας Δρόμου Αντοχής Εφήβων 116km

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

 

2η μέρα Αγώνας Δρόμου Αντοχής Εφήβων 116km

 

Ένας αγώνες, δύο λίμνες, στην καρδιά της Θεσσαλίας

 

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 16:00 ακριβώς με τη συμμετοχή 35 αθλητών. Οι αθλητές ξεκίνησαν από το δημοτικό στάδιο Καρδίτσας και αφού διέσχισαν την πόλη, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από αυτή!

Το peloton κατευθύνθηκε προς Μεσενικόλας και ανηφόρισε και ακόμη ψηλότερα  στη Λίμνη Πλαστήρα  στα 950μ, με την βροχή να υποδέχεται τους ποδηλάτες, στις πρώτες ανάσες που έπαιρναν μετά το ξεκόρφιασμα!

Στα επόμενα χιλιόμετρα και ενώ το τέμπο του αγώνα ήταν σταθερό, δύο αθλητές από την Ρουμανία ο   Andrei Carbunarea, και ο Luca Campean, επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να χτίσουν μια διαφορά η οποία μεγάλωνε σταδιακά, μέχρι να τερματίσουν με αυτή τη σειρά. Το peloton οδηγούσαν ο Νίκος Μάνθος, ο  Στράτος Μανωλίδης , και ο Flavio Venomi από την Αλβανία. Αμφότεροι αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους αθλητές και κυνήγησαν του δύο αποσπασμένους Ρουμάνους αθλητές, χωρίς όμως να καταφέρουν να μειώσουν την μεταξύ τους διαφορά!

 

Η κατηφόρα από τη Λίμνη Σμοκόβου, έδωσε φτερά στα πόδια των αθλητών και μαζί πολύτιμες ανάσες! Η μεγάλη ευθεία δεν είχε εκπλήξεις να δώσει, εκτός από το γκρούπ στο οποίο βρισκόταν ο Έλληνας αναβάτης Μπερδεμπές Κωσταντίνος, που επιχείρησε με επιτυχία να αποσπαστεί το γκρούπ, και να αναπτύξει μια σεβαστή διαφορά την οποία κράτησε μέχρι τον τερματισμό που του χάρισε την 8η θέση!

Οι απονομές έλαβαν χώρα στο δημοτικό στάδιο όπως και το μεσημέρι και παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κωσταντίνος Νούσιος, και η κ. Σαμολαδά Δέσποινα της εταιρείας “Theoni”,οι οποίοι και βράβευσαν του 3 πρώτους νικητές του αγώνα!

 

Aύριο τη σκυτάλη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος παίρνει ο Βόλος , από όπου θα εκκινήσουν οι κατηγορίες των Ανδρών elite, Νέων μήκους 146,7 km,και Δρόμος αντοχής Γυναικών /Νεανίδων μήκους 83,2km.

Η ψυχή των εθελοντών για άλλη μια φορά, λειτούργησε στην εντέλεια! Αθόρυβα,  και χωρίς φασαρία οι εθελοντές του αγώνα βρέθηκαν, σε πολλά σημεία και βοήθησαν όχι μόνο με την παρουσία τους αλλά εμπράκτως τον Tour of Thessaly -Exalco.

 

Αποτελέσματα men junior.

 

1 ADREI CARBUNAREA ROMANIA

2 LUCA CAMPEAN         ROMANIA

3 NIKOS MANTHOS.      HELLAS