HomeHomeSliderΘρίαμβος για τα Ελληνικά πεντάλ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου & στον Tour of Thessaly -Exalco Χρυσός Βαλκανιονίκης ο Νικηφόρος Αρβανίτου, Αργυρός ο Νικόλαος Δράκος

Θρίαμβος για τα Ελληνικά πεντάλ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου & στον Tour of Thessaly -Exalco Χρυσός Βαλκανιονίκης ο Νικηφόρος Αρβανίτου, Αργυρός ο Νικόλαος Δράκος

Θρίαμβος για τα Ελληνικά πεντάλ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου & στον Tour of ThessalyExalco

Χρυσός Βαλκανιονίκης ο Νικηφόρος Αρβανίτου, Αργυρός ο Νικόλαος Δράκος

Χρυσή Βαλκανιονίκης Women elite η Ρουμάνα Manuela Moresan, και στη Junior η Alexandra Cioclu

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, ολοκληρώθηκε το Balkan Road Race championships 2023, στην πόλη της Λάρισας, με τον αγώνα Αντοχής Ανδρών/Νέων elite, 146,7km, και τον αγώνα Αντοχής Γυναικών/Νεανίδων elite 83,2km.

 

Οι αγώνες ξεκίνησαν με προ εκκίνηση στις 10:00πμ από το Λιμάνι του Βόλου, με διαφορά 10 λεπτών και διήλθαν από το κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού Μαγνησίας, για τα γύρο ορεινά με κατεύθυνση την Λίμνη Κάρλα, η οποία είχε φορέσει τα καλά της!

 

Ο αγώνας των Γυναικών/Νεανίδων είχε αρκετό σασπένς, δράση, και πολύ υπομονή. Μετά το τέλος του κατηφορικού τμήματος είχε σχηματιστεί ένα αρκετά μεγάλο γκρούπ από αθλήτριες, οι οποίες καταδίωκαν την Ρουμάνα Πρωταθλήτρια Mauela Moresan η οποία διατήρησε το δυνατό τέμπο της το οποίο όπως φάνηκε ήταν αυτό που την οδήγησε στην νίκη, καθώς καμία αθλήτρια από το peloton, δεν κατάφερε να μειώσει την μεταξύ τους διαφορά! Έτσι έφτασε η Manuela πέρασε πρώτη την γραμμή τερματισμού και στέφθηκε Βαλκανιονίκης στον αγώνα αντοχής των Γυναικών elite. Μεγάλη μάχη και θέαμα στα τελευταία 5 χιλιόμετρα έδωσαν πολλά κορίτσια μαζί, μεταξύ αυτών, η Μαρία Θεοχάρη, η οποία  σε όλη τη διάρκεια της κούρσας δεν έχασε επαφή από την κορυφή, μάλιστα σε αρκετές των περιπτώσεων κυνήγησε τα ντεμαράζ, μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια, Γιαμπάνη, Ελευθεριάδου,  Μούτσιου . Φριντζήλα, oi οποίες έκαναν συνεχής επιθέσεις στις υπόλοιπες αθλήτριες χωρίς όμως αποτέλεσμα! Τα πάντα κρίθηκαν στο τελικό σπριντ όπου επικράτησε η Nεάνιδα Αθλήτρια από την Ρουμανία Alexandra Cioclu αφήνοντας στις υπόλοιπες θέσεις τις 2 γυναίκες αθλήτριες του βάθρου.

 

Στους Άνδρες/ Νέωνu23,  elite το επίπεδο όλων των αθλητών ήταν πολύ υψηλό, γεγονός που φάνηκε από το πολύ δυνατό τέμπο, που είχε το peloton. Το δεύτερο σκέλος της διαδρομής ήταν ιδιαίτερα τεχνικό και συμπεριλάμβανε συνεχόμενες ανηφοροκατηφόρες, στις οποίες αρκετοί αθλητές δοκίμασαν τις δυνάμεις τους.

Μετά από το 85ο χλμ, όπου ξεχώρισε ένα μεγάλο group μέσα στο οποίο υπήρχαν ικανοί Έλληνες αναβάτες, οι οποίοι μαζί με 2αθλητές από την Αλβανία, και άλλους 2 από τη Ρουμανία, αποσπάστηκαν από το peloton δημιουργώντας διαφορά 4 λεπτών! Κάπου εκεί προστέθηκαν στην παρέα των προπορευόμενων αθλητών που βρισκόταν ο Νικηφόρος Αρβανίτου, και ο Νίκος Δράκος, ο  Τούρκος αθλητής Ali Goz  και o Διονύσης Δούζας. Tελικά η νίκη κρίθηκε στο σπριντ, το οποίο ανέδειξε τον Νικηφόρο Αρβανίτου Χρυσό Βαλκανιονίκη, αφήνοντας στην 2η θέση τον μαχητικό Νικόλαο Δράκο, και την 3η τον Olsian Velia από την Εθνική Ομάδα της Αλβανίας ο οποίος αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία Men elite. Λίγο πιο πίσω ο Διονύσης Δούζας τερμάτισε στην  6η θέση πίσω από τον Ρουμάνο Emil Dima & τον Serban Luncan.

O πρώτος άνθρωπος που έσπευσε να συγχαρεί τους αθλητές, ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος κατά την διάρκεια των απονομών ευχαρίστησε πρωτίστως, την Ελληνική Αστυνομία για την συμβολή της στη μέγιστη οδική ασφάλεια του Tour of Thessaly, και ακολούθως τους Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, και Νεανική Αρωγή τους οποίους βράβευσε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Βασίλης Διαμαντόπουλος.

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Χορηγούς του Tour of Thessaly εκ των οποίων οι περισσότεροι έδωσαν το παρών στη Τελετή Απονομών.

 

Μέγας Χορηγός η εταιρεία EXALCO

Χορηγοί : Theoni -Papageorgiou Food service- Intercomm Foods – KRONOS- Lariplast s.a.- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου- ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΑΤΕΒΕ- και υποστηρικτές De Tox – Οικογένεια Κλιάφα

Πλήρη αποτελέσματα εδώ:

2023-Tour-of-Thessaly-Results-All