HomeHomeSliderΥπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Π. το L’ Étape Greece by Tour de France στις 6 Απριλίου 2024

Υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Π. το L’ Étape Greece by Tour de France στις 6 Απριλίου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο Ποδηλατικό γεγονός L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA 2024!

  • Ο νικητής ή η νικήτρια του φετινού αγώνα θα συμμετάσχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»
  • Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Βασίλης Διαμαντόπουλος  στην Ανοιχτή συζήτηση για την αστική και τουριστική ποδηλασία 

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θα λάβει χώρα και η φετινή διεξαγωγή του εμβληματικού ποδηλατικού αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA, ο οποίος διοργανώνεται τον Απρίλιο για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αρχαία Ολυμπία! Την περασμένη Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έλαβε χώρα η παρουσίαση του αγώνα, και αμέσως μετά έγινε, ανοιχτή συζήτηση για την αστική και τουριστική ποδηλασία και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης που υπάρχουν στη χώρα μας.

Ο δημοφιλέστερος και πιο απαιτητικός αγώνας ποδηλασίας στον κόσμο, επιστρέφει στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, στις 6 Απριλίου 2024, με ένα ειδικά σχεδιασμένο σύνολο διαδρομών και σταδίων. Οι φίλοι της ποδηλασίας, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν 3 απολαυστικές διαδρομές στα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία της Δυτικής Πελοποννήσου. Η διοργάνωση προσφέρει δύο διαδρομές 128 και 76 χιλιομέτρων, το The Race και το The Ride αντίστοιχα, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και το The Fun Ride, μια πολύ πιο εύκολη, επίπεδη, μη ανταγωνιστική διαδρομή 17 χιλιομέτρων για ποδηλάτες από 9 έως 99 ετών κάθε επιπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής ή η νικήτρια του φετινού αγώνα θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»!

Την εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece, Βάσια Μπιρλιράκη, ο Βλαδίμηρος Πέτσας, Race Director του L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA και η Βίκυ Καραδήμου, Corporate Affairs and Communication Professional της KosmocarSkoda, ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης.

Η κ. Βίκυ Καραδήμου Corporate Affairs and Communication Professional της Kosmocar- Skoda

Θεματική ενότητα

Πώς επηρέασε η πανδημία την ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας; Πόσο σημαντικό είναι το ποδήλατο για τις μικρές ηλικίες και γενικότερα για την ανάπτυξη των παιδιών; Πώς η ποδηλασία μπορεί να αναδείξει τον ελληνικό τουρισμό; Σε τι επίπεδο βρίσκεται η αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα; Πώς η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία ποδηλατόδρομων συμβάλλουν στη διάδοση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το ποδήλατο; Οι παραπάνω θεματικές αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από τους: Βασίλης Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Παπαδημητρίου, Ιδρυτής και Πρόεδρος της EY ZHN Greece, Γιάννης Παπανικολάου, Πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης και Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Αστική Ποδηλασία.

 

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Γιώργος Μπούγλας, Ambassador του L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA,  ο οποίος θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στην Ποδηλασία Δρόμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι. «Θα είναι ένα μεγάλο event για όλους τους ποδηλάτες, επαγγελματίες και μη, σχεδιασμένο με γνώμονα την ασφάλεια που θα αναδείξει τις όμορφες διαδρομές της περιοχής. Σας περιμένουμε όλους εκεί!».