HomeHomeSliderΗ Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και οι Βραβεύσεις των Κορυφαίων της Ε.Ο.Π.

Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και οι Βραβεύσεις των Κορυφαίων της Ε.Ο.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 5/2/2024

Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και οι Βραβεύσεις των Κορυφαίων της Ε.Ο.Π.

Βασίλης Διαμαντόπουλος : Εν κατακλείδι εκφράζω την βαθιά μου πεποίθηση ότι όλοι μαζί ενωμένοι, θα επιτύχουμε και φέτος νέες διακρίσεις για την ποδηλασία θέτοντας νέες βάσεις.

Στην αίθουσα τελετών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από αθλητές, αθλήτριες, και παράγοντες των σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα, έλαβε χώρα,  η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και η Τελετή Βράβευσης των Κορυφαίων Αθλητών & Αθλητριών του 2023.

Η τελετή διεξήχθη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση, του Προέδρου της Ε.Ο.Ε. και μέλος της Δ.Ο.Ε Σπύρου Καπράλου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, καθώς και αρκετών μελών της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος του TAEK WO DO Φυσεντζίδης Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Σκποπευτικής Ομοσπονδίας Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Τόκας Θωμάς Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γκόλφ, Λιαρομάτης Κωσταντίνος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μέιζμπολ, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Νικόλαος Ιατρού Πρόεδρος επιτροπής Μάρκετινκγ Ε.Ο.Ε. η Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ε.Ο.Ε το μέλος της Ε.Ο.Ε Ξυλούρης Νικόλαος, και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, Πάλλη Ντόρα. Παρών και οΤζήμας Αθανάσιος, πρώην πρόεδρος Ε.Ο.Π. και επίτιμος Πρόεδρος UEC.

Οικοδεσπότης όλων ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην μεγάλη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πρωταθλητή Ελλάδας Γιώργου Μπούγλα λέγοντας τα εξής: «Ένας αθλητής μόνος του δεν μπορεί να προκριθεί χωρίς την συμβολή των συναθλητών του. Χάρις τη βοήθεια των: Τζωρτζάκη Πολυχρόνη, Περικλή Ηλία, Αρβανίτου Νικηφόρο, και Δράκο Νικόλαο, πήραμε την πολυπόθητη πρόκριση!

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Κωσταντίνο Λιβανό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας στο αγώνισμα του Κέιριν.  Το 2023 η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη των Εθνικών Ομάδων και στην ανάπτυξη του αθλήματος Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 59 πολυπληθείς Αποστολές Εθνικών Ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Η Ε.Ο.Π. αποπλήρωσε μεγάλο μέρος του χρέους των παρελθόντων ετών, το οποίο στο σύνολό του ξεπέρασε τις 600.000€ από την ημέρα που το εν λόγω Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε τα ηνία της Ομοσπονδίας. Μετά από αρκετά χρόνια η Ε.Ο.Π. κατάφερε να αποκτήσει Μεγάλο Χορηγό τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., αλλά και άλλους που υποστηρίζουν το έργο της Ομοσπονδίας. Σε συνεργασία με την Cycling Greece διοργανώσαμε τον Tour of Hellas.

Για πρώτη φορά διοργανώσαμε  το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Δρόμου με και παράλληλα τον 1ο Tour of Thessaly. Επίσης, το 1ο Larisa Cycling Forum σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο του οποίου εορτάσαμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας το 1973.

Συνεργαζόμαστε σε προγράμματα όπως Άθλησης και Προόδου με την Sports Excellence η οποία υποστηρίζεται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Εκεί θα προετοιμαστούν οι επόμενες γενιές των πρωταθλητών που θα διεκδικήσουν την πρόκριση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028. Εν κατακλείδι εκφράζω την βαθιά μου πεποίθηση ότι όλοι μαζί ενωμένοι, θα επιτύχουμε και φέτος νέες διακρίσεις για την ποδηλασία θέτοντας νέες βάσεις.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση για την άμεση ανταπόκρισή στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την στατικότητα του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου, ενισχύοντας την Ομοσπονδία με το ποσό των 150.000€. Ανυπομονούμε για μια αγωνιστική χρονιά γεμάτη επιτυχίες από όλους τους αθλητές της Ε.Ο.Π.»

Εν συνεχεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης απεύθυνε χαιρετισμό σε όλους λέγοντας:

«Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλή Ολυμπιακή χρονιά σε όλη την Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή. Από όσες φορές έχω παραστεί σε αυτήν εδώ την αίθουσα, είναι η πρώτη που τη βλέπω τόσο ασφυκτικά γεμάτη. Συγχαρητήρια για αυτή την πρωτιά. Το θέμα του αθλητισμού διαμέσου της Ποδηλασίας είναι κάτι που έρχεται και έχω την αίσθηση και την πεποίθηση ότι θα ισχυροποιηθεί και θα μεγαλώσει πολύ περισσότερο! Το ποδήλατο από μόνο του έχει ένα αποτύπωμα περιβαλλοντικό, το οποίο είναι το πιο επίκαιρο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, καθώς η εναλλακτική μετακίνηση αποτελεί θέμα προτεραιότητας για όλο τον κόσμο. Ο συνδυασμός άθλησης και ποδηλάτου είναι εξίσου σημαντικό θέμα καθώς το ανάγλυφο και η Γεωμορφία της πατρίδας μας προσφέρονται για τον σκοπό αυτό.

Είναι η 3η χρονιά που διοργανώνουμε τον ΔΕΗ Tour of Hellas, ο οποίος για πρώτη φορά θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη και θα διανύσει όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. O ΔΕΗ Τour of Hellas, προετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, και την οργανωτική επιτροπή της Cycling Greece με τις υποδείξεις του Προέδρου της Γιώργου Λεβεντάκη, ταυτόχρονα επενδύουμε πάρα πολλά στον τομέα της ποδηλασίας από το οποίο αναμένουμε και πάρα πολλά. Πιστεύουμε στο ποδήλατο! Δοκιμάστηκε η Ποδηλασία, όμως ενισχύσαμε αμέσως τις προσπάθειες των αθλητών, και λίγο αργότερα ανακοινώσαμε το άνοιγμα του ποδηλατοδρομίου, από κοινού με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Π.. Σε λίγες ημέρες μαζί με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε κ. Καπράλο, θα παρουσιάσουμε την ψηφιοποίηση του Ελληνικού αθλητισμού μέσω του προγράμματος «ΚΟΥΡΟΣ» ένα εργαλείο μοναδικό όπου κάθε πρόεδρος ομοσπονδίας θα βλέπει τη δυναμική του αθλήματος του. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει τεράστιες δυνατότητες στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Πολλά πράγματα δεν αναπτύχθηκαν όπως έπρεπε στο παρελθόν. Σήμερα όμως υπάρχει εμπειρία καλή πρόθεση καλή διάθεση, και ένα περιβάλλον υγιές που μέσα του μπορούν να λειτουργήσουν τα πάντα. Είναι μια χρονιά κρίσιμη. Πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι και περήφανες που είμαστε Έλληνες. Μην ξεχνάμε ποτέ ότι σε αυτόν τον τόπο που ονομάζεται Ελλάδα, γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στην Πατρίδα μας γεννήθηκε ο Αθλητισμός με τις αξίες του. Στην Πατρίδα μας γεννήθηκε η Δάδα με το ολυμπιακό φώς. Για αυτή την Πατρίδα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, μην το ξεχνάμε ποτέ, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες».

Την εκδήλωση τίμησε μέσω βίντεο και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να παραστεί λόγο της συμμετοχής του στην πολύ σημαντική Αγροτική έκθεση Agrotica. Ο κ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων είπε:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. για την αναπτυξιακή δυναμική που έχουν καταφέρει να προσδώσουν, σε αυτό το σπουδαίο Ολυμπιακό άθλημα. Και τι δεν περάσαμε μαζί τα 4 τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τους 2 ποδηλατικούς ΔΕΗ Tour of Hellas, οι οποίοι έβαλαν εκ νέου την χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη Αγωνιστικής Ποδηλασίας. Οι σημερινές προκλήσεις συνιστούν ακόμη μία Ορθοπεταλιά, για αυτό τον σκοπό. Είμαι βεβαίως ότι, θα αποτελείται φάρο ελπίδας και πηγή έμπνευσης για τη νέα χρονιά. Είμαι πολύ τυχερός που δουλέψαμε μαζί, και απέκτησα εικόνες δυναμικές, που τραβήξαμε μαζί πετάλι, που κουραστήκαμε αγχωθήκαμε, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Η Ελλάδα, η Ελληνική Ποδηλασία είναι υψηλότερα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάτε αυτό το άθλημα υψηλότερα να το πάτε εκεί που το αξίζει»!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στο Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση, και εν συνεχεία αμφότεροι αφού σταύρωσαν, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

 

Η πρώτη βράβευση έλαβε χώρα με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. Σπύρο Καπράλο από την Γ.Γ. της Ε.Ο.Π.  Σαμπρίνα Τσάκωνα -Τβισς. Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και συνέχισε λέγοντας: « Μας ενδιαφέρει το βάθος της Ελληνικής Αποστολής που θα πάρει μέρος στους φετινούς Ολυμπιακούς, με την εκπροσώπηση περισσότερων αθλημάτων, γιατί αυτό δείχνει το βάθος. Είμαι χαρούμενος ότι η Ε.Ο.Π. συνεχίζει την παράδοση, για μα ακόμη φορά. Είσαστε από τα αθλήματα που έχουν συνεχή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και βεβαίως θα θέλαμε να δούμε και άλλες συμμετοχές, δεν αρκεί μόνον η παρουσία του Γιώργου Μπούγλα. Πιστεύω ότι με τον σωστό προγραμματισμό, τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια καλύτερη συμμετοχή τους Ολυμπιακούς του 2028, καλή χρονιά με υγεία, και εύχομαι τα όνειρα σας να γίνουν πραγματικότητα.»

Εν συνεχεία, βραβεύτηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος για την μακροχρόνια προσφορά του και υποστήριξη στο άθλημα της Ποδηλασίας. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και του Ροδήλιος cycling Team.

 

O Ταμίας της Ε.Ο.Π κ. Σάββας Τσοπούρογλου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά για την προσφορά του στον Αθλητισμό.

Ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. είπε σχετικά : «Ο Αθλητισμός  για την χώρα μας αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Έχει μέσα του την αξία των πολιτών, έχει την εικόνα της χώρας, έχει την ανάπτυξη, όλα αυτά συμπυκνώνονται στο ποδήλατο! Πράγματα που τα έχει το άθλημα της ποδηλασίας, και με την διοργάνωση των μεγάλων ποδηλατικών διοργανώσεων βλέπουμε να γιγαντώνεται το ποδηλατικό κίνημα όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα. Πολλά συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία, στους αθλητές τους γονείς, η πολιτεία είναι δίπλα σας».

Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ιάκωβος Φιλιππούσης, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Π. κ. Γιάννης Κοπανάκης.

Ο κ. Φιλιππούσης είπε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε αναγνωρίζει και να σε τιμά το ίδιο σου το άθλημα. Νιώθω πολύ περήφανος που Ελληνική Ποδηλασία συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκινήσαμε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και το συνεχίσουμε. Η Ελληνική πολιτεία πάντα ήτανε δίπλα μας, ακόμη και στα πέτρινα χρόνια της Ε.Ο.Π. η Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Πρόεδρος κ. Καπράλος και τα μέλη ήταν δίπλα στο αγώνισμα της ποδηλασίας χρηματοδοτώντας, τις προσπάθειες των αθλητών, για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Ειδική Βράβευση έγινε στον Διεθνή Προπονητή Βασίλη Αναστόπουλο, για την προσφορά του στο άθλημα. Ο κ. Αναστόπουλος μέσω Βίντεο έστειλε τις ευχές του σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της Ε.Ο.Π. και ευγενικά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.

Οι βραβεύσεις των αθλητών ξεκίνησαν με την απονομή πλακέτας στον Ασημένιο Πρωταθλητή Ευρώπης, Λιβανό Κωσταντίνο από τον Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση.

Ακολούθησαν οι Βραβεύσεις των 3ων πρώτων σωματείων της Γενικής κατάταξης Σωματείων της Ε.Ο.Π. επίσης από τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση στους εκπροσώπους των ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, Π.Ο. ΧΑΝΙΩΝ ΤΑΛΩΣ.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. κ. Καπράλος έκανε την βράβευση στο καλύτερο σωματείο στην Ποδηλασία Δρόμου την ομάδα του Π.Ο. ΧΑΝΙΩΝ ΤΑΛΩΣ, ο Γ.Γ. Αθλητισμού Μαυρωτάς Γιώργος βράβευσε την καλύτερη ομάδα στην Ποδηλασία Πίστας την ομάδα του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ, και ο εκπρόσωπος της Ε.Ο.Π. στην Ε.Ο.Ε Ιάκωβος Φιλιππούσης  στην Ορεινή Ποδηλασία την ομάδα του ΣΥ.ΦΑ. ΓΕΡΑΚΑ, και ο Πρόεδρος του TAEK WO DO Φυσεντζίδης Μιχάλης στο Cyclo Cross.

Επισυνάπτεται η πλήρης αναλυτική λίστα όλων των βραβεύσεων

Βραβεύσεις_03 02 2024

Ειδική βράβευση έγινε στους τρείς Συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Κατερίνα Μαμή, Κώστα Καραγεωργίου, και Βέτα Μαμουλαίου οι οποίοι υπηρέτησαν επί σειρά ετών το άθλημα της Ποδηλασίας.  Ξεχωριστής σημασίας ήταν και η Βράβευση του Δημοσιογράφου της ΕΡΤ και της ΕΡΑ spor Μάκη Τσίλκου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους λειτουργούς του Τύπου που υπηρετεί και προάγει το άθλημα της Ποδηλασίας εδώ και τέσσερις δεκαετίες, με όλες του τις δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρουσίαση της τελετής βράβευσης επιμελήθηκε η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βίκυ Σπύρου.

Το “φλουρί” βρήκε ο βετεράνος της Δημοσιογραφίας και Ποδηλάτης Αλέκος Κελόγλου, τον οποίο ανέμενε ένα ξεχωριστό δώρο!!

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μεγάλη αναμνηστική φωτογραφία δια χειρός Νάσσου Τριανταφύλλου, ο οποίος με το φακό του αποθανάτισε τους αθλητές τις αθλήτριες και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Για το γραφείο Τύπου

Τζερτζεβέλης Παντελής