HomeHomeSliderΠλούσιο θέαμα και δυνατές κόντρες στο Πανελλήνιο Cyclo Cross στο Άλσος Μεζούρλου

Πλούσιο θέαμα και δυνατές κόντρες στο Πανελλήνιο Cyclo Cross στο Άλσος Μεζούρλου

Πλούσιο θέαμα και δυνατές κόντρες στο Πανελλήνιο Cyclo-Cross στο Άλσος Μεζούρλου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Cyclo-Cross 2023-2024 στο Άλσος Μεζούρλου του Δήμου Λαρισαίων.  Για 2η συνεχή μέρα οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή της Θεσσαλίας, ευνόησαν τους αθλητές κατα την διάρκεια των προσπαθειών τους, και οδήγησαν αρκετό κόσμο στην περιοχή του Άλσους Μεζούρλου, προκειμένου να απολαύσουν έναν ξεχωριστό αγώνα του οποίου το θέαμα, ξεσηκώνει ευχάριστα όποιον βρεθεί στις ειδικές διαδρομές του.
Εδώ και 2 ολόκληρες εβδομάδες μια ομάδα μελών του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, με επικεφαλής τον παλιό Πρωταθλητή Ποδηλασίας, Δημήτρη Γκαλιούρη, ξεκίνησαν την διαμόρφωση μιας διαδρομής αρκετά εξειδικευμένης, η οποία περιελάμβανε εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να  δοκιμάσουν τις αντοχές, όλων των αθλητών & αθλητριών, που αγωνίζονται σε αυτές!
Η δράση ήταν πολύ πλούσια και κράτησε ανεβασμένη την αδρεναλίνη των αθλητών σε όλες τις στροφές του αγώνα.  Η πρώτη εκκίνηση ήταν για την κατηγορία των Ανδρών, η οποία δόθηκε με φόντο τις χιονισμένες κορυφές του Ολύμπου.
Μιά δυνατή μάχη εξελίχθηκε, σε άμμο, σκαλοπάτια, κορμούς, και άλματα, μεταξύ όλων των αθλητών, που πρόσφεραν πλούσιο αγωνιστικό θέαμα.
Την παράσταση έκλεψαν οι αθλητές Αθανασιάδης του ΠΡΩΤΕΑ και Αντωνιάδης του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, οι οποίοι από την 3η στροφή, αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους αθλητές, και επιδόθηκαν σε μια πολύ όμορφη κόντρα, μέχρι και το τέλος του αγώνα. Νικητής και Πρωταθλητής Ελλάδας, αναδείχτηκε ο Δημήτρης Αντωνιάδης, ο οποίος λίγο μετά τον τερματισμό του, δήλωσε ότι :”Αυτή η διοργάνωση του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cyclo-Cross, ήταν η καλύτερη που έχω λάβει μέρος”.  Αξίζει να σημειωθεί ό τι ο αθλητής Αντνωνιάδης ήταν και ο περσινός Πρωταθλητής του αγωνίσματος.
Στην 2η θέση τερμάτισε ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο οποίος όχι μόνο ευχαριστήθηκε τον αγώνα, αλλά σε πολλά σημεία του καταδίωξε  τον Αντωνιάδη με όλες τις δυνάμεις του.
Στην 3η θέση είχαμε τον τερματισμό του πολύ δυνατού αθλητή Δημήτριου Αλεξίου, από τους ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ ο οποίος περίμενε πως και πως τον εν λόγο αγώνα, για να λάβει μέρος.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclocross, Άλσος Μεζούρλου, Λάρισα, 28/1/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou

Κατηγορία Γυναικών elite/U23
1η Ελευθερία Γιάχου ΠΡΩΤΕΑΣ
2η Βαρβάρα Φασόη ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
3η Αλεξάνδρα Αδάμ. WEST COAST CYCLING TEAM
Άξια λόγου η κατηγορία των Γυναικών, στην οποία αγωνίστηκαν εκπληκτικές αθλήτριες, οι οποίες κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρων όλων μέχρι και την τελευταία στιγμή του αγώνα! “Αν δεν περάσει ο αθλητής την γραμμή τερματισμού, δεν ολοκληρώνει τον αγώνα”!  Αυτό έκαναν οι Γυναίκες, οι οποίες έτρεξαν, σκαρφάλωσαν, πέρασαν πάνω από εμπόδια , και στο τέλος χάρηκαν ιδιαίτερα  με την συμμετοχή τους στον αγώνα. Νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, η Ελευθερία Γιάχου του ΠΡΩΤΕΑ, η οποία πραγματοποίησε έναν μοναχικό αγώνα, κυνηγώντας περισσότερο το χρονόμετρο, καθώς δεν φάνηκε να απειλείται από τις αθλήτριες που την καταδίωκαν λίγο πιο πίσω.
Στην 2η θέση είχαμε την Βαρβάρα Φασόη του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ , η οποία αποτελεί, δυνατό παράδειγμα για όλα τα νέα κορίτσια, καθώς επανήλθε με αξιώσεις στην αγωνιστική δράση και με απόλυτο σεβασμό και προσήλωση “κάνει αυτό που αγαπάει πολύ”.
Τρίτη τερμάτισε η επίσης δυνατή αθλήτρια, Αλεξάνδρα Αδάμ, η οποία κυνήγησε τον αγώνα σε όλες τις στροφές του.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclocross, Άλσος Μεζούρλου, Λάρισα, 28/1/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou

Κατηγορία Masters
1ος Λουκάς Καταπόδης Ο.Φ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
2ος Γιώργος Αργυριάδης ΣΥΦΑ ΓΕΡΑΚΑΣ
3ος Αναστάσιος Μπαλδιμίτσης ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μόνο συγχαρητήρια θα μπορούσαμε να δώσουμε στον αθλητή Λουκά Καταπόδη, του Ο.Φ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ  ο οποίος επίσης αγωνίζεται, κάνοντας αυτό που αγαπάει πάρα πολύ ! Την Ποδηλασία. Ο Λουκάς, έδειξε απόλυτη προσοχή σε όλη την διάρκεια του τεχνικού αγώνα, και κατάφερε να τερματίσει, στην πρώτη θέση, αφήνοντας στην 2η τον καλά προετοιμασμένο και δυνατό αθλητή Γιώργο Αργυριάδη, του ΣΥΦΑ ΓΕΡΑΚΑΣ,  ο οποίος έδωσε μάχη με τον αθλητή του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αναστάσιο Μπαλδιμίτση, που χειροκροτήθηκε από συναθλητές, και φίλους οι οποίοι τον ανέμεναν στον Τερματισμό του αγώνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclocross, Άλσος Μεζούρλου, Λάρισα, 28/1/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou

Κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ
1ος Νίκος Μάνθος @ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
2ος Ευστράτιος Μανωλίδης Α.Ε.Κ.
3ος Γεώργιος Κούσης ΠΡΩΤΕΑΣ
Μια πάρα πολύ δυνατή και αμφίρροπη μάχη η οποία συνοδευόταν από απίστευτες στιγμές δράσης, είδαμε στην κατηγορία των Εφήβων , όπου δύο πολύ δυνατοί αναβάτες ο Στράτος Μανωλίδης της ΑΕΚ και ο Μάνθος Νίκος του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ έδωσαν πολύ δυνατές μάχες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα,  ξεσηκώνοντας ευχάριστα όλους όσους παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Μάνθος και στην 2η ο Στράτος Μανωλίδης! Στην 3η τερμάτισε ο αθλητής Γιώργος Κούσης του ΠΡΩΤΕΑΣ, ο οποίος με την υπομονετικότητά του έδειξε ότι ένας αθλητής μπορεί να κάνει πολλά αρκεί να τολμά, εκεί που πρέπει.
Κατηγορία Νεανίδων
1η Ρομποτού Γεωργία ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
2η Ντάκου Ευαγγελία Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δυστυχώς η 3η αθλήτρια της κατηγορίας Αργυρώ Μορέττο του Α.Ο. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ είχε έναν τραυματισμό την ώρα της προθέρμανσης ο οποίος δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί! Αυτά τα κορίτσια είναι το μέλλον και η επόμενη μέρα στην κατηγορία Γυναικών.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclocross, Άλσος Μεζούρλου, Λάρισα, 28/1/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou

Αποτελέσματα κατηγορίας Ανδρών/ U23 elite
1oς Αντωνιάδης Δημήτριος ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
2ος Αλέξανδρος Αθανασιάδης ΠΡΩΤΕΑΣ
3ος Δημήτριος Αλεξίου ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ
Δείτε εδώ Βίντεο του Πανελληνίου Cyclo Cross:
https://fb.watch/pUh5vKz7J5/
https://fb.watch/pUhbQ8wr0c/
Δείτε εδώ Βίντεο με δηλώσεις:
https://youtu.be/uptRw2h8FM8?si=IWXkyQ9vgiI6F2P5

Δείτε εδώ τα πλήρη αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cyclo Cross όπως βρίσκονται δημοσιευμένα στο site της Ε.Ο.Π.
Οι φωτογραφίες που έχουμε βάλει στο άρθρο μας, είναι τραβηγμένες από τον “Καλλιτέχνη” Νάσσο Τριανταφύλλου, ο οποίος αποθανάτισε  τις προσπάθειες των παιδιών και τις δύο ημέρες των αγώνων.