HomeHomeSliderΣτα 100 του ο Γάλλος ποδηλάτης Charles Coste θα τρέξει με τη Δάδα των Ολυμπιακών του 2024

Στα 100 του ο Γάλλος ποδηλάτης Charles Coste θα τρέξει με τη Δάδα των Ολυμπιακών του 2024

Στα 100 του χρόνια ο Γάλλος ποδηλάτης Charles Coste θα τρέξει με τη Δάδα των Ολυμπιακών του 2024

 

Ο γηραιότερος εν ζωή Γάλλος Ολυμπιονίκης θα τρέξει με την Ολυμπιακή δάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων το ερχόμενο καλοκαίρι.  Ο Charles Coste, ο οποίος συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής την περασμένη Πέμπτη, είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής επί δημοσίας οδού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο!

Κέρδισε επίσης το Grand Prix des Nations του 1949, έναν πολύ μεγάλο αγώνα στην ιστορία της Παγκόσμιας Ποδηλασίας για την εποχή εκείνη, όπου κέρδισε τον Ιταλό Ποδηλάτη Fausto Coppi, Πρωταθλητή Tour de France και του Giro d’Italia.

Ο Charles Coste σε ερώτηση δημοσιογράφου του Πρακτορείου Reuters δήλωσε:

«Ήταν μεγάλη τιμή να λάβω το μετάλλιο από τον Πρόεδρο Auriol, αλλά το πιο πολύτιμο μετάλλιο για μένα ήταν το Ολυμπιακό μετάλλιο. Ήταν ένα μικρό βάθρο ζωής. Μου έδωσαν το μετάλλιο σε ένα κουτί, δεν το έβαλαν στο λαιμό μου εκείνη τη στιγμή. Και μετά από λίγο μας είπαν ότι δεν θα ακούσουμε τον Γαλλικό ύμνο, γιατί δεν μπορούσαν να βρούνε τον δίσκο. Τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχε τηλεόραση τότε, ο μόνος στόχος μας ήταν να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Ήμασταν μια καλή ομάδα ποδηλατών και εκπροσωπούσαμε μια χώρα που είχε μόλις πέντε χρόνια που βγήκε από την κατοχή. Έχω πόνους στα γόνατα μου αλλά, θα προσπαθήσω να κουβαλήσω την Ολυμπιακή δάδα στο Παρίσι.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Την εποχή εκείνη, δεν είχαν έρθει τόσοι πολλοί ρεπόρτερ σε μένα. Είναι ένα ωραίο δώρο γενεθλίων».

 

Πηγή : Reuters