HomeHomeSliderΧέρτζογκ και ο Φεντόροφ κέρδισαν το Χρυσό μετάλλιο στην Junior και Men Under-23 στο Wollongong

Χέρτζογκ και ο Φεντόροφ κέρδισαν το Χρυσό μετάλλιο στην Junior και Men Under-23 στο Wollongong

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου UCI 2022:

 Ο Χέρτζογκ και ο Φεντόροφ κέρδισαν τα Χρυσά μετάλλια στην Junior και Men Under-23 

Ο Γερμανός Emil Herzog και ο Yevgeniy Fedorov από το Καζακστάν έτρεξαν απίστευτα δυνατά κερδίζοντας τις εντυπώσεις , αλλά και το χρυσό μετάλλιο στις αντίστοιχες κατηγορίες όπου αγωνίζονται,  Junior και Men Under-23 στο Wollongong της Αυστραλίας όπου εδώ και μία εβδομάδα χτυπά η καρδιά της Παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας.

Men JUNIOR: Ο HERZOG πρόσθεσε ένα Χρυσό μετάλλιο δίπλα στο Ασημένιο που κέρδισε.

Οι Men Junior ήταν οι πρώτοι που αγωνίστηκαν σε μια συννεφιασμένη, και ιδιαίτερα υγρή Παρασκευή.Οι διεθνείς ποδηλάτες ολοκλήρωσαν 8 γύρους περιφερειακά του Wollong τρέχοντας συνολικά 135,5 χλμ. Οι υγροί δρόμοι ήταν αυτοί που δοκίμασαν την ικανότητα των καλύτερων νεαρών αναβατών στον κόσμο, οι οποίοι απέδειξαν ότι είναι το μέλλον της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Men under 23: Ο Yevgeniy Fedorov από το Καζακσταν κέρδισε το Χρυσό.

Με την  βροχή να πέφτει ασταμάτητα, οι Άντρες κάτω των 23 ετών ξεκίνησαν τον αγώνα τους, στους δρόμους του Wollongong για τον αγώνα των 169,8 χλμ. που περιείχε υψομετρικά πάνω από 2.000 μέτρα. Οι ποδηλάτες έκαναν συνολικά 10 γύρους, οι οποίοι περιελάμβαναν και μία απαιτητική ανάβαση στο  Mount Pleasant. Ο Κροάτης Fran Miholjević, ο Βέλγος Fabio Van den Bossche, ο Ελβετός Fabian Weiss, ο Γερμανός Hannes Wilksch, ο Petr Kelemen από την Τσεχία και ο Γάλλος Mathis Le Berre ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν μια σημαντική διαφορά, διατηρώντας προβάδισμα πάνω από 3 λεπτά για τέσσερις ολόκληρους γύρους. Η διαφορά αυτή δεν έμεινε για πολύ καθώς το peloton ανέβασε ταχύτητά η οποία στην συνέχεια αποδείχτηκε πως ήταν αυτή που μείωσε την διαφορά από τους πρωτοπόρους! Στον τελευταίο γύρο, μια ομάδα τεσσάρων αναβατών, ανέβασε κι άλλο το τέμπο καταφέρνοντας να αποσπαστεί λίγα μέτρα μπροστά από το  peloton.  Ο Βέλγος Alec Segaert, ο Mathias Vacek της Τσεχίας, ο Yevgeniy Fedorov από το Καζακστάν και ο Le Berre πάλεψαν μεταξύ τους με συνεχή ντεμαράζ, κάτω από δυνατή βροχόπτωση,   καταδιωκόμενοι από το μεγάλο γκρουπ που ερχόταν πίσω τους με μόλις 7 δευτερόλεπτα διαφορά!

 

στοιχεία, αλλά το προβάδισμά τους ήταν μόλις 7 δευτερόλεπτα έναντι του μεγάλου γκρουπ πίσω.

Σ τα τελευταία 5 χιλιόμετρα, το προβάδισμα κυμάνθηκε γύρω στα 10 δευτερόλεπτα διαφορά καθώς, οι 2 αθλητές ο Vacek και ο Fedorov, βρέθηκαν σε καλή μέρα και ποδηλατούσαν με τόσο ξέφρενο τέμπο το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να αυξήσουν την διαφορά τους στα 18 δεύτερα από το γκρουπ , 300 μέτρα πρίν την γραμμή τερματισμού τα πόδια του Fedorov, έβγαλαν φτερά με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί 100μ, από τον Vacek, και να στεφθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής. Στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο Waerenskjold (NOR) με διαφορά 3 δευτερολέπτων.