HomeHomeSliderΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ Masters 2022 ΑΝΔΡΩΝ- ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΘΑΝΑ 24-25/9/2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ Masters 2022 ΑΝΔΡΩΝ- ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΘΑΝΑ 24-25/9/2022

                           Πρωταθλητές Ελλάδος  στο Time Trial των masters οι ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ- ΖΕΝΤΕΛΗΣ 

Στα Μέθανα, ένα από τα διασημότερα θέρετρα του Σαρωνικού κόλπου, με καθαρές παραλίες και θερμές πηγές, διοργανώθηκε η πρώτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου της κατηγορίας Masters, Α-Β-Γ και Δ, στο τέλος της Ευρωπαϊκής εβδομάδας  Κινητικότητας. Από την αρχαιότητα ακόμη τα Μέθανα ήταν φημισμένα για τις ιαματικές πηγές, οι οποίες οφείλονται σε ηφαιστειακά φαινόμενα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Παυσανία, στα «Τροιζηνιακά», στην έκρηξη του ηφαιστείου και την εμφάνιση θερμών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες, στις αρχές του 3ου αι. π.Χ.

 

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η ALTER BIKE TOURS, με συνδιοργανωτές τους: Περιφέρεια Αττικής,  Δήμος Τροιζηνίας -Μεθάνων,  Ε.Ο.Π. και  Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ.

Η δράση της πρώτης ημέρας περιλάμβανε το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρης επί δημοσίας οδού,( TT) το οποίο έλαβε χώρα μέσα στο ηφαιστειακό τοπίο των Μεθάνων το οποίο διαθέτει διαδρομές κατάλληλες για ποδηλασία με εξαιρετική θέα.

Κατηγορία masters Γ-Δ

 

Την πρωτιά στην κατηγορία masters Γ-Δ, κατέκτησε ο αναβάτης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ Λουκάς Κατοπόδης, ό οποίος με χρόνο 00:26:31’’.36 στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος, ενώ στην 2η θέση με χρόνο 00:26:40’’.31 τερμάτισε ο αθλητής του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ Τέκος Απόστολος, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, καθώς έπιασε ένα τέμπο αρκετά δυνατό προσπαθώντας να καταδιώξει τον Καταπόδη, ο οποίος προηγούταν με διαφορά 9’’ δευτερολέπτων.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκε ο μαχητικός αθλητής του Π.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Τζαβέλας Αθανάσιος με χρόνο 00:27:26’’.61.

 

Κατηγορία masters Α-Β

 

Στην κατηγορία masters Α-Β, πρώτευσε ο ποδηλάτης του Ποδηλατικού Ομίλου των Χανίων Κρήτης, ο «ΤΑΛΩΣ» Ζέντελης Ιωάννης με χρόνο 00:25:09’’.90, πιάνοντας έναν καταιγιστικό ρυθμό κατά την διάρκεια του 2ου σκέλους του αγώνα όπου του χάρισε και την νίκη στην κατηγορία και τον ανέδειξε σε πρωταθλητή Ελλάδος. Στην 2η θέση τερμάτισε ο μαχητικός αθλητής του Π.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Αλέξανδρος Μπαξεβάνος, με χρόνο 00:25:48’’.64, και στην 3η με χρόνο 00:26:07.64, τερμάτισε ο ποδηλάτης της ΠΡΟΟΔΟΣ- Α.Σ.Ν.Β., Νικολούζος Σπυρίδων, ο οποίος καταδίωξε τον χρόνο των δύο προηγούμενων αθλητών.

 

Το παρών στις απονομές των επάθλων στους νικητές έδωσε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας -Μεθάνων κ. Σπυρίδων Πόλλαλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η μικρή χερσόνησος των Μεθάνων είναι ιδανική για χαλαρά Σαββατοκύριακα αλλά και για ήρεμες διακοπές μέσα στη φύση χειμώνα – καλοκαίρι. Τα Μέθανα είναι ένας ασφαλής κι ελκυστικός πολυδιάστατος προορισμός, που σας προσκαλεί να ζήσετε αξέχαστες Ποδηλατικές εμπειρίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Κατά την διάρκεια βράβευσης των Πρωταθλητών Ελλάδος, απονεμήθηκε ειδική πλακέτα στον Δήμαρχο Τροιζηνίας -Μεθάνων κ. Πόλλαλη, από το μέλος του Δ.Σ. και Ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ. Σάββα Τσοπούρογλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την υποστήριξη που παρείχε στην διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου της κατηγορίας, Masters.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου της κατηγορίας masters συνεχίζεται την Κυριακή 25/9/2022 με το αγώνα αντοχής επί δημοσίας οδού, με αλλαγή στην ώρα της εκκίνησης η οποία θα δοθεί στις 09:30π.μ.

Το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ευχαριστεί τον  Φωτογράφο Πέτρο Γκότση, ο οποίος  με τον φακό του  αποθανάτισε τις καλύτερες στιγμές του Αγωνίσματος  της Ατομικής Χρονομέτρησης.

Καλή επιτυχία σε όλους τους Αθλητές που συμμετέχουν στο αγώνισμα του δρόμου Αντοχής.