HomeHomeSliderΜε 4 αθλητές & αθλήτριες η Ε.Ο.Π. στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων

Με 4 αθλητές & αθλήτριες η Ε.Ο.Π. στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων

Με 4 αθλητές & αθλήτριες η Ε.Ο.Π. στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων

Με 67 αγόρια και κορίτσια  εκπροσωπείται από σήμερα 22 έως τις 29 Ιουλίου η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων ΕΥΟF στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Μεταξύ αυτών και 4 αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής Ομσπονδίας Ποδηλασίας.

Αναλυτικότερα! Στην Ορεινή Ποδηλασία θα αγωνιστούν οι: Σταματόπουλος Ανδρέας, και Αθηνά Τσισμενάκη, με την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού Προπονητή Μανώλη Μεντάκη. Και στην Ποδηλασία Δρόμου Αντοχής: Ειρήνη Παπαδημητρίου -Σαμπόρη, και ο Ελευθέριος Αποστολόπουλος, με Ομοσπονδιακό Προπονητή τον Νίκο Κουμπενάκη.

Η Team Hellas θα αναχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου με Αρχηγό Αποστολής τον Θωμά Τόκα και τα 42 αγόρια και 25 κορίτσια θα λάβουν μέρος στην ενόργανη γυμναστική, το στίβο, το μπάσκετ 3Χ3, το τζούντο, το mountain bike, την ποδηλασία δρόμου, το skateboard, την κολύμβηση, το τένις και το βόλεϊ.

Στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διοργανώνεται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές μετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών και ουσιαστικά αποτελεί τον προπομπό των Ολυμπιακών Αγώνων για τους νέους αθλητές.

Εκτός από τα αθλήματα που συμμετέχει η Ελλάδα, στο EYOF της Σλοβενίας θα γίνουν ακόμα αγώνες χάντμπολ, ενώ είναι η πρώτη φορά που στη διοργάνωση γίνονται το skateboard, το mountain bike και το μπάσκετ 3Χ3. Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 3600 αθλητές από 48 χώρες της Ευρώπης.

Στο Μάριμπορ θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά της Εθνικής μας Ομάδας τα οποία θα πάρουν ίσως την πρώτη τους γεύση σε μία μεγάλη διοργάνωση!