HomeHomeSliderΗ Ξάνθη έβαλε το ποδήλατο στην ζωή της

Η Ξάνθη έβαλε το ποδήλατο στην ζωή της

Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη, Παντελής Τζερτζεβέλης

Η πόλη της Ξάνθης υποδέχεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας, μία εβδομάδα μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΤΒ στο Λασίθι της Κρήτης. Η Ξάνθη μαζί με το ιστορικό της σωματείο «ΠΗΓΑΣΣΟΣ», τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τρείς ολόκληρες ημέρες θα αποτελέσουν αθλητικό σταυροδρόμι για τους αθλητές και τις αθλήτριες των Βαλκανίων.

Την ευθύνη διοργάνωσης του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, έχει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, εκ μέρους της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Ποδηλασίας (BCU). Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Ξάνθης και το σωματείο «ΠΗΓΑΣΣΟΣ». Το τελευταίο είχε και την γενική ευθύνη κατασκευής και διαμόρφωσης της αγωνιστικής πίστας στην τοποθεσία «Θηλιά».

Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν οι αθλητές και αθλήτριες είναι οι εξής: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, ως διεθνής αγώνας κατηγορίας C2. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα υπάρξουν αγώνες στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων για αθλητές των Εθνικών ομάδων όλων των Βαλκανικών χωρών. Επίσης διοργανώνεται και αγώνας Eliminator (XCE) για άνδρες και γυναίκες. Ο αγώνας των  Μasters είναι στο αγώνισμα XCO.

 

Η συνέντευξη Τύπου

Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος κ. Τσέπελης Εμμανουήλ, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την elit της Βαλκανικής Ποδηλασίας στην πόλη της Ξάνθης. Είμαστε Θρακιώτες, είμαστε Ξανθιώτες, και κατά κάποιον τρόπο από πέρυσι βάλαμε το ποδήλατο στην ζωή μας και θέλουμε να συνεχίσουμε να το έχουμε και στο μέλλον. Η πανδημία στέρησε από τους δημότες της Ξάνθης για δύο ολόκληρα χρόνια την ελευθερία τους!  Θελήσαμε λοιπόν να δώσουμε πίσω σε όλους μία ανάσα εναλλακτική.

Γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ΜΤΒ με την συμμετοχή 200 και πλέον αθλητών και αθλητριών. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναπροσαρμόζεται συνεχώς και να αφουγκράζεται τον παλμό και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επίσης ο κ. Δήμαρχος τόνισε τον νευραλγικό τομέα της ασφάλειας όλων, λόγο επικινδυνότητας Πυρκαγιάς και επισήμανε ότι θα υπάρχει έλεγχος εισόδου σε όλους όσους θα επισκέπτονται την Θηλιά το σημείο διεξαγωγής των αγώνων».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ κ. Παπαδόπουλος Παύλος, τονίζοντας: «Μόνον εύκολη υπόθεση δεν ήταν η διοργάνωση  του Βαλκανικού Πρωταθλήματος! Εδώ και πολύ καιρό μία ομάδα ανθρώπων εργάζεται επί 24ώρου βάσεως, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Χάρις σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε και τον μεγάλο διεθνή αγώνα της Κυριακής ο οποίος αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο στόχο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος καθώς,το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών του αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς ποδηλάτες, οι οποίοι την εποχή αυτή δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής σε άλλους αντιστοίχους αγώνες».

 

Τελευταίος τον λόγο πήρε το μέλος και Ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Σάββας Τσοπούρογλου, ο οποίος τόνισε: «Την περασμένη εβδομάδα στο Λασίθι της Κρήτης διεξήχθη με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΜΤΒ, από το οποίο προέκυψαν και οι αθλητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο εν λόγο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Σήμερα στην Ξάνθη, έναν χρόνο μετά την περσυνή διοργάνωση, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας βρίσκεται και πάλι δίπλα στον Δήμο Ξάνθης όπως και την Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, κρατώντας την υπόσχεσή της για μία μακροχρόνια συνεργασία για την τέλεση μεγάλων ποδηλατικών διοργανώσεων, όπως αυτή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ΜΤΒ. Ο κύβος ερρίφθη από πέρσι και όπως διαφαίνεται θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη».