HomeRESULTSROADΦασόη: «Χαρούμενη που έζησα την εμπειρία»

Φασόη: «Χαρούμενη που έζησα την εμπειρία»

Οι δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας
μετά το τέλος της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο

«Είμαι πολύ χαρούμενη που για μια χρονιά ακόμα έζησα αυτή την εμπειρία. Όσο δύσκολος και αν είναι ο αγώνας είναι πάντα κάνω ότι καλύτερο μπορώ και ξεπερνάω τον εαυτό μου».

Δηλώσεις της Βαρβάρας Φασόη μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, στο Γιορκσάιρ (Βρετανία).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, συνέχισε μιλώντας για τις συνθήκες και τον αγώνα γυναικών των 150χλμ. στον οποίο συμμετείχαν 151 αθλήτριες:

«Στον αγώνα ένιωθα καλά, οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες με πολύ κρύο, αέρα αλλά ευτυχώς η βροχή σταμάτησε λίγο πριν την εκκίνηση. Αντίθετα με άλλες χρονιές ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυνατά, και η διαδρομή ήταν τρομερά απαιτητική από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο. Μετά το 20 χιλιόμετρο ήταν η πρώτη αρκετά δυνατή ανηφόρα όπου εκεί έγινε και το πρώτο ντεμαράζ απο μια αθλήτρια της Ολλανδίας και έτσι έσπασε αμέσως το γκρουπ. Προσπάθησα να μείνω κοντά τους αλλά έγινε μια πτώση και έτσι έχασα τη πρώτη επαφή με το κυρίως γκρουπ. Έμεινα κάπου στα 20 χιλιόμετρα μόνη μέχρι που με έπιασε ένα γκρουπ που ερχόταν και κάθισα μαζί έως και το 100ο χλμ., όπου μας σταμάτησαν από τον αγώνα, αφού η πρώτη κοπέλα από την Ολλανδία είχε κάνει ήδη μεγάλη διαφορά».

Θυμίζουμε ότι τον αγώνα τερμάτισαν και πήραν θέση οι 87 από τις 151 αθλήτριες που ξεκίνησαν, με νικήτρια Ανεμίκε Βαν Βλόντεν από την Ολλανδία (4 ώρες 06′ 05), ενώ το αργυρό κατέκτησε η Ολλανδέζα Άννα Βαν Ντε Μπρέγγεν (4:08.20) και το χάλκινο η Αυστραλέζα Αμάντα Σπραττ (4:08.33).