HomeHomeSliderΥπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence(SE)

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence(SE)

«Το μέλλον των Πρωταθλητών στα χέρια της Επιστήμης»

Ιστορικό γεγονός αποτελεί, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports ExcellenceSE,για την ανάπτυξη και προαγωγή της σωματικής αγωγής, προκειμένου να ενισχυθεί το επίπεδο των Αθλητών & Αθλητριών των Εθνικών Ομάδων της Ε.Ο.Π.

Το Tμήμα Αθλητικής Αριστείας-Sports Excellence(SE), λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η υπογραφή του ειδικού Μνημονίου Συνεργασίας, έλαβε χώρα μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), ο Προέδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ.Βασίλης Διαμαντόπουλος, και η Γενική
Γραμματέας κ.Σαμπρίνα Τβισς, συνοδευόμενοι από τον τεχνικό σύμβουλο του
Προέδρου της Ε.Ο.Π. και Προπονητή της επαγγελματικής ομάδας Quiq step
Alpha Vinyl, κ.Βασίλη Αναστόπουλο. Κατά την επίσκεψη αμφότεροι ενημερώθηκαν για την
θεραπευτική φιλοσοφία, που υιοθετεί το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας-Sports Excellence (SE) σε αθλητές και αθλήτριες η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αξιολογεί τις ανάγκες και δυνατότητες κάθε ασθενούς, και να συνδυάζει στοχευμένα τις πιο αξιόπιστες
και αποτελεσματικές τεχνικές θεραπείας.

Η συνεργασία αφορά 20 αθλητές από τις αναπτυξιακές ομάδες αγοριών και κοριτσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, των οποίων τα κριτήρια επιλογής τους θα ορίζονται σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας και τις επίσημες επιλογές των Εθνικών Ομάδων. Το σύνολο των μετρήσεων θα είναι εξατομικευμένο για κάθε Αθλητή/Αθλήτρια, ανάλογα με τις ανάγκες του, οι οποίες θα προσδιορίζουν από κοινού τoΤμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence(SE)και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Παράλληλα με το πρόγραμμα προβλέπεται η ανάπτυξη συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα υγείας, διατροφής, ψυχολογίας, και προπονητικής, με στόχο πάντοτε την ορθή επιμόρφωση και καθοδήγηση αθλητών, προπονητών και γονέων.

 

Μετά την ολοκλήρωση υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος δήλωσε:

«Μόλις ολοκληρώσαμε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports ExcellenceSE,  που οργανώνει &υλοποιεί προγράμματα στον χώρο της υγείας του Αθλητισμού, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).Η συνεργασία αυτή θέτει τις πολυπόθητες βάσεις που απαιτούνται προκειμένου οι πρωταθλητές& πρωταθλήτριες της ποδηλασίας να συνεχίσουν με αξιώσεις τον Πρωταθλητισμό. Μαζί με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. αποφασίσαμε να επενδύσουμε στο μέλλον των αθλητών με σίγουρα βήματα, στοχεύοντας τόσο στην επιμόρφωση και βοήθεια τους, όσο και στην ορθή καθοδήγησή τους, προκειμένου να είναι σε θέση να πραγματοποιούν με αξιώσεις εμφανίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Διεθνείς Ποδηλατικούς Γύρους. Μακάρι, να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες και τους κόπους τους, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028.»

 

 

Για το Γραφείο Τύπου

Tζερτζεβέλης Παντελής