HomeHomeSliderΠέντε UCI ProTeams του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 και χρώμα… ελληνικό!

Πέντε UCI ProTeams του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 και χρώμα… ελληνικό!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στην αντοχή, Γιώργος Μπούγλας, θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Burgos BH στον φετινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

 ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 επιστρέφει με νέες διαδρομές και υψηλό βαθμό δυσκολίας, ανεβάζοντας το αγωνιστικό επίπεδο μέσα από μια άρτια διοργάνωση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων φίλων του αθλήματος, αλλά και της παγκόσμιας ποδηλατικής κοινότητας. Φέτος, στην 20η διοργάνωση της ιστορίας του, οι 20 ομάδες- 18 επαγγελματικές και 2 Εθνικές – θα ποδηλατήσουν από τη Θεσσαλονίκη έως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, διαπερνώντας τη ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας!

Από τα σημαντικότερα στοιχεία των φετινών συμμετοχών είναι:

  • Η συμμετοχή του Γιώργου Μπούγλα στη σύνθεση της Burgos – BH! 
  • Η μεταγραφή του νικητή της πρώτης χρονιάς από την αναβίωση του Γύρου, Άαρον Γκέιτ στην ίδια ομάδα, με την οποία έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και τη διοργάνωση! 
  • Η συμμετοχή της CajaRural – SegurosRGA, της περσινής νικήτριας του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023, με τον Πορτογάλο Γιούρι Λεϊτάο, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής! 
  • Η συμμετοχή του Domenico Pozzovivo με την VFGroup – BardianiCSF – Faizanè! Ο Ιταλός ανηφορίστας μετράει 24 παρουσίες σε Μεγάλους Γύρους (17 Γύρους Ιταλίας, 4 Γύρους Ισπανίας και 3 Γύρους Γαλλίας) με 27 νίκες σε ετάπ στον Γύρο Ιταλίας και 2 στον Γύρο Ισπανίας.Αναλυτικά:

Burgos – BH
Κατηγορία: 
UCI ProTeam
Χώρα: Ισπανία
Έτος ίδρυσης: 2005
Συντομογραφία: ΒΒΗ
Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.burgosproteam.com/
TwitterBurgosBH
Facebookhttps://www.facebook.com/burgo…
Instagramburgosbh

Το 2024: Έχει πετύχει δύο νίκες μέχρι στιγμής στη σεζόν. Την πρώτη στο Εθνικό Πρωτάθλημα αντοχής της Νέας Ζηλανδίας με τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό Aaron Gate(νικητή του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022) και τη δεύτερη στο 4ο ετάπ του Tour of Sharjah με τον Mario Aparicio.

Στο δυναμικό του συλλόγου εντάχθηκε από τον Δεκέμβριο ο πρωταθλητής Ελλάδαςστην αντοχή, Γιώργος Μπούγλας (αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ProTeam ομάδα).

Με δυό λόγια
Το πρότζεκτ ξεκίνησε το 2005, ενώ από το 2012 έχει την ίδια χορηγική σύνθεση, με βασικό χρηματοδότη την παλαιότερη ισπανική εταιρία κατασκευής ποδηλάτων BH(Beistegui Hermanos),από τα αρχικά των αδερφών Beistegui,που ξεκίνησαν την επιχείρηση το 1909 και αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές στη δημιουργία του Γύρου Ισπανίας, προσφέροντας το πρώτο χρηματικό έπαθλο (75.000 πεσέτες)και πολύτιμη υποστήριξη στους εμπνευστές του (Vicente Trueba& Juan Puyol).

Το ρόστερ απαρτίζεται κυρίως από Ισπανούς ποδηλάτες, ωστόσο φέτος προστέθηκαν αρκετές ακόμα εθνικότητες. Ο Γιώργος Μπούγλας, ο Aaron Gateκαι ο Karel Vacek αποτελούν τις σημαντικότερες προσθήκες.

Caja Rural – Seguros RGA
Κατηγορία: 
UCI ProTeam
Χώρα: 
Iσπανία
Έτος ίδρυσης: 
2010
Συντομογραφία: 
CJR
Επίσημη ιστοσελίδα: 
teamcajarural-segurosrga.com
TwittercajaRural_RGA
Facebookteamcajarural
Instagramcajarural_rga

Το 2024: Έξι νίκες μετράει στη σεζόν, όλες επί πορτογαλικού εδάφους.Οι πέντε από αυτές ήρθαν στην Volta ao Alentejo (2.2 κατηγορίας), με τον Eduard Prades να κατακτά τη φανέλα της γενικής κατάταξης. Στις τάξεις της βρίσκεται ο πρωταθλητής Βενεζουέλας στην αντοχή, Orluis Aular.

Με δύο λόγια
Πρόκειται για την περσινή νικήτρια του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, με τον Πορτογάλο Γιούρι Λεϊτάο, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής – για πρώτη φορά στην καριέρα του – στο Omnium!

Η ομάδα ανήκει στον ισπανικό τραπεζικό όμιλο Grupo Caja Rural, γεγονός που της παρέχει οικονομική ασφάλεια, αν και ο βασικός της στόχος είναι η ανάδειξη νέων αθλητών και όχι η δημιουργία ενός ακριβού πολυεθνικού ρόστερ.

Το 2012 ο ποδηλάτης της, Antonio Piedra, κέρδισε το 15ο ετάπ στον Γύρο Ισπανίας, στον ανηφορικό τερματισμό του Λάγος δε Κοβαδόνγκα, πετυχαίνοντας τη σημαντικότερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας. Το 2013 απέκτησε τον David Arroyo (2ο στον Γύρο Ιταλίας του 2010), μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του συλλόγου. Αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά με ποδήλατα της εταιρίας MMR, σε μία προσπάθεια να αναδείξει το εγχώριο ποδηλατικό προϊόν.

 

Team Corratec – Vini Fantini
Κατηγορία: 
UCI ProTeam
Χώρα: 
Ιταλία
Έτος ίδρυσης: 
2022
Συντομογραφία: 
COR
Επίσημη ιστοσελίδα: 
https://www.team-corratec.com/
Twitterteam_corratec
FacebookTeamcorratec
Instagramteam.corratec

Το 2024: Δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη στην τρέχουσα σεζόν, ωστόσο αριθμεί έξι βάθρα, με σημαντικότερο από αυτά την 3η θέση στο εναρκτήριο ετάπ του UAE Tour(κατηγορίας World Tour),με τον Jakub Mareczko.

Με δυό λόγια
Αποτελεί μία από τις νεότερες ομάδες του φετινού πελοτόν, με ιστορία μόλις δύο ετών. Το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι ήταν αρκετά εντυπωσιακό για την ιταλική ομάδα, καθώς επαναπάτρισε τους πολύπειρους σπρίντερ Jakub Mareczko (Alpecin – Deceuninck) και Niccolò Bonifazio (Intermarché – Circus – Wanty). Επίσης απέκτησε τον Mark Padun (EF Education – EasyPost) και τον Kristian Sbaragli (Alpecin – Deceuninck), αμφότερους με πολυετή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν με στόχο τη συμμετοχή της ομάδας στον Γύρο Ιταλίας της επόμενης χρονιάς, είτε κατακτώντας το Κύπελλο Ιταλίας, είτε εξασφαλίζοντας μία wild card από τους διοργανωτές (RCS Sport).

Η γερμανική εταιρία Corratec είναι ο βασικός χορηγός της ομάδας, αλλά και ο προμηθευτής της στα ποδήλατα. Στη χορηγική της σύνθεση προστέθηκε φέτος και η διεθνούς φήμης οινοποιία Vini Fantini, δίνοντας σημαντική οικονομική ανάσα.

 

Team Novo Nordisk
Κατηγορία: 
UCI ProTeam
Χώρα: 
ΗΠΑ
Έτος ίδρυσης: 
2008
Συντομογραφία: 
ΤΝΝ
Επίσημη ιστοσελίδα: 
https://www.teamnovonordisk.co…
TwitterTeamNovoNordisk
Facebookhttp://www.facebook.com/TeamNo…
Instagramteamnovonordisk

Το 2024: Δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη έως τώρα στη σεζόν. Τρεις φορές αθλητές της βρέθηκαν στο βάθρο, με καλύτερο πλασάρισμα τη 2η θέση του νεαρού Filippo Ridolfo στο Grand Prix Kranj (κατηγορία 1.2).

Με δυό λόγια

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, αλλά και μοναδικό παγκοσμίως πρότζεκτ. Όλοι οι ποδηλάτες της, αλλά και μέλη του τεχνικού και διοικητικού τιμ, πάσχουν από διαβήτη τύπου 1. Η ιδέα υλοποιήθηκε το 2005 για να δοθεί έμπνευση σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη και να κατανοήσουν ότι παρά το πρόβλημά τους μπορούν να αθληθούν χωρίς εμπόδια.

Οι αθλητές μοιράζονται δημόσια τις προσωπικές τους ιστορίες, με σκοπό να διαδώσουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι ο σακχαρώδης διαβήτης δεν σταματά τη ζωή κανενός ανθρώπου! Την τελευταία διετία χρησιμοποιεί ποδήλατα της καναδικής εταιρίας Argon 18.

Στο αγωνιστικό τιμόνι της ομάδας βρίσκεται από το 2011 ο Massimo Podenzana, ο οποίος φόρεσε το 1988 για εννέα μέρες τη ροζ φανέλα του Γύρου Ιταλίας, στέφθηκε δις πρωταθλητής Ιταλίας στην αντοχή (1993, 1994), ενώ το 1998 σε ηλικία 37 ετών, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς βοηθούς του Marco Pantani στην Mercatone Uno, στην πορεία του “πειρατή” προς την κορυφή της γενικής κατάταξης τόσο του Tour όσο και του Giro!

VF Group – BardianiCSF – Faizanè
Κατηγορία:
 UCIProTeam
Χώρα: 
Ιταλία
Έτος ίδρυσης: 
1982
Συντομογραφία: 
GBF
Επίσημη ιστοσελίδα: 
www.bardianicsf.com
TwitterBardiani_CSF
Facebookbardianicsffaizane
Instagrambardiani_csf_faizane

Το 2024: Μετράει τρεις νίκες μέχρι τώρα στη σεζόν. Σημαντικότερη επιτυχία, αυτή του Alessandro Tonelli στο πρώτο ετάπ της Volta a la Comunitat Valenciana (κατηγορίας 2.Pro), έπειτα από μία εντυπωσιακή επίθεση αρκετά χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό στην πόλη Καστεγιόν.

Με δυό λόγια

Η ιταλική ομάδα συμπληρώνει φέτος 42 χρόνια παρουσίας στο επαγγελματικό πελοτόν. Ο Roberto Reverberi είναι η ιστορική φιγούρα της, καθώς κατέχει το πόστο του μάνατζερ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες ομάδες της Ιταλίας, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων ποδηλάτες όπως ο Sonny Colbrelli, o Giulio Ciccone και ο Sacha Modolo.

Η είσοδος από φέτος του νέου μεγάλου χορηγού, VF Group, έφερε σημαντική τόνωση στα ταμεία του συλλόγου και ένα νέο όραμα: «Στόχος μας είναι να γίνουμε ομάδα World Tour μέσα στην επόμενη 4ετία».
Από την σύνθεσή της, ξεχωρίζει ο πολύπειρος Domenico Pozzovivo, που εντάχθηκε στο δυναμικό της τον Φεβρουάριο. Ο 41χρονος ποδηλάτης έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του, θέλει να το κάνει με στιλ. Ο Ιταλός ανηφορίστας μετράει 24 παρουσίες σε Μεγάλους Γύρους (17 Γύρους Ιταλίας, 4 Γύρους Ισπανίας και 3 Γύρους Γαλλίας), έχοντας μία νίκη, στο 8ο ετάπ του Γύρου Ιταλίας το 2012.
Στο παλμαρέ της υπάρχουν 27 νίκες σε ετάπ στον Γύρο Ιταλίας και 2 στον Γύρο Ισπανίας. Για δεύτερη διαδοχική χρονιά συνεργάζεται με την εταιρία De Rosa για τα ποδήλατα των αθλητών της.