HomeHomeSliderΜε πλήθος παράλληλων δράσεων για όλους τους πολίτες ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

Με πλήθος παράλληλων δράσεων για όλους τους πολίτες ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

Το ποδήλατο γίνεται αγγελιοφόρος κοινωνικής και οικολογικής ενσυναίσθησης με τις παράλληλες εκδηλώσεις του Γύρου

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, η κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του αθλήματος στη χώρα μας, με την παγκόσμια προβολή και την πολυδιάστατη επίδραση, δίνει το σύνθημα και μας καλεί να βάλουμε όλοι το ποδήλατο στη ζωή μας.

Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια πολίτες σε 22 πόλεις εκκινήσεων, τερματισμών και διέλευσης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ένταση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024.
Παράλληλα με τον αγώνα, περισσότερες από 120 εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από την αφετηρία στις 14 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, έως την τελευταία ημέρα στις 19 Μαΐου στην Αθήνα, σε ένα εορταστικό φινάλε της φετινής διοργάνωσης!
Μέσα από τη δράση του αγώνα και την ανάδειξη της μοναδικής ελληνικής φύσης, το ποδήλατο γίνεται αγγελιοφόρος κοινωνικής συμμετοχής, οικολογικής συνείδησης και εν τέλει καθημερινής χαράς για μικρούς και μεγάλους.
Κανένα άθλημα δεν είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον καθημερινό τρόπο ζωής όσο η ποδηλασία. Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, το ποδήλατο δείχνει το δρόμο στη μετάβαση σε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον. Η Ελλάδα καλείται να ακολουθήσει τον ρυθμό και να ανεβάσει στροφές, καθιστώντας το ποδήλατο κυρίαρχο μέσο.

Η νέα Ευρωπαϊκή ατζέντα για τις μετακινήσεις και το περιβάλλον, η επιδότηση της ηλεκτροκίνησης, η εκπλήρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε, η Χάρτα οδικής ασφάλειας, η ανάπτυξη του Cycling for All, όλα αυτά έχουν έναν κοινό παρονομαστή, το Ποδήλατο!
Ο μεγάλος διεθνής μας αγώνας γίνεται η κινητήρια δύναμη για την εξάπλωση ποδηλατικής κουλτούρας στην καθημερινότητα μικρών και μεγάλων.

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής των Παράλληλων Εκδηλώσεων του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, Θάνος Γεωργίου:
“Η ποδηλασία για όλους εμάς στην Cycling Greece είναι εκτός από άθληση και τρόπος ζωής, μια ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας. Οι παράλληλες ποδηλατικές δράσεις που σχεδιάσαμε φέτος ως Οργανωτική επιτροπή, με την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και την άριστη συνεργασία όλων των Δήμων, των Περιφερειών και των τοπικών κοινωνιών, απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά μας. Περιμένουμε όλες τις οικογένειες να έρθουν μαζί με τα ποδήλατα τους, τα κράνη και τη θετική τους διάθεση, ώστε να διασκεδάσουν, να αθληθούν και να εκπαιδευτούν, πάντα με άξονα το ποδήλατο, σε ποικίλες πρωτότυπες παράλληλες δράσεις”. Όλες οι δράσεις στις εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ!