HomeHomeSliderΑρβανίτου & Μάνθος  Πρωταθλητές Ελλάδας στους U23 & Εφήβους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2024

Αρβανίτου & Μάνθος  Πρωταθλητές Ελλάδας στους U23 & Εφήβους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2024

Αρβανίτου & Μάνθος  Πρωταθλητές Ελλάδας στους Νέους Άνδρες & Εφήβους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2024

Ξεσήκωσαν ευχάριστα οι Έφηβοι αθλητές με τις προσπάθειές τους

Οι Νέοι Άνδρες έχουν πολλές δυνατότητες και υπάρχει “πάγκος”  πίσω τους!

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ως ο επίσημα αναγνωρισμένος φορέας ανάπτυξης του Ολυμπιακού αθλήματος της ποδηλασίας, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Λοκρών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Α.Σ. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Δρόμου 2024 στις κατηγορίες, Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων από την Παρασκευή  12 Απριλίου έως και την Κυριακή 14 Απρίλη 2024, σε διάφορες τοποθεσίες του Δήμου Λοκρών, όπως η Σκάλα Αταλάντης, η Αταλάντη, οι Λιβανάτες, η Αρκίτσα, η Μαλεσίνα και το Μαρτίνο, οι οποίες φιλοξένησαν τους αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα σε διαδρομές με διαφορετικά μήκη για κάθε κατηγορία. Προχθές περιγράψαμε τους αγώνες της κατηγορίας των Νέων Γυναικών και Νεανίδων, και σήμερα θα αναφερθούμε στον αγώνα Δρόμου Αντοχής επί δημοσίας οδού για τις κατηγορίες, Νέων Ανδρών, και Εφήβων, με εκκίνηση την πόλη της Αταλάντης και πορεία προς Μαλεσίνα, Μαρτίνο και τερματισμό επίσης στην Αταλάντη, μήκους 114,6km.

O αγώνας

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 09:00 ακριβώς, κάτω από την κεντρική πλατεία της Αταλάντης παρόντος του Προέδρου της Ε.Ο.Π Βασίλη Διαμαντόπουλου, και του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ, ο οποίος σημειωτέων, έδωσε το παρών σε όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, η Αλυτάρχης κ. Μαμή Κατερίνα, μετά το προσκλητήριο, και τη σχετική ενημέρωση κατάστασης της διαδρομής του αγώνα, έδωσε την προ εκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η έξοδος από την Αταλάντη έδωσε φτερά στα πόδια όλων των αθλητών, γεγονός που φάνηκε από το ιδιαίτερα δυνατό τέμπο του peloton,το οποίο διασπάστηκε στις ανηφόρες της Μαλεσίνας και του Μαρτίνου, οι οποίες δοκίμασαν στο έπακρο τις δυνάμεις όλων των αναβατών! Αγώνας περιλάμβανε  3 loop, μέσα από τα οποία έβλεπε κανείς την αγωνιστικές προσπάθειες των αναβατών οι οποίοι αν και ξεκίνησαν νωρίς τον αγώνα τους, εν τούτοις δοκιμάστηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν την ώρα εκείνη.

 

 

Από την πρώτη κιόλας στροφή δημιουργήθηκαν τέσσερα γκρούπ αθλητών εκ των οποίων το πρώτο αποτελούσαν ο Διονύσης Δούζας του ΠΓΣ Λάρισας, Νικόλαος Δράκος ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ, Νικηφόρος Αρβανίτου ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ, ο Αλέξανδρος Καρούσος από τον ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ο Ηρακλής Μπαλάφας, και μεταξύ αυτών ο Έφηβος αναβάτης, ο Αποστολόπουλος Ελευθέριος από την ομάδα ΠΡΟΟΔΟΣ Ν. ΒΟΥΤΖΑ, ο οποίος άντεξε για αρκετά χιλιόμετρα, στο δυνατό ρυθμό των τριών Νέων Ανδρών, θυμίζοντας σε όλους μας ότι, κάποιοι αθλητές έχουν όραμα, στόχο αγωνίζονται στους αγώνες με όλες τις δυνάμεις τους! Η απόσταση μεταξύ των προπορευόμενων αθλητών από τους υπολοίπους μεγάλωνε με την ολοκλήρωση του κάθε loop.

Στο δεύτερο γκρούπ την «παρέα» των αναβατών αποτελούσαν πολλά και αξιόλογα πεντάλ της Ελληνικής Ποδηλασίας, τα οποία διεκδικούν σίγουρα, μια θέση στην Εθνική Ομάδα! Μανωλίδης Στράτος της ΑΕΚ , Νίκος Μάνθος ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, Μύρων Κονταξής ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, Κουτούνης Αριστείδης ΡΟΔΗΛΙΟΣ, Κούσης Γιώργος ΠΡΩΤΕΑΣ Σταματόπουλος Ανδρέας ΑΣΚ ΑΛΦΑ, Τιμόθεος Σιφουνιός ΚΩΑΚΟΣ, Κυρίτσης Θεοφάνης ΠΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Μπερδεμπές Κωσταντίνος ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, Πολυδερόπουλος Αλέξανδρος ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ.

Στην εξέλιξη του αγώνα το τέμπο αλλά και οι διαφορές μεταξύ των γκρούπ αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο! Η λύτρωση όλων η κατηφόρα της επιστροφής όπου πλέον οι ποδηλάτες απείχαν μόλις 20 km από την πόλη της Αταλάντης που ήταν ο τερματισμός του αγώνα, όπου αύξησαν ταχύτητα και έδωσαν τις τελευταίες μάχες τους για το κυνήγι της πρώτης θέσης στην κατηγορία των Εφήβων, μέχρι εκείνη την στιγμή η τριάδα των Νέων Αντρών που προπορευόταν φάνηκε ότι είχε καπαρώσει για τα καλά τις θέσεις του βάθρου.

Δυνατός ο τερματισμός της κατηγορίας των Νέων Ανδρών, και αρκετά δυναμικός! Στην τελική ευθεία του αγώνα όπου είχαν μαζευτεί fun του αθλήματος, συνοδοί και γονείς των αθλητών, ήρθαν οι Αρβανίτου και Δράκος αμφότεροι του ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ, ακολουθούμενοι από τον Διονύση Δούζα του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, που καταδίωκε με όλες τις δυνάμεις του . Πρώτος είδε το πέσιμο της καρό σημαίας που ανέμιζε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Ζεκεντές, ο Αρβανίτου, που πρόλαβε να σηκώσει τα χέρια του, καθώς με μικρή διαφορά ακολουθούσε ο αθλητής Δράκος που τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ, λίγα μέτρα πιο πίσω τερμάτιζε ο αθλητής Δούζας πραγματοποιώντας ακόμη μια καλή εμφάνιση …παρέα με τους αθλητές του Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ.

Οι Έφηβοι ακολούθησαν με ένα μεγάλο γκρούπ που μπήκε στην τελική ευθεία έχοντας στο δυναμικό του αρκετούς σπρίντερ. Την νίκη αλλά και την παράσταση έκλεψε ο Νίκος Μάνθος του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, με το εκρηκτικό του σπρίντ το οποίο πανηγύρισε εκφραστικότατα με μια μεγάλη κραυγή, αφήνοντας στην 2η θέση τον πολύ δυνατό αθλητή του ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Μύρων Κονταξή, και στην 3η τον αθλητή της ΑΕΚ Ευστράτιο Μανωλίδη, που δεν έχασε την επαφή με την κορυφή του αγώνα  σε όλο το μήκος του.

https://fb.watch/rs_8HnGkc2/

Άξιοι λόγου όλοι οι αναβάτες που τερμάτισαν με μια ανάσα, τον σκληρό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος! Το βίντεο του τερματισμού αποτυπώνει τη στιγμή του τερματισμού η οποία πέρασε στην ιστορία, σαν μία από τις δυναμικότερες της Ελληνικής Ποδηλασίας. Φυσικά και δεν ήταν μόνο αυτοί οι αθλητές που αγωνίστηκαν! Και μακάρι να ήταν πολλοί περισσότεροι, έτσι ώστε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Ε.Ο.Π. να αποτελούν στόχο προόδου για όλους τους ποδηλάτες αθλητές σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε λίγοι, και καλούμαστε να στηρίζουμε όλους τους ποδηλατικούς αγώνες, δημιουργώντας εκείνες τις βάσεις που χρειάζεται ο Έλληνας για να βάλει το ποδήλατο στην ζωή του, όπως … τη μπάλα!

Απονομές Επάθλων στην Κεντρική Πλατεία Αταλάντης

Ύψιστη τιμή για όλους τους Πρωταθλητές η απονομές των Επάθλων και φυσικά της φανέλας του Πρωταθλητή Ελλάδας! Οι απονομές των επάθλων ξεκίνησαν με την ευχή και τον σύντομο χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Κ. Συμεών ,του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Σαρακιώτη, του Δημάρχου Λοκρών Αθανάσιου Ζεκεντέ του Προέδρου της Ε.Ο.Π κ. Διαμαντόπουλου, της Γενικής Γρ. Σαμπρίνα Τσάκωνα Τβισς, των μελών του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. κ. Παπασταματάκη Ιωάννη, Ταταράκη Μιχάλη Εφόρου Υλικού και του Εφόρου Εθνικών Ομάδων κ. Παπάζογλου Παντελή. Παρόντες και οι Εθελοντές του Δήμου Λοκρών που υποστήριξαν εμπράκτως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου, με την παρουσία τους και υλικοτεχνική τους υποδομή.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Εφήβων (Κ19) – Νέων Ανδρών (Κ23), Αντοχή, Αταλάντη, 14/4/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η συμμετοχή όλων των αθλητών και αθλητριών από όλα τα σωματεία της χώρας, αποτελεί την καλύτερη προβολή του αθλήματος αλλά και του τόπου όπου φιλοξενείται η Διοργάνωση καθώς της δίδεται η ευκαιρία ανάδειξης των τουριστικών δυνατοτήτων της έτσι ώστε να βρεθεί και πάλι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει εκ νέου ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός! Με τα λόγια αυτά έκλεισε την σεμνή τελετή των απονομών ο οικοδεσπότης όλων, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Εφήβων (Κ19) – Νέων Ανδρών (Κ23), Αντοχή, Αταλάντη, 14/4/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou

Aξίζουν συγχαρητήρια σε εκείνους τους αθλητές που, σε κάθε αγώνα ξεπερνούν τα όποια όριά τους! Απλά γιατί μαθαίνουν πολλά μέσα από τις προσπάθειές τους, οι οποίες κάποιες φορές μπορεί να φρενάρουν, από ένα κλαταρισμένο ελαστικό, ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα, παρ όλο που ελέγξαν εξονυχιστικά το ποδήλατό τους πριν τον αγώνα! Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όλοι οι αθλητές και αθλήτριες  έτρεξαν διεκδικώντας το καλύτερο αποτέλεσμα! Μόνον έτσι, έναν ποδηλάτης μπορεί να ζήσει από πρώτο χέρι τις συγκινήσεις που χαρίζει το άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου, το οποίο με τη σειρά του, έχει απαιτήσεις από τον αναβάτη.  Κανένας ποδηλάτης δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια του, όταν βλέπει κάποιους συναθλητές του να αποσπώνται, από το γκρουπ! Εξακολουθεί να αγωνίζεται μέχρι να φτάσει στον τερματισμό!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Εφήβων (Κ19) – Νέων Ανδρών (Κ23), Αντοχή, Αταλάντη, 14/4/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για κάποια άλλη αθλητική διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Εφήβων (Κ19) – Νέων Ανδρών (Κ23), Αντοχή, Αταλάντη, 14/4/2024. © 2024 Nassos Triantafyllou

Φωτό : Nassos Triantafyllou

Για το Γραφείο Τύπου της Ε.Ο.Π.

Τζερτζεβέλης Παντελής