HomeSPECIFIC REGULATIONS-INVITATIONSΠΡΩΤΙΕΣ ΤΑΤΛΗ – ΓΟΚΤΣΗ – ΠΡΑΣΣΑ

ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΑΤΛΗ – ΓΟΚΤΣΗ – ΠΡΑΣΣΑ

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Πρωτάθλημα Μικρών κατηγοριών Δρόμου, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, με την συνεργασία του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και του Δήμου Θερμαϊκού.

Η τρικλοποδιά του καιρού με βροχή στο ξεκίνημα της Κυριακής δεν πτόησε τους μικρούς ποδηλάτες-τισσες και έδωσαν το παρόν 60 περίπου αθλητές-τριες από τους Συλλόγους: ΑΣ ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΒΑΟ, ΠΟ ΒΕΛΟΣ, ΑΜΣ ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΠΣΚ ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ, ΑΠΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΑΟΚ, ΠΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, ΑΣ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ.

Η επιλεγμένη και άρτια σηματοδοτημένη και φυλασσόμενη κλειστή διαδρομή, ικανοποίησε τους διαγωνιζόμενους που απόλαυσαν  έναν ωραίο αγώνα, ενώ οι διοργανωτές απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργανωτική προετοιμασία. Η δύναμη της Τροχαίας Θέρμης δια του Διοικητού της κ. Κεσόγλου Θωμά και με επικεφαλής τον υποδιοικητή κ. Μιχάλη Καρασαββίδη, μερίμνησε από την προηγούμενη για την ενημέρωση των κατοίκων και «καθάρισε»  την διαδρομή από  παρκαρισμένα και διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ οι ομάδες διάσωσης της ΕΘΟΠΑΚ και ΟΦΚΑΘ μαζί με τους εθελοντές, γυμναστές, περιφρούρησαν όλα τα στενά κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα. Παρούσα όπως σε όλες τις διοργανώσεις μας  και η ΕΠΟΜΕΑ Παύλου Μελά με επικεφαλής το γιατρό κ. Μωυσίδη Γρηγόρη, συμβάλλοντας σημαντικά για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων με τα μέλη αλλά και επανδρωμένο ασθενοφόρο.

Αγωνιστικά τώρα, οι αγώνες ξεκίνησαν υπό βροχή, με την κατηγορία των Παμπαίδων-Κορασίδων-Παγκορασίδων, καλύπτοντας την διαδρομή των 2.400μ. 10 φορές. Το βρεγμένο και ολισθηρό οδόστρωμα δεν πτόησε τους μικρούς αθλητές που πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα στους παρευρισκόμενους θεατές. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η αθλήτρια του ΠΑΟΚ Δήμητρα Τάτλη, κερδίζοντας την κοινή κατηγορία και αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον αξιόμαχο αθλητή του «Ποδηλάτης» Δημήτρη Παυλίδη που παρά την ατυχία με ένα σκασμένο ελαστικό, διεκδίκησε  με πάθος το μετάλλιο. Τρίτος ο Αλέξανδρος Θωμαΐδης από τον ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ Κομοτηνής που μαζί με τον συναθλητή του Γαβριήλ Δημουλά πάλεψαν σθεναρά για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Στην συνέχεια ακολούθησαν τα Μίνι Μεγάλα (αγόρια και κορίτσια μαζί) σε διαδρομή 1.500 μ. κάνοντας 8 στροφές, όπου από νωρίς ένα γκρουπ 6 αθλητών αποτελούμενο από 2 αθλητές του ΠΑΟΚ (Μαλούσης-Σταματιάδης), 3 του «Ποδηλάτης» (Ερελίδης-Χρηστίδης-Καπετανίδου) και 1 του ΒΑΟ (Γόκτσης) αποσπάσθηκε από τους υπολοίπους και κυνήγησε την νίκη μέχρι το τελικό sprint. Νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής του ΒΑΟ Χρήστος Γόκτσης, καθώς ο πάντα μαχητικός Θανάσης Μαλούσης επηρεασμένος από το πάθος για την νίκη, υπέπεσε σε παράπτωμα και τιμωρήθηκε από τους κριτές με ντεκλασάρισμα. Δεύτερος ο Πάρης Σταματιάδης (ΠΑΟΚ) και τρίτος ο Ιωάννης Ερελίδης (Ποδηλάτης).

Τελευταία  αγωνίστηκαν τα Μίνι Μικρά (αγόρια και κορίτσια) διανύοντας 4 στροφές στην  ίδια διαδρομή και με τον καιρό πλέον σύμμαχο, τα οποία χάρισαν χαμόγελα και κέρδισαν τα θερμότερα χειροκροτήματα από όλους με την μαχητικότητα και την αστείρευτη διάθεσή τους. Νικητής στην μικρή κατηγορία αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Πρασσάς από τον Ποδηλάτη με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Ντέρο (ΒΑΟ) και τρίτο τον Ναπολέοντα Κοντό από τον Μαχητή Σερρών. Η ομάδα των Σερρών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία με τους μικρούς αθλητές που εμφανίστηκαν μαχητικότατοι, ενώ άτυχη ήταν η Δέσποινα Τουρλή που προφανώς μπερδεύτηκε και μια στροφή πριν τον τερματισμό άφησε τα πετάλια, θεωρώντας προφανώς ότι είχε τερματίσει.

Τα αποτελέσματα για τους έξι πρώτους ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ

1 ΠΡΑΣΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΠΣΜΑΘ ΠΑΟΚ 0:13:02
2 ΝΤΕΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΟ 0:13:03
3 ΚΟΝΤΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΑΠΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 0:13:05
4 ΣΚΕΜΠΕΡΗΣ ΑΛΚΗΣ ΑΠΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 0:13:12
5 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΑΠΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 0:13:16
6 ΤΟΥΡΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΟΚ 0:13:20

 ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ

1 ΓΟΚΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΠΣΜΑΘ ΒΑΟ 0:25:45
2 ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΠΑΡΗΣ ΠΑΟΚ 0:25:45
3 ΕΡΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ 0:25:45

Το βραβείο της πολυπληθέστερης συμμετοχής, μια βράβευση που εγκαινίασε η Ένωση σε αυτόν τον αγώνα, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η συμμετοχή στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, απονεμήθηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ξεχωριστή βράβευση τιμής ένεκεν, έγινε στα κορίτσια που συμμετείχαν στις μικρές κατηγορίες:

ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ

1.Τουρλή Δέσποινα-ΠΑΟΚ, 2. Μαλούση Φανή-ΠΑΟΚ, 3. Γιορτσίδου Ιωάννα-ΑΙΑΣ Κιλκίς

ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ

1.Καπετανίδου Σοφία-ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 2.Καζάκου Ζαφείρω-ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ, 3.Παναγιωτίδου Μαριάνθη-ΒΑΟ

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1.Τάτλη Δήμητρα-ΠΑΟΚ, 2. Μπάνου Φανή-ΒΕΛΟΣ, 3. Σπανίδου Στέλλα-ΠΗΓΑΣΟΣ,         4. Τσάρα Αναστ.-ΠΑΟΚ, 5. Σαρίκου Κορίνα-ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡ., 6. Κυριαζή Φωτεινή-ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ.

Μετά  το πέρας των αγωνιστικών κατηγοριών ακολούθησε Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, με τη συμμετοχή των κατοίκων της Περαίας, στους οποίους μοιράστηκαν πλούσια δώρα, προσφορά των καταστημάτων Cycle, Podilato Eu, Podilatorama.com, Timamopoulos Bike Stores, Action Bike, Bike store Mega Outlet, Podilata.net – ηλεκτρονικό κατάστημα, o Podilatis.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν εκλεκτά εδέσματα  της Αρτοποιίας «ΒΕΡΓΙΔΗΣ», καθώς και μεταλλικά νερά της χορηγού εταιρίας «ΒΙΚΟΣ», ενώ στους νικητές προσφέρθηκε και αγνό μέλι της  εταιρίας «Μπαρμπαρούσης» .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ  Χατζηχριστοφή Κατερίνα, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Θερμαϊκού, Φεστερίδης Γιώργος, η Πρόεδρος  της Τοπικής Ενότητας Περαίας Κάλφα Νίτσα, το μέλος της Τοπικής Ενότητας Μηχανιώνας Δασκαλάκης Σάκης, εθελοντές, γυμναστές του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, μέλη της ΕΘΟΠΑΚ, της ΟΦΚΑΘ, και της ΕΠΟΜΕΑ, τους οποίους η ΕΠΣΜΑΘ αισθάνεται την υποχρέωση να  ευχαριστήσει θερμά για την συμβολή τους στη διοργάνωση.

Ακόμη η Ένωση ευχαριστεί θερμά όλους τους προαναφερόμενους  χορηγούς της εκδήλωσης, τον Δήμαρχο Ιωάννη Μαυρομάτη για την εμπιστοσύνη και την αγάπη στο άθλημα, τους εκπροσώπους των σωματείων που για άλλη μια φορά στήριξαν το άθλημα με την παρουσία τους, τους κριτές του αθλήματος που εκτέλεσαν το έργο τους υπό βροχή και όλους τους προπονητές, γονείς και  φίλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Αποτελ. Δρόμου 2016, ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤ.