HomeΝέα - ΕνημερώσειςΦινάλε του Γύρου Ρόδου με εγκώμια των Ευρωπαίων

Φινάλε του Γύρου Ρόδου με εγκώμια των Ευρωπαίων

Στην 46η θέση της γενικής κατάταξης ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης.

Με τη σκέψη στον διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου του 2018 ολοκληρώνονται σήμερα οι αναχωρήσεις των ξένων αποστολών από το νησί των Ιπποτών, τα μέλη των οποίων έμειναν ενθουσιασμένα από το επίπεδο της διοργάνωσης και των διαδρομών του φετινού διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου, που ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία.

Στο «International Tour of Rhodes», που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων Sports Tours Hellas υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας) και της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας), συμμετείχαν 161 ποδηλάτες από 28 επαγγελματικές και Εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

Οι ποδηλάτες απένειμαν τα εύσημα στους διοργανωτές για την επιτυχημένη διοργάνωση και το ίδιο έκαναν και στον κομισάριο του αγώνα.

Παπασταμάκης: «Στόχος μας η καθιέρωση του Γύρου»

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος του Σωματείου Ροδήλιος – Ιβίσκος, Γιάννης Παπασταματάκης, στάθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση του Γύρου Ρόδου, λέγοντας: «Ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα η αναβίωση του διεθνούς ποδηλατικού Γύρου Ρόδου. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όλα κύλησαν άψογα. Ευτυχώς στους τερματισμούς των δύο τελευταίων ΕΤΑΠ οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και ο κόσμος τους παρακολούθησε χειροκροτώντας θερμά τις προσπάθειες των αθλητών, που βρέθηκαν στο νησί μας και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία, αλλά και το επίπεδο της διοργάνωσης. Οι Έλληνες ποδηλάτες που αγωνίστηκαν πήραν το μήνυμά τους για περισσότερη δουλειά. Οργανωτικά είχαμε ετοιμαστεί κατάλληλα και δώσαμε την ευκαιρία στον Σλοβένο κομισάριο να εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση.
Είχαμε τη συμπαράσταση των ανθρώπων του νησιού και ειδικότερα της Περιφέρειας, του Δήμου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Τροχαίας, του οποίους και ευχαριστούμε. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά, που πιστεύω ότι θα είναι όλοι μαζί μας με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, να υπάρχουν καλύτερες καιρικές συνθήκες και να πετύχουμε το στόχο μας για καθιέρωση του διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους χορηγούς για τη βοήθεια και τη συνεργασία που είχαμε».

Λεβεντάκης: « “Καταδικασμένος” να συνεχιστεί ο Γύρος»

Ο διευθυντής του αγώνα , Γιώργος Λεβεντάκης, αναφερόμενος στη διοργάνωση είπε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που οι ξένες αποστολές φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και προσμονούν ήδη τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.
Είδαμε και διαπιστώσαμε ότι ο διεθνής Ποδηλατικός Γύρους Ρόδου είναι “καταδικασμένος” να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές, αφού η επιτυχημένη φετινή διοργάνωση έδωσε υποσχέσεις ότι στο μέλλον με ακόμη καλύτερο προγραμματισμό και μεγαλύτερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, μπορεί να εκτοξευτεί η τουριστική ανάπτυξη του νησιού μαζί με την αγωνιστική επιτυχία. Ο διπλός αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους τοπικούς χορηγούς που βοήθησαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ θα ήθελα να σταθώ σε δύο ανθρώπους και να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση του Γύρου. Κατά πρώτον στον Γιάννη Παπασταματάκη, ο οποίος έλυνε όποια προβλήματα παρουσιάζονταν με μεγάλη αυταπάρνηση και θέρμη. Όπως επίσης και στον εκτελεστικό διευθυντή του αγώνα, Ζώη Δρίβα, της Rodos Cycling, που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης. Ήταν συνεχώς δίπλα σε όλες τις ξένες αποστολές και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η σκέψη τους να είναι ήδη στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς στη Ρόδο. Ευχαριστώ πολύ επίσης και τις ελληνικές ομάδες για τη συμμετοχή τους στον Γύρο».

Στην 46η θέση της Γενικής ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης

Κορυφαίος Έλληνας του διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου αναδείχθηκε ο πρωταθλητής του Κύδωνα Χανίων, Πολυχρόνης Τωρτζάκης, ο οποίος συμμετείχε στη διοργάνωση με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Κατέλαβε την τιμητικότατη 46η θέση της Γενικής Κατάταξης, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις το τριήμερο των αγώνων. Ο συνολικός χρόνος του Έλληνα πρωταθλητή και στα τρία ΕΤΑΠ ήταν 12:21’:43’’.
Τον Τζωρτζάκη ακολούθησαν σε απόδοση δύο συναθλητές του στην εθνική ομάδα, ο Χαράλαμπος Καστραντάς και Γιώργος Σταυρακάκης, που κατέλαβαν την 57η και 61η θέση με χρόνους 12:41’:15’’ και 12:41’:59’’ αντίστοιχα.
Στην 80η θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος του Ροδήλιου – Ιβίσκου με 12:56’:54’’ και στην 81η ο Γιάννης Κυριακίδης της εθνικής Ελλάδος με 12:58’:02’’. 83ος κατετάγη ο Γιώργος Μπούγλας της SP Tableware με 13:00’:24’’, 84ος ο Κυριάκος Παπασταματάκης του Ροδήλιου – Ιβίσκου με 13:02’:01’’, 85ος ο Γιάννης Ηλιάδης της εθνικής Ελλάδος με τον ίδιο χρόνο και 86ος ο Περικλής Ηλίας της SP Tableware με 13:02’:43’’.
Να σημειώσουμε ότι από το σύνολο των 161 αθλητών κατάφεραν να τερματίσουν 103, ενώ από τους 18 Έλληνες που ξεκίνησαν στον Γύρο τερμάτισαν οι εννέα.
14η η Εθνική Ελλάδος στο ομαδικό
Στην ειδική βαθμολογία των ομάδων η Εθνική Ελλάδος κατέλαβε την 14η θέση (μεταξύ των 20 βαθμολογημένων, αφού κάθε ομάδα από τις 28 που συμμετείχαν έπρεπε να έχει τουλάχιστον τρεις αθλητές στον τερματισμό για να βαθμολογηθεί) με συνολικό χρόνο 37:16’:13’’.

Πρώτη ήρθε η ελβετική Roth Akros με χρόνο 36:26’’:35’’, δεύτερη η Leopard από το Λουξεμβούργο με 36:27’:48’’ και 3η η Uno-X Hydrogen Development με χρόνο 36:28’:40’’.
Θυμίζουμε πως τον Ποδηλατικό Γύρο Ρόρδου κέρδισε ο Ελβετός Colin-Chris Stussi της Roth Akros με χρόνο 12:07’:36’’ με τον Νορβηγό Asmund-Romstad Lovik της FixIT να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με χρόνο 12:08’:06’’ και τον Cyrille Thiery της εθνικής Ελβετίας στην 3η θέση με χρόνο 12:08’:56’’.

Φωτό: Nassos Triantafyllou