HomeHomeSliderΣτις 13 Μαρτίου η 2η Ομιλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Ε.Ο.Π. με θέμα:«Άσκηση μεγάλης διάρκειας σε θερμό περιβάλλον».

Στις 13 Μαρτίου η 2η Ομιλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Ε.Ο.Π. με θέμα:«Άσκηση μεγάλης διάρκειας σε θερμό περιβάλλον».

Στις 13 Μαρτίου η 2η Ομιλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Ε.Ο.Π. με θέμα:«Άσκηση μεγάλης διάρκειας σε θερμό περιβάλλον»

Η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την Δεύτερη Διαδικτυακή Ομιλία με θέμα «Άσκηση μεγάλης διάρκειας σε θερμό περιβάλλον». Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Φλουρής, ένας ξεχωριστός επιστήμονας που το περιοδικό TIME κατέταξε το 2023 ανάμεσα στους “100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους” που “θα αλλάξουν τον κόσμο”.

Ο Δρ. Ανδρέας Φλουρής είναι Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας, και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα του Καναδά. Είναι ειδικός στη φυσιολογία του ανθρώπου σε ακραία περιβάλλοντα (ζέστη, κρύο κλπ.), κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης ή εργασίας. Στο παρελθόν έχει επιβλέψει και υποστηρίξει αθλητές σε ακραία περιβάλλοντα, όπως στην έρημο Σαχάρα, το όρος Έβερεστ και τη θάλασσα της Μάγχης. Για πάνω από 15 χρόνια συμβουλεύει κυβερνήσεις, εθνικούς και διεθνείς φορείς, όπως τα Υπουργεία Εργασίας της Ελλάδας και του Κατάρ, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, καθώς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Διεθνή Οργανισμό για την Εργασία, σχετικά με τις επιπτώσεις παραγόντων του περιβάλλοντος στην υγεία και την παραγωγικότητα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 άρθρα για τα θέματα αυτά σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους και συνδράμει σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική. Σχολιάζει συχνά σε εθνικά και παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, το CBC, το περιοδικό TIME, οι Financial Times, οι New York Times, το WIRED, το El Pais και το Thomson Reuters Foundation. Το 2023, συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό TIME στη λίστα TIME100 Next των μελλοντικών παγκόσμιων ηγετών.
Η ομιλία πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 21:00