HomeHomeSliderΘεαματική νίκη Mathieu van der Poel στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου

Θεαματική νίκη Mathieu van der Poel στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου

Ο Mathieu van der Poel  με θεαματικό τρόπο κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου Ανδρών, παρά την καθυστέρηση του αγώνα!
Ο αγώνας διεκόπη από Ακτιβιστές οι οποίοι διαδήλωναν για την μόλυνση του Περιβάλλοντος, χωρίς όμως να σταθούν εμπόδιο στον καταιγιστικό ρυθμό του Van der Poel που παρά την πτώση του, τερμάτισε με διαφορά στην πρώτη θέση του αγώνα και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

 

Ο Mathieu van der Poel είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής καθώς είναι ο αναβάτης ο οποίος  πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού στη Γλασκώβη. Ο Ολλανδός αναβάτης αγωνιζόταν ξεκολλημένος  για 22,4 χιλιόμετρα και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πάρει μια σεβαστή  διαφορά  από την τριάδα των Wout van Aert (Βέλγιο), Tadej Pogacar (Σλοβενία) και Mads Pedersen (Δανία), που καταδίωκαν με όλες τις δυνάμεις τους.

Ο Van der Poel κέρδισε παρά το γεγονός ότι γλίστρησε σε μια δεξιά γωνία από την  οποία ευτυχώς βγήκε μόνο με ελάχιστες εκδωρές στο σώμα του! Η διαφορά που κέρδισε από το ξεκόλλημα που έκανε ήταν αρκετή για να καταφέρει να ανέβει και πάλι στο ποδήλατο του και να συνεχίσει τον αγώνα του, παρά το σπασμένο παπούτσι που δυσκόλευε το πεταλάρισμα του!

Ο Βέλγος Van Aert άργησε να επιτεθεί και να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση μέχρι το τελικό sprint, ενώ ο Σλοβένος  Tadej Pogacar  στα τελευταία 100μ έκανε το σπριντ της ζωής του προκειμένου να στριμώξει τον Δανό Pedersen και να κερδίσει αυτός την τρίτη θέση στο βάθρο, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Δρόμου Αντοχής 2023 της UCI.