HomeHomeSliderΗ Εθνική ομάδα πίστας με Ελληνικούς χειροποίητους σκελετούς Fidusa

Η Εθνική ομάδα πίστας με Ελληνικούς χειροποίητους σκελετούς Fidusa

Από τη Ρόδο…στις πίστες της UCI.

Οι υψηλοί στόχοι που έχουν βάλει, οι έλληνες πρωταθλητές πίστας, χρίζουν την απαραίτητη υποστήριξη από σύγχρονα ποδήλατα.
Οι χώρες όπως ή Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, κ.α. εκμεταλλεύονται την τεχνολογία και τις πλέον σύγχρονες μεθόδους (3Dprinting, CNCκ.α) για την εξέλιξη των κατασκευών.
Τους κατασκευαστές πλαισιώνουν, μηχανολόγοι, σχεδιαστές, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, που μελετούν με κάθε λεπτομέρεια τα σύγχρονα υλικά που συνεχώς βελτιώνονται. Εξατομικευμένες συνεχείς δοκιμές και διορθώσεις για κάθε αθλητή ξεχωριστά, βελτιώνουν την απόδοση του. Στην πίστα ακόμη και μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου είναι πολύ σημαντικά.
Η Ελληνική εταιρεία «FIDUSA» με ιδρυτή τον Γιώργο Βογιατζή, εδώ και 38 χρόνια κατασκευάζει υψηλού επιπέδου σκελετούς ποδηλάτων με έδρα το νησί της Ρόδου.
Διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία εξοπλισμό και εμπειρία και βρίσκεται πλέον δίπλα στην Ε.Ο.Π. και την Εθνική μας ομάδα πίστας.


Η εταιρεία FIDUSA,από το 2019 σχεδιάζει εξ ολοκλήρου και κατασκευάζει με CNCτα καλούπια για σκελετούς από ανθρακονήματα, πιρούνι και ανταλλακτικά ποδηλάτου.
Ο Γιώργος Βογιατζής παρακολουθώντας την εξέλιξη της παγκόσμιας ποδηλασίας πρότεινε στην διοίκηση της Ε.Ο.Π. μια πρωτοποριακή συνεργασία για τα ελληνικά δεδομένα αναλαμβάνοντας την έρευνα και κατασκευή των σκελετών για το αγώνισμα  ομαδικού σπρίντ της εθνικής μας ομάδας, συμβάλλοντας έτσι στην δύσκολη προσπάθεια των αθλητών μας να προκριθούν στα Παγκόσμια πρωταθλήματα και την Ολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι.
Αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα βασίζεται:

  • στην σωστότερη θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο με ακρίβεια χιλιοστού ως προς τον σωματότυπο του και τον τύπο του αγωνίσματος.
  • στηνσχεδίαση αεροδυναμικού σκελετού πιρουνιού, στην έρευνα & τον έλεγχο του αεροδυναμικού συντελεστή αναβάτη και ποδηλάτου.
  • στην μελέτη των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να πετύχουμε το χαμηλότερο βάρος με την μεγίστη επιθυμητή σκληρότητα και ακαμψία.

Έχει ήδη ξεκινήσει η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή των αγωνιστικών σκελετών που γίνεται στις εγκαταστάσεις της FIDUSA στη Ρόδο σε συνεργασία με Πανεπιστήμια ειδικευμένα στα συνθετικά υλικά.

Από την μεριά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλοςδήλωσε: «Ένα ποδήλατο που είναι εξαρχής φτιαγμένο στα μέτρα ενός ποδηλάτη τον βοηθά να αυξήσει τις επιδόσεις του. Ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου που στοχεύει η Ε.Ο.Π. έχει απαιτήσεις και χρειάζεται όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις που εμφανίζονται χάρις την εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία λύνει τα προβλήματα πριν καν δημιουργηθούν!

Τα ποδήλατα αναμένετε να παραδοθούν ……