HomeΝέα - ΕνημερώσειςΔικαίωση για την Ε.Ο.Π.

Δικαίωση για την Ε.Ο.Π.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Ο.Α.Κ.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ

Θετική έκβαση για την Ε.Ο.Π. είχε το σημαντικότερο δικαστήριο στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας. Πρόκειται για αγωγή την οποία είχε ασκήσει το Ο.Α.Κ.Α. στα τέλη του 2011 και με την οποία αιτείτο την καταβολή 416.530 ευρώ για μισθώματα και λειτουργικά έξοδα των γραφείων, του αγωνιστικού χώρου-πίστας και της αίθουσας εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 2358/2015 απόφασή του απέρριψε την αγωγή του Ο.Α.Κ.Α. κατά της Ε.Ο.Π., κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς της Ομοσπονδίας μας.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, η οποία αποτέλεσε συνέχεια των μακρόχρονων ενεργειών της Διοίκησης για προσεκτική και ενδελεχή εξέταση και έλεγχο όλων των χρεώσεων του Ο.Α.Κ.Α. προς την Ε.Ο.Π., ήδη η Ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφές με το Ο.Α.Κ.Α. προκειμένου να εξευρεθεί μια συμφωνία για το πραγματικό συνολικό ύψος των οφειλών (μετά την αφαίρεση μεταξύ άλλων και του προαναφερόμενου ποσού των 416.530 ευρώ), να γίνει διακανονισμός για τη σταδιακή εξόφλησή τους και να καταρτισθεί ένα ευρύτερο και αποτελεσματικότερο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων, ώστε να γίνει επί τέλους πραγματικότητα το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς να γίνει το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ένα αληθινό κέντρο ανάπτυξης της ποδηλασίας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Ευελπιστούμε ότι μετά από την εξέλιξη αυτή θα αντιληφθούν όλοι ότι το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο αποτελεί ένα στάδιο που έχει κατασκευαστεί για να καλύπτει αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του αθλήματος της ποδηλασίας και επομένως πρέπει να είναι ευχερώς προσβάσιμο σε όλους τους αθλητές ποδηλασίας καθώς και να γίνουν συντονισμένες ενέργειες όλων των υπευθύνων για την προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τη συντήρησή του και την αποκατάσταση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν όσους προπονούνται και αγωνίζονται στο στάδιο αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ε.Ο. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ