HomeHomeSliderZέντελης , Τέκος Λυριντζής, Πρωταθλητές Ελλάδος Masters ΑΒΓΔ

Zέντελης , Τέκος Λυριντζής, Πρωταθλητές Ελλάδος Masters ΑΒΓΔ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΣΤΕΡΣ 2022 ΜΕΘΑΝΑ

Η δεύτερη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου της κατηγορίας Masters, Α-Β-Γ και Δ, ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες! Ήδη από το προηγούμενο βράδυ ενημερώθηκαν όλοι για αλλαγή στην ώρα εκκίνησης του αγώνα δρόμου αντοχής, η οποία δόθηκε στις 09:30π.μ. από τα Μέθανα, όπου οι ποδηλάτες μέσω της παραλιακής οδού, ποδηλάτησαν περνώντας από παραλίες οι οποίες φημίζονται τόσο για την καθαρότητά τους, όσο και για το γαλάζιο τους χρώμα, γεγονός που τις καθιστά από τις καλύτερες του Σαρωνικού κόλπου.

Όλοι οι αθλητές λίγο πριν την εκκίνηση εκφραστήκαν με τα καλύτερα  λόγια για την διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Masters,  της οποίας την ευθύνη είχε η ALTER BIKE TOURS, με συνδιοργανωτές τους: την Περιφέρεια Αττικής,  τον Δήμο Τροιζηνίας -Μεθάνων, την  Ε.Ο.Π. και τον  Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ.

 

Ο αγώνας !

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε πολύ νωρίς!  Απ την πρώτη κιόλας ανηφόρα, πριν οι ποδηλάτες μπουν καν στον πρώτο κύκλο της κούρσας, έχοντας πολύ δυνατό τέμπο, από τον ρυθμό που έδινε ο ποδηλάτης Μπαξεβάνος που ήταν στην κεφαλή, καταφέρνοντας έτσι να πιέσει τους πιο αδύναμους αναβάτες, οι οποίοι φάνηκε να χάνουν την επαφή τους από το κυρίως γκρούπ που πλέον αποτελούσαν 40 αθλητές. Στην πρώτη ανηφόρα που εμφανίστηκε και πάλι ο Μπαξεβάνος ήταν εκείνος που ανέβασε και πάλι ρυθμό, με αποτέλεσμα να σπάσει το γκρουπ και να μείνουν πίσω αρκετά άτομα! Στην κορυφή της ανηφόρας το γκρουπ των πρωτοπόρων αποτελούσαν 15 άτομα, λίγο αργότερα όμως, καθώς ο ρυθμός έπεσε, βρήκαν την ευκαιρία και προστέθηκαν περισσότεροι αθλητές, και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο γκρουπ από 25 αθλητές. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και κατά την διάρκεια της 2ης στροφής δίνοντας μεγάλες ανάσες σε πολλούς αθλητές. Όλα αυτά μέχρι την αρχή της 3ης στροφής όπου ο αναβάτης Ζέντελης, ανέβασε το τέμπο στα ύψη καταφέρνοντας να αποσπαστεί φτάνοντας στην κορυφή του ανηφορικού τμήματος, ακολουθούμενος από τους Λυριτζή και λίγο πιο πίσω τον Τέκο, ο οποίος λίγο αργότερα, έμεινε κατά την διάρκεια του κατηφορικού σκέλους.

 

Ο επίλογος του αγώνα

Στην 4η και τελευταία στροφή ο αναβάτης Λυριτζής, ανέβαινε το ανηφορικό σκέλος με πολύ καλό ρυθμό με αποτέλεσμα να αποσπαστεί αφήνοντας πίσω του με μια διαφορά 25 δευτερολέπτων τον αθλητή από τον ΤΑΛΟΣ Χανίων Ζέντελη, ο οποίος επανήλθε στο κυνήγι της καταδίωξης του αθλητή Λυριντζή από την ομάδα του ΣΠΟΚ. ΕΥΚΛΗΣ,, τον οποίο έπιασε, και στιγμές αργότερα πέρασε, στην ευθεία των τελευταίων 5 χιλιόμετρων του αγώνα τερματίζοντας με χρόνο 2:43.20, . Αυτή ήταν και η σειρά τερματισμού. Ο αθλητής Τέκος Απόστολος του Π.Ο ΠΑΤΡΩΝ, τερμάτισε 1 λεπτό πίσω από τους Ζεντελή και Λυριντζή με χρόνο 2:44.21 κερδίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στην κατηγορία masters Γ-Δ. Το peloton ήρθε με διαφορά 3.39 λεπτά. Το σπριντ κέρδισε ο αθλητής ο αθλητής Νιδήμος Αστέριος από τον ΠΟ ΣΥ ΛΕΣΒΟΥ,ο οποίος τερμάτισε στην 2η θέση της κατηγορίας masters A με χρόνο 2:46.28, αφήνωντας την 2η στον Χρυσαφέλη Απόστολο από τον ΑΣ.ΑΛΦΑ Κ. τερματίζοντας 2ος στην κατηγορία Masters B, και αφήνοντας την Τρίτη θέση του βάθρου στην ίδια κατηγορία τον αθλητή Λιμπέρη Δημήτριο από τον ΤΑΛΟΣ Χανίων. Ακολούθησαν αφήνοντας 3ο τον ποδηλάτη του ΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Αραμπατζή Δημήτριο με χρόνο 2:46.31.

Οι απονομές των αθλητών έλαβαν χώρα εν μέσω πολλών επευφημιών από όλους τους αθλητές οι οποίοι μόνο θετικά σχόλια διατύπωσαν για την όλη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των Masters.

 

Κατά την διάρκεια των απονομών ο Ταμίας της Ε.Ο.Π. Σάββας Τσοπούρογλου, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Διοικητή της Τροχαίας Τροιζηνίας.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά σκιάστηκε από την απουσία της κατηγορίας των Γυναικών, καθώς η συμμετοχή τους ήταν μηδενική.

Ακολουθούν τα πλήρη αποτελέσματα όλων των κατηγοριών, καθώς και οι ποινές της Αγωνόδικου Επιτροπής.

 

22_ΠΠ_ΔΡΟΜΟΥ_ΜΑΣΤΕΡΣ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΥ_ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ_1 22_ΠΠ_ΔΡΟΜΟΥ_ΜΑΣΤΕΡΣ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΥ_ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ_4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣΤΕΡΣ Α

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣΤΕΡΣ Β ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣΤΕΡΣ Γ-ΔΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣΤΕΡΣ Γ-Δ