HomeΧωρίς κατηγορίαSALAMINA EPIC MTB RACES – SPARTA MTB RACES

SALAMINA EPIC MTB RACES – SPARTA MTB RACES

SALAMINA EPIC MTB RACES – SPARTA MTB RACES

Η διηπειρωτική μάχη της ορεινής ποδηλασίας!

15 ημέρες γεμάτες πάθος, θέαμα και ποδηλασία υψηλού επιπέδου. 160 αθλητές από 27 χώρες, μετέφεραν το «Παγκόσμιο Κύπελλο ΜΤΒ» στην Ελλάδα, τοποθετώντας τον πήχη πολύ ψηλά!

 

Επαγγελματικές ομάδες όπως KMC Ridley, SCOTT SRAM, Decathlon FORD, Lapierre Mavic Unity, KTM Factory, μεταξύ των 20 ομάδων UCI που ήταν παρούσες στους αγώνες. Εθνικές ομάδες Τσεχίας, Δανίας, Καζακστάν, Ουκρανίας, με πολυπληθή αποστολή για να διεκδικήσουν τους πολύτιμους βαθμούς πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία νέων ομάδων όπως η SUOMEN PYÖRÄILY RY – CYCLING από τη Φινλανδία με 10 αθλητές (Junior και U23), η Ολλανδική TALENTNED με 5 αθλητές (Junior και U23) και η Ιταλική JU GREEN ASD GORLA MINORE με 5 juniors.

Salamina Epic MTB Races

Η παρουσία αθλητών όπως ο Dubau Joshua (N5), Blums Martins (N10), Fini Carstensen Sebastian (N22) προμήνυε τη δυνατή μάχη που θα δινόταν στην κατηγορία Ανδρών. Μεγάλος νικητής των αγώνων, ο αθλητής COLOMPO Filippo της SCOTT SRAM , με 3 χρυσά μετάλλια. Στο βάθρο επίσης ανέβηκαν οι Fini Carstensen Sebastian, Foidl Maximilian, Azzaro Mattis και Zaltsman Tomer.

Η πιο δυνατή μονομαχία έγινε στην κατηγορία γυναικών. Η Candice Lill,  Πρωταθλήτρια Αφρικής (Continental Champion) ήταν η μεγάλη έκπληξη των αγώνων. Κέρδισε και τους 3 διεθνείς αγώνες, μετά από πολύ δυνατές κούρσες, νικώντας την Kate Courtney – Πρωταθλήτρια Αμερικής (Continental Champion) που τερμάτισε 2η σε όλους τους αγώνες και την Ιταλίδα Seiwald Greta που ήταν στην 3η θέση στο βάθρο.

Στον αγώνα JUNIOR SERIES που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  το μέλλον της ορεινής ποδηλασίας δήλωσε δυνατό παρόν. Πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν οι Δανοί και οι Τσέχοι, κατακτώντας τα περισσότερα μετάλλια στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το πόσο υψηλό επίπεδο προετοιμασίας γίνεται σε αυτές τις χώρες.

Sparta MTB Races

Στις Καρυές Λακωνίας, η κατηγορία ανδρών επιφύλασσε δυνατές συγκινήσεις καθώς κάθε αγώνας είχε άλλους αθλητές στο βάθρο των νικητών. Kaiser Leon (Γερμανία), Bryden Lange (ΗΠΑ), Frischknecht Andri (Ελβετία) και Eid Emil (Νορβηγία), οι πρωταγωνιστές.

Η «διηπειρωτική μάχη» των γυναικών μεταφέρθηκε στη Σπάρτη. Αυτή τη φορά, ηα Αμερικανίδα Kate Courtney πήρε τη ρεβάνς από την Lill Candice, κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια, αφήνοντας την Πρωταθλήτρια Αφρικής στη 2η και 3η θέση. Στο βάθρο και η άλλη αθλήτρια από τις ΗΠΑ, Kelsey Urban με 2η και 3η θέση επίσης.

Στις κατηγορίες εφήβων – νεανίδων, με δεδομένο τον μικρότερο ανταγωνισμό των αγώνων της Σπάρτης έναντι της Junior Series στη Σαλαμίνα, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους Έλληνες αθλητές να λάβουν θέσεις στο βάθρο των νικητών. Μανωλίδης Στράτος, Κούσης Γιώργος και Θεοχάρη Μαρία, κατέκτησαν αργυρά και χάλκινα μετάλλια, αντιμετωπίζοντας κυρίως Τσέχους, Φινλανδούς και Βέλγους αθλητές και αθλήτριες.

Έλληνες αθλητές

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε όλους τους αγώνες που διοργανώθηκαν στη Σαλαμίνα και στη Σπάρτη, έλαβαν μέρος Έλληνες αθλητές, όχι όμως σαν Εθνική Ομάδα αλλά ως μεμονωμένοι αθλητές, εκπροσωπώντας τους συλλόγους τους.

Γιάχου Ελευθερία (3η θέση U23 Sparta race, 6η θέση U23 HC Salamina race, 8η θέση Sparta race)

Αθανασιάδης Αλέξανδρος (8η θέση U23 HC Salamina race, 6η θέση U23 Sparta race, 8η θέση Sparta race)

Κούσης Γιώργος (3η θέση Sparta races, 4η θέση Salamina race)

Μανωλίδης Στράτος (2η θέση Sparta races, 6η θέση Salamina Junior Series race)

Θεοχάρη Μαρία (2η θέση Sparta race) Αντωνιάδης Δημήτρης, Βιτζιλαίος Βασίλης, Σταματόπουλος Ανδρέας, Ζησόπουλος Θεοδόσιος, Κορόζος Άγγελος, Κατσικας Δημήτρης, Αδάμ Αλεξάνδρα, Μπαλάφας Ηρακλής, Μεσελίδης Γιάννης, Ντέρος Κωνσταντίνος, Αθανασόπουλος Φραγκίσκος, Κουτσιτζής Χρήστος οι Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν σε Σαλαμίνα και Σπάρτη.

Η παρουσία όλων αυτών των αθλητών από το εξωτερικό, που έχουν αγωνιστεί στις καλύτερες πίστες του κόσμου, συνοδευόμενη από τα ιδιαίτερα τιμητικά σχόλια τους για την ποιότητα των διαδρομών, της φιλοξενίας και συνολικά της διοργάνωσης, αποδεικνύει ότι η επίπονη προσπάθεια τόσων ετών, μπορεί να φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για την ορεινή ποδηλασία στην Ελλάδα.