HomeHomeSliderΤσαβαρή, Μηλάκη, Φασόη και Ζώγλη έτοιμες για την πρεμιέρα στην Λέσβο

Τσαβαρή, Μηλάκη, Φασόη και Ζώγλη έτοιμες για την πρεμιέρα στην Λέσβο

Πρώτο αγώνισμα του προγράμματος η ατομική χρονομέτρηση

Εκκίνηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Elite Ανδρών και Γυναικών, που θα διεξαχθεί στην Λέσβο από αύριο Παρασκευή (24/06) έως και την Κυριακή (24/06). Πρώτο αγώνισμα η ατομική χρονομέτρηση.

Το παρών θα δώσουν όλα τα μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας δρόμου και ανάμεσά τους οι 4 γυναίκες που είχαν κατακτήσει τα 6 μετάλλια, στην περσινή διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στην Ξάνθη. Πρόκειται για τις αθλήτριες Ελένη Τσαβαρή, Αργυρώ Μηλάκη, Βαρβάρα Φασόη και Άννα-Μαρία Ζώγλη.

Νικήτρια το 2017 στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης ήταν η Ελένη Τσαβαρή. Η 44χρονη πρωταθλήτρια (γενν. 18.07.1974) με τους δεκάδες τίτλους στο ενεργητικό της μίλησε για την αυριανή πρεμιέρα στην Λέσβο:

«Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχα –από δικά μου λάθη- το Πάσχα και είμαι έτοιμη αν και η διαδρομή δεν είναι στα μέτρα μου, είναι πιο τεχνική και όχι για ατομική χρονομέτρηση. Μία πολύ σημαντική διοργάνωση που όμως μπήκε και λίγο “σφήνα” στο πρόγραμμά μου που έχει ως πρώτο στόχο την πίστα».

Από την πλευρά της η περσινή πρωταθλήτρια του αγώνα αντοχής Αργυρώ Μηλάκη δήλωσε: «Πολύ σημαντική διοργάνωση και μεγάλος μου στόχος είναι να υπερασπιστώ τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ελλάδος που αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για κάθε αθλητή και αθλήτρια».  

Η 26χρονη πρωταθλήτρια από το Ηράκλειο της Κρήτης και αθλήτρια του ΠΟ Τρίπολης συμπλήρωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο της Λέσβου. Να έχουμε καλό αγώνα και να το διασκεδάσουμε».

Η Βαρβάρα Φασόη του Ολυμπιακού Περιστερίου – Χαϊδαρίου είχε κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια στην περσινή διοργάνωση του Πανελληνίου: «”Γεμάτη” χρονιά από αγώνες, με πολλές επιτυχίες και συναισθήματα. Έφθασε και η σημαντικότερη στιγμή του χρόνου το Πανελλήνιο. Μάλιστα αμέσως μετά το αγωνίζομαι και στο Μεσογειακό πρωτάθλημα στην Ισπανία».

Και συνέχισε: «Νιώθω έτοιμη να δώσω το καλύτερο μου εαυτό. Ποτέ δεν μιλάω για θέσεις, γιατί στο άθλημά μας υπάρχουν πολλά απρόβλεπτα, αλλά σίγουρα υπολογίζω σε θέσεις στο βάθρο. Όσο αναφορά το μέρος όπου και θα γίνει ο αγώνας ελπίζω για τα καλύτερα αφού μας έδειξαν ήδη οι άνθρωποι της όμορφης Μυτιλήνης πως ενδιαφέρονται με το παραπάνω για το ποδήλατο».

Η Άννα-Μαρία Ζώγλη του Κρόνου Νίκαιας ήταν η τέταρτη γυναίκα που το 2017 ανέβηκε στο βάθρο του Πανελληνίου: «Όπως για όλους τους αθλητές της κατηγορίας ελίτ έτσι και για μένα το Πανελλήνιο αποτελεί την πιο σημαντική διοργάνωση στη χώρα μας. Από μια απλή συμμετοχή δίπλα σε όλες τις αθλήτριες ποδηλασίας της Ελλάδος μέχρι και μια πιθανή επιτυχία για μετάλλιο το πανελλήνιο είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών ενός ολόκληρου χρόνου

Εγώ προσωπικά ευελπιστώ σε μια άρτια και ασφαλή διοργάνωση χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστα συμβάντα με ασφαλή τερματισμό όλων των αθλητριών. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση παρά τον πρόσφατο τραυματισμό μου από τροχαίο που με άφησε εκτός για μερικούς μήνες και γι αυτό αποτελεί πρόκληση η συμμετοχή μου. Αυτό που περιμένω είναι να παλέψω για μένα και την ομάδα μου».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, οι ώρες εκκίνησης και οι αποστάσεις:

  • Παρασκευή 22/6/2018 – 16:00-17:00: Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών (20,6 χλμ.), Νέων Ανδρών (20,6 χλμ.), Ανδρών (36 χλμ.)
  • Σάββατο 23/6/2018 – 16:00: Αγώνας Αντοχής Γυναικών (90,6 χλμ.)
  • Κυριακή 24/6/2018 – 09:00 : Αγώνας Αντοχής Ανδρών (145 χλμ.)

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων αντοχής θα γίνει από το Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Συνδιοργανωτές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου Ανδρών – Γυναικών, με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) είναι ο Δήμος Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και ο νεοσύστατος σύλλογος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε τις περσινές νικήτριες – πρωταγωνίστριες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δρόμου Γυναικών, που είχε γίνει στην Ξάνθη:

Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης Γυναικών (27,2 χλμ.)

  1. Τσαβαρή Ελένη-Μιχαλίτσα (ΠΣ Ρόδου «Μεσόγειος») 0:39.12
  2. Φασόη Βαρβάρα (ΑΟ Ολυμπιακός Περιστερίου – Χαϊδαρίου) 00:39.32
  3. Ζώγλη Άννα-Μαρία (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) 00:40.21

Αγώνας Αντοχής Γυναικών (108,1 χλμ)

  1. Μηλάκη Αργυρώ (ΠΟ Τρίπολης) 2:59.00
  2. Φασόη Βαρβάρα (ΑΟ Ολυμπιακός Περιστερίου – Χαϊδαρίου) 03:05.44
  3. Ζώγλη Άννα-Μαρία (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) 03:15.05

https://www.youtube.com/watch?v=uo8BREbWADU

Φωτό: Πέτρος Γκότσης