HomeHomeSliderΝικητής ο Σούλιος του Αιόλου στον Γύρο Θυσίας

Νικητής ο Σούλιος του Αιόλου στον Γύρο Θυσίας

Γύρος Θυσίας

Γράφει ο Παντελής Τζερτζεβέλης

Μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες διοργανώσεις της αγωνιστικής ποδηλασίας. Ο 44ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας, έλαβε χώρα την Κυριακή, με την συμμετοχή 300 αθλητών και αθλητριών. Μεγάλος νικητής ο Ζήσης Σούλιος του Αίολου, με μία εξαιρετική εμφάνιση τόσο από τον ίδιο όσο και από την ομάδα του συνολικά.

Ο «Αγώνας Θυσίας», ο οποίος φέτος διεξήχθη ως «Gran Fondo», διοργανώνεται σταθερά από το 1978, από τον Π.Ο. Πατρών. Μάλιστα, είναι ενταγμένος στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Η διαδρομή σταθερή και παραδοσιακή από την προ εκκίνηση μέχρι το τέλος της. Η διαδρομή ξεκίνησε από το Νέο Λιμάνι του ΟΛΠΑ και τερμάτισε στην Ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα.

Στα «κόκκινα» από νωρίς

Μια εντυπωσιακή ποδηλατική πανδαισία βίωσαν όσοι βρέθηκαν κατά μήκος της διαδρομής. Καθώς ο καιρός ήταν εξαιρετικός και για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν έλαβε χώρα την ημέρα εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Η αγωνιστική δράση των 300 αθλητών και αθλητριών ξεκίνησε με την είσοδο του peloton στην Ε.Ο. Πατρών – Αρχαίας Ολυμπίας.

Χωρίς καμία καθυστέρηση οι διεκδικητές του αγώνα έδειξαν τις διαθέσεις τους, προσπαθώντας να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό! Με την ολοκλήρωση των πρώτων 10 χιλιομέτρων και παρόλο που ο αγώνας στην εξέλιξή του θα γινόταν ακόμη πιο δύσκολος, οι ποδηλάτες τριών ομάδων (Π.Ο. Πατρών, Αίολος, ΠΟΧ Τάλως), ανέβασαν τον ρυθμό στα κατακόρυφα, ποδηλατώντας σε τρείς διαφορετικές γραμμές, χωρίς όμως να καταφέρει κάποιος να αποσπαστεί από το γκρουπ.

Νέα επίθεση στην Χαλανδρίτσα

Λίγο μετά το χωριό Χαλανδρίτσα, ο Παναγιώτης Ξουρής (Αίολος) ξεκίνησε έναν νέο χορό επιθέσεων. Κατάφερε να αποσπαστεί από το peloton και να δημιουργήσει διαφορά 1’.20’’, την οποία διατήρησε και μετά την διέλευσή του από το χωριό Καταρράκτης! Για πολύ κόσμο το χωριό αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς o Καταρράκτης των 100μ. κλέβει την παράσταση.

Πίσω, ο αθλητής του ΠΓΣ Λάρισας και Πρωταθλητής Ελλάδας Δημήτρης Αντωνιάδης, επιστράτευσε όλες του τις δυνάμεις και καταδίωξε τον Ξουρή, καταφέρνοντας με την ταχύτητά του να διαλύσει το γκρουπ. Συγχρόνως μάζεψε την διαφορά από τον προπορευόμενο ποδηλάτη, με την βοήθεια των Κορτσιδάκη, Πανηγυράκη και Δούζα. Μαζί τους ήρθαν οι Γιαννούτσος, Σούλιος και Ηλιάδης.

Ο Σούλιος έκανε τη διαφορά

Το γκρουπ έπιασε τον αποσπασμένο και ανέβασε περαιτέρω τον ρυθμό του. Λίγα χιλιόμετρα αργότερα, ο Γιαννούτσος άνοιξε τον νέο κύκλο επίθεσης, εξαπολύοντας ντεμαράζ, με αποτέλεσμα να ξεφύγει ο Ζήσης Σούλιος. Στη συνεχεία, το γκρουπ καταδίωξης ποδηλάτησε με σταθερό τέμπο, λόγο της κόπωσης που επήλθε σε όλους. Αποτέλεσμα αυτού η εκτόξευση της διαφοράς του ξεκολλημένου Σούλιου στα 2’.30’’.

Ο 25χρονος αθλητής του Αιόλου κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα και πέρασε με υψωμένες τις γροθιές την γραμμή τερματισμού. Μόλις δύο λεπτά πίσω από τον νικητή, τερμάτισε ο Μιχάλης Κορτσιδάκης του ΠΟΧ Τάλως, παίρνοντας το σπριντ ανάμεσα στο γκρουπ, αφήνοντας την 3η στον Βαγγέλη Σαρρή (Αίολος).

Πίσω από την πρώτη τριάδα τερμάτισαν με μικρή διαφορά οι Γιαννούτσος (Αίολος), Δούζας (Π.Ο. Πατρών), Ξουρής (Αίολος), Αντωνιάδης (ΠΓΣ Λάρισας), Αθανασίου (ΠΣ Πρόοδος) και Μπρέτας (ΠΓΣ Λάρισας), συμπληρώνοντας την πρώτη 10άδα αθλητών του 44ου Γύρου Θυσίας.

Νικήτρια η Ελευθεριάδου στις γυναίκες

Η Κατερίνα Ελευθεριάδου του ΠΓΣ Λάρισας σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία των γυναικών. Η νεαρή ποδηλάτισσα της ομάδας της Θεσσαλίας είχε τις περισσότερες δυνάμεις στο φινάλε, αφήνοντας πίσω ένα λεπτό την Βαρβάρα Φασόη (Πόρτο Λεόνε). Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Ελευθερία Γιάχου του Άλφα Καλλιθέας.

 

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

 

Αναλυτικά αποτελέσματα