HomeΝέα - ΕνημερώσειςΕκκίνηση στην Ρόδο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Εκκίνηση στην Ρόδο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών

175 ποδηλάτες από 24 χώρες στην εκκίνηση, στις 14:00.

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή (21/04), στις 14:00, η αυλαία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου. Εκατόν εβδομήντα πέντε αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες θα πάρουν μέρος στους αγώνες, με την επωνυμία UCI Rhodes Gran Fondo, με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ροδήλιο, τη Sport Tour Hellas. Μια διοργάνωση που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι.

Οι χώρες που μετέχουν είναι: Αγγλία (5 ποδηλάτες), Αυστραλία (2), Βέλγιο (9), Γαλλία (2), Γερμανία (6), Δανία (1), Ελβετία (1), Ερυθραία (1), Εσθονία (1), Ιράν (8), Ισραήλ (3), Ιταλία (1), Καναδάς (3), Κύπρος (20), Μάλτα (3), Ουκρανία (1), Ολλανδία (3), Πολωνία (5), Ρωσία (5), Σλοβακία (1), Τσεχία, Τουρκία (23), Φινλανδία (1), FYROM (1) και Ελλάδα (69).

Η συνέντευξη Τύπου

Κατά τη χθεσινή (20/4) συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του αγώνα Γιώργος Λεβεντάκης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που παρουσιάζει η εκδήλωση και αφού ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια και τον Δήμο, τόνισε ότι «η UCI έχει μείνει πολύ ευχαριστημένη όπως και ότι οι συμμετέχοντες έχουν ήδη εκφραστεί με πολύ θετικά σχόλια. Μάλιστα οι περισσότεροι εκ των αθλητών έχουν φτάσει στη Ρόδο συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους και φίλους, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλοτουρισμού».

Ο πρόεδρος του Ροδήλιου, Γιάννης Παπασταματάκης, στάθηκε στο ότι «τα τελευταία χρόνια το άθλημα αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά στο νησί της Ρόδου. Οι διοργανώσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερη επιτυχία κι αυτό διαφημίζει το νησί στο εξωτερικό. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, τοπικοί φορείς και εμείς, για να φέρουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και να προσελκύσουμε έτσι χορηγούς στο άθλημα».

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέττα Παπαβασιλείου, είπε από την πλευρά της: «Κάνουμε μία προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τη Ρόδο. Το 2016 πήγαμε πολύ καλά στη διοργάνωση της ποδηλασίας. Ως περιφέρεια πρέπει να δώσουμε ό,τι το καλύτερο για να αναπτύξουμε το νησί και το κάνουμε ένα μεγάλο αθλοτουριστικό προορισμό. Εύχομαι στους αθλητές και τις αθλήτριες τις καλύτερες επιτυχίες».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τέρης Χατζηϊωάννου είπε ότι «είμαι θιασώτης της καλής άθλησης. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό και να τον κάνει πιο ποιοτικό, ξεπερνώντας τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει την εμπειρία για να μεγαλώσουμε αυτές τις διοργανώσεις και να φτάσουμε στο σημείο να διοργανώσουμε στη Ρόδο την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και όλους τους φορείς του νησιού μας».

Κλείνοντας ο εκτελεστικός γραμματέας των αγώνων, Ζώης Δρίβας, επεσήμανε ότι «ολοκληρώνονται απόψε και δίχως κανένα πρόβλημα οι αφίξεις των αθλητών, οι οποίοι θα απολαύσουν τις όμορφες διαδρομές που έχουμε επιλέξει. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα διασκεδάσουν τη συμμετοχή τους σε συνδυασμό με την προσπάθεια για διάκριση».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου Ρόδου έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Απριλίου  14:00 αγώνας αντοχής 95 χλμ
Σάββατο 22 Απριλίου 14:00 αγώνας αντοχής 113 χλμ
Κυριακή 23 Απριλίου 10:00 20 χλμ ατομικής χρονομέτρησης