HomeHomeSliderΑκόμη 6 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό

Ακόμη 6 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό

Βαλκανικό

Ανταπόκριση από την Ξάνθη, Παντελής Τζερτζεβέλης 

Μετά από την πανηγυρική ατμόσφαιρα κατά την παρουσίαση των ομάδων στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, η δεύτερη μέρα αγώνων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας ξεκίνησε με τις μονομαχίες των μικρών ηλικιακών κατηγοριών. Εκεί υπήρχε ελληνική συμμετοχή και συγκομιδή ακόμη 2 μεταλλίων στην διοργάνωση.

Δεύτερος ο Κωτούλας στους έφηβους

Στην κατηγορία των εφήβων, ο αθλητής της Εθνικής Ελλάδος Ερατοσθένης Κωτούλας κατετάγη στην 2η θέση έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε μέχρι τέλους με τον Ρουμάνο Πρωταθλητή, Vacarescu Antonio. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, καθώς σε όλο το μήκος της διαδρομής αμφότεροι εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Emre Yuku, από την Εθνική ομάδα της Τουρκίας, ο οποίος στην τελευταία στροφή του αγώνα μείωσε την διαφορά από τους δύο προπορευόμενους, χωρίς όμως να καταφέρει να τους πιάσει.

Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές τερμάτισαν με την εξής σειρά:
10η θέση Ευάγγελος Σταματόπουλος
15η θέση Νικόλας Πάρης Ιρίμια
21η θέση Γιάννης Χιώτης
22η θέση Ευστάθιος Ακριτίδης
25η θέση Νικόλας Χατζηκυριακίδης
30η θέση Γιώργος Χαραλαμπίδης

Στο βάθρο των νεάνιδων η Καμπάνη

Στην κατηγορία των νεάνιδων, έγινε μία πολύ δυνατή κούρσα ανάμεσα σε δύο ποδηλάτισσες. Μάλιστα, ο ανταγωνισμός τελείωσε μόλις στην δεύτερη στροφή. Την πρωτοπορία μονοπώλησε η Castea Raise από την Ρουμανία, με την Γεωργίου Κωσταντίνα από την Εθνική Ομάδα της Κύπρου να την ακολουθεί, αλλά να μην μπορεί να την περάσει και έτσι να περιορίζεται στο αργυρό μετάλλιο. Η Χριστίνα Καμπάνη, άντεξε την πίεση που δημιουργήθηκε στο γκρουπάκι που πάλεψε για την 3η θέση, κέρδισε και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η έτερη ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία, ήταν η Αθηνά Τζουλάκη, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 6η θέση, με πολύ καλή εμφάνιση.

Χάλκινο μετάλλιο για τον Αντωνιάδη

Στις «elite» κατηγορίες τα αποτελέσματα ήταν εξίσου καλά για την ελληνική αποστολή. Οι άνδρες ξεκίνησαν με υψηλή ένταση από το starting loop! Η 2η στροφή του αγώνα έφερε μεγάλες διαφορές, καθώς το τέμπο που επέβαλαν οι προπορευόμενοι Αντωνιάδης Δημήτριος, Μοlnar Ed και Patric Pescaru, ήταν αρκετό για να δημιουργήσουν μια σεβαστή διαφορά από τους υπολοίπους ποδηλάτες.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας στροφής, ο Ρουμάνος πρωταθλητής Ede Molnar επιτέθηκε και με μία solo κούρσα, πέρασε μόνος πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Δεύτερος ήταν ο Patric Pescaru. Ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Αντωνιάδης κράτησε την 3η θέση και καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην πίστα της Ξάνθης. Ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης με σταθερό τέμπο καταδίωξε τους αποσπασμένους χωρίς να τους απειλήσει, ενώ παράλληλα ήλεγξε τις διαφορές από τον ανταγωνισμό πίσω του, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην 4η θέση.

Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές τερμάτισαν με την εξής σειρά:
9η θέση Χαρούν Μολλά
11η θέση Νικόλαος Γεωργιάδης
13η θέση Αλέξανδρος Καρούσος
16η θέση Ηρακλής Μπαλάφας
17η θέση Πρόδρομος Πούλιος
18η θέση Έκτορας Δέγγλερης
20η θέση Παΐσιος Σιώνης
22η θέση Γιάννης Παπαχατζάκης
26η θέση Ευάγγελος Τασόπουλος
27η θέση Γιώργος Τσουλουχάς

Εντυπωσιακό 1-2 από Γιάχου και Καρούσου

Στον αγώνα των γυναικών, οι Ελληνίδες ποδηλάτισσες επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό και διέλυσαν τον ανταγωνισμό! Πιο συγκεκριμένα Ελευθερία Γιάχου και Ειρήνη Καρούσου βγήκαν μπροστά από νωρίς, βρέθηκαν σε καλή μέρα και έγραψαν ακόμα ένα ελληνικό «1-2» σε επίπεδο διεθνών αγώνων στην κατηγορία των γυναικών! Παράλληλα χάρισαν τεράστια χαμόγελα στα πρόσωπα του κόσμου που βρέθηκε στην Ξάνθη.

Με τις εξαιρετικές επιδόσεις όλων των αθλητών, η Εθνική ομάδα πήρε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη των χωρών, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και στον Ομοσπονδιακό προπονητή, Μανώλη Μεντάκη που δουλεύει από την αρχή της χρονιάς σκληρά.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και τις δύο ημέρες το παρόν έδωσε η Γενική Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης, κα Ψωμά Σοφία, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο Δήμος Ξάνθης θα είναι αρωγός σε οποιανδήποτε δράση, προταθεί από για το καλό του αθλήματος της ποδηλασίας, και να προταθεί ο αγώνας και την επόμενη χρονιά και φυσικά μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα κάνουμε όμορφα πράγματα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, και ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που επισκέφθηκαν την πόλη της Ξάνθης».

Balkan ΜΤΒ Championship – MASTERS

Balkan MTB Championship – ΑΝΔΡΕΣ

Balkan MTB Championship XCO ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Balkan MTB Championship XCO ΠΑΙΔΕΣ

Balkan MTB Championship XCO ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Balkan MTB Championship XCO ΕΦΗΒΟΙ