HomeHomeSliderΚυρίαρχοι οι Ολλανδοί και στο 2ο ετάπ στην Σλοβακία

Κυρίαρχοι οι Ολλανδοί και στο 2ο ετάπ στην Σλοβακία

Ολλανδοί

Και η δεύτερη ημέρα αγώνων στο «Medzinárodné dni cyklistiky Dubnica nad Váhom» είχε έντονο το στοιχείο των «οράνιε». Οι Ολλανδοί ποδηλάτες θριάμβευσα στο 2ο ετάπ με συνολική απόσταση 97,1 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό στην πόλη της Νόβα Ντούμπνιτσα.

Ο Μαξ Φαν Ντερ Μούλεν ήταν ο μεγάλος νικητής με σόλο επίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα και παράλληλα ο νέος πρωτοπόρος στη γενική κατάταξη. Ο 18χρονος Ολλανδός ποδηλάτης αξιοποίησε στον μέγιστο βαθμό την δουλειά που έκανε από νωρίς η ομάδα -Willebrord Wil Vooruit- περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού έπειτα από 2 ώρες, 17 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.  Πίσω του στην δεύτερη θέση, βρέθηκε ο Μάαρτεν Χάμινγκα (+1:57’, Wielerzone Nederland) και στην τρίτη ο Βόουτερ Τουσέντ (+3:12’, Gepla).

Όσον αφορά την ελληνική αποστολή, ο Δημήτρης Αθανασίου είχε το καλύτερο πλασάρισμα τερματίζοντας στην 27η θέση μαζί με ένα μικρό γκρουπάκι αθλητών, 6 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Στη γενική, ο αθλητής της Προόδου έχει την καλύτερη θέση από την Εθνική ομάδα, όντας 39ος στο +7:41’ από τον πρώτο.

Αποτελέσματα ελληνικής αποστολής (2ο ετάπ)

27ος Δημήτρης Αθανασίου (+6:13’)

52ος Μιχάλης Σαββάκης (+10:07’)

61ος Θανάσης Μαλούσης (20:46’)

67ος Ιάσωνας Μαντάς (+21:12’)

Ιωάννης Χιώτης (Εκτός χρονικού ορίου)

Γιώργος Αραγιάννης (DNF)

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας συγχαίρει όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους σε έναν αρκετά απαιτητικό γύρο!