HomeΝέα - Ενημερώσεις40ος Γύρος Θυσίας: Ο Νείλας την αντοχή, ο Σταυρακάκης την ατομική

40ος Γύρος Θυσίας: Ο Νείλας την αντοχή, ο Σταυρακάκης την ατομική

Ο κλασικός αγώνας  διοργανώθηκε για 40η  φορά  τελείωσε με επιτυχία, με πάρα πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τον αγώνα αντοχής Πάτρα Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (Ηρώων) την 25η Μαρτίου 2017, σε αντίθεση με αυτές που επικρατούσαν τα τρία προηγούμενα χρόνια.   Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη  και οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην προσέλευση των αθλητών και αθλητριών στην εκκίνηση .  Οι συμμετοχές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες (Ανδρών – Εφήβων – Γυναικών – Μάστερς) έφτασαν τελικά τους 332 αθλητές από τις αρχικές 361 δηλώσεις. Τερμάτισαν συνολικά από όλες τις κατηγορίες 297 αθλητές και αθλήτριες.

Στο αγωνιστικό διήμερο  24 και 25 Μαρτίου, οι αθλητές και αθλήτριες διεκδίκησαν  την νίκη στον Ιστορικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ» ο οποίος ήταν και κριτήριο για την συγκρότηση των Εθνικών ομάδων.

Ατομική Χρονομέτρηση

Ο Γύρος άρχισε  με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης «Κανέλλος Κανελλόπουλος» Άραξος (Τείχος Δυμαίων) – Λάπα αποστάσεως 11 χλμ. στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων. Στην οργάνωση του αγώνα βοήθησε πολύ ο Γ.Σ. Δύμης που ουσιαστικά ήταν και συνδιοργανωτής των αγώνων.  Οι αθλητές κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, με μόνο λίγο αέρα ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή τους στους αγώνες και απόλαυσαν μία καταπληκτική  διαδρομή, 11 χλμ. στο υπέροχο δάσος της Στροφιλίας. Στον αγώνα παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΤΑΔ του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Άκης Μπαχράς ο οποίος έκανε και την απονομή στην κατηγορία των Εφήβων.

Τελικά στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Γεώργιος Σταυρακάκης με χρόνο 0:13:45 από  τον ΠΟΧ Τάλως με δεύτερο τον Ζήση Σούλια του Κρόνος Νίκαιας και τρίτο τον Αντώνη Αχτύπη από τον ΠΟ Πατρών.

Στην κατηγορία Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο Εμμαν. Ορφανουδάκης από U.S Nantes με χρόνο 0:14:07 με δεύτερο τον Νίκο Μπιτσάκη από τον ΠΟΧ Τάλως και τρίτο τον Δημήτρη Χρηστάκο από Σπαρτιατικό ΓΣ.

Στην κατηγορία των Γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Ελένη Τσάβαρη από Μεσόγειος Ρόδου με χρόνο 15:06:00 με δεύτερη την Άννα – Μαρία Ζώγλη από Κρόνο Νίκαιας και τρίτη την Χαρίκλεια Μοσχόβη από Α.Ε.Κ. Αθηνών.

Η αφετηρία της διαδρομής είχε στόχο να αναδειχτεί το Τείχος Δυμαίων, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τους αρχαιολόγους,  το μοναδικό παράδειγμα οχυρωμένης Μυκηναϊκής Ακρόπολης στη δυτική Αχαΐα καθώς και του δάσους της Στροφιλιάς, το οποίο μαζί με την περιοχή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας, προστατευμένη περιοχή από τη  σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια για μια φορά ακόμη του Ο.Τ.Α.Δ. του Δήμου Δυτικής Αχαΐας , του Αστυνομικού τμήματος Κ. Αχαΐας, ιδιαίτερα του Διοικητή ο οποίος ήταν παρών καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων και των εργαζομένων στον Αρχαιολογικό χώρο.

Αγώνας Αντοχής Πάτρα – Αγία Λαύρα (Ηρώων)

Στις 25-3-2017 ο παλαιό λιμάνι (Μόλος  Αγ. Νικολάου) γέμισε ποδηλάτες από ηλικίας 17 ετών έως 68 ετών. Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, στην εκκίνηση παρουσιάστηκαν 332 αθλητές και αθλήτριες. Οι αθλητές σε όλη την διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισαν υπέροχες καιρικές συνθήκες.

Έγιναν δύο εκκινήσεις την  09:15 για την κατηγορία Μάστερς και Γυναικών για να διανύσουν περίπου 80 χλμ. και την 09.30 για την κατηγορία Ανδρών – Εφήβων για να διανύσουν περίπου 100 χλμ. Και στους δύο αγώνες έγινε Προεκκίνηση και το ελεύθερο δόθηκε για μεν τους Μάστερς στην διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα για δε τους άνδρες στην Ν.ΕΟ Πατρών – Πύργου.

Στην κατηγορία των Ανδρών επικράτησε ο Γεώργιος Νείλας αθλητής από τον  ΑΟ Αίολο. Στην κατηγορία των Εφήβων ο Εμμανουήλ Ορφανουδάκης  της US Nantes, στην κατηγορία Γυναικών η Βαρβάρα Φασόη του ΑΟ Ολυμπιακού Περιστερίου.

Στους Μάστερ Α΄ ο Γιώργος Μαθιουλάκης του ΠΟΧ Τάλως στους Μάστερ Β΄ ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος από τον Ποδηλατόδρομο Πύργου, στην Μάστερ Γ΄ ο Γεώργιος Γκίνης του ΑΟ Θησέας και στην Μάστερ Δ΄ ο Παναγιώτης Πετρογιάννης του Παναθηναϊκού.

Οι απονομές έγιναν την προγραμματισμένη ώρα στο στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουρά, από την Π.Δ.Ε του Προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Γεώργιου Αγγελόπουλου, του Προέδρου της ΕΟ Ποδηλασίας Παναγιώτη Πριστούρη τoυ Αντιδημάρχoυ  Δ. Χουλιάρα του Βοηθού Δημάρχου Ν. Μαγκαφά και του Προέδρου της ΠΕΠΑ Γεωργίου Καλαπόδη και των μελών του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. Γεωργίου Ιάκωβου και Κωνσταντίνου Τορτουκτσίδη.

Ο ΠΟ Πατρών  τίμησε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων για την συμπαράσταση του επί 40 χρόνια στην προσπάθεια μας για την συνέχιση του ιστορικού αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ». Επίσης βράβευσε τον Αλυτάρχη των αγώνων Νικόλαο Αργυρόπουλο για την παρουσία του σε όλους τους αγώνες είτε ως αθλητής είτε ως Έφορος κριτών μοτοσυκλετών είτε ως Αλυτάρχης. Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΑ για τα σαράντα χρόνια του Αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» απένειμε αναμνηστικό στον Γεν. Γραμματέα   του ΠΟ Πατρών.

Τα Δ.Σ του Π.Ο. Πατρών –στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε- ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Πατρέων το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων, καθώς επίσης και τους χορηγούς του ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, IDEAL, FANTA., ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ, ΑΦΟΙ Δ&Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ. Επίσης την  Π.Ε.Π.Α  και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Γιώργο Καλαπόδη για την άψογη συνεργασία. Επίσης ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία που εφέτος  ιδιαίτερα στην περιοχή της Στροφιλιάς η κάλυψη υπήρξε άψογη. Φυσικά και τον Αλυτάρχη την αγωνόδικο και οργανωτική επιτροπή, τους Μοτοσυκλετιστές που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια και τέλος την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που συμμετείχε με 5 διασώστες  και δύο  οχήματα.

Το μόνο δυσάρεστο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του αθλητή Δανιήλ Κελεπέρα ο οποίος πριν το Μάνεσι λόγω αυξημένης ταχύτητας ξέφυγε του οδοστρώματος και υπέστη αρκετές κακώσεις. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα:

ΑΝΔΡΩΝ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΦΗΒΩΝ

ΜΑΣΤΕΡ Α

ΜΑΣΤΕΡ Β

ΜΑΣΤΕΡ Γ

ΜΑΣΤΕΡ Δ