HomeHomeSlider40 Χρόνια Ο.Α.Κ.Α.: Εντυπωσίασε η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού

40 Χρόνια Ο.Α.Κ.Α.: Εντυπωσίασε η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού

Παρόν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας στην εκδήλωση 40 χρόνων του Ο.Α.Κ.Α

Αλήθεια πότε πέρασαν 40 χρόνια και ζήσαμε, στιγμές που είναι συνδεδεμένες με την μεγάλη μας αθλητικήκληρονομιά;Αυτά και άλλα πολλά που ίσως δεν χωράνε σε μια κόλα χαρτί, έζησαν όλοι όσοι βρέθηκαν μαζί με τους Πρωταθλητές &τις Πρωταθλήτριες ,καθώς, και άλλα πρόσωπα του αθλητισμού, που έχουν συνδέσει άμεσα την καριέρα τους με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης». Σε μια άριστα σχεδιασμένη ειδική τελετή«40 Χρόνια Ο.Α.Κ.Α», ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, τίμησε όλους εκείνους που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο βιβλίο της Σαραντάχρονης Ιστορίας του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην μακρόχρονη ιστορία του Οργανισμού, στις ενέργειες που έχουν γίνει αυτό το χρονικό διάστημα για την ολιστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη μετατροπή του Ολυμπιακού Συγκροτήματος σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας. Εντύπωση προκάλεσε η διαδραστική αποκάλυψη του νέου λογότυπου του Ο.Α.Κ.Α. κατά την οποία ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «το νέο λογότυπο  αποτελείται από κύκλους που παραπέμπουν στους πέντε κύκλους της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Τους κύκλους που εκπροσωπούν και ενώνουν όλα τα έθνη κάτω από την Ολυμπιακή Ιδέα. Ο κύκλος από την αρχαιότητα είχε τους δικούς του συμβολισμούς. Υπάρχει παντού στη φύση και στην καθημερινότητά μας. Συμβολίζει, την ολότητα και την ενότητα μέσα από την πολλαπλότητα. Μέσα στον κύκλο είμαστε όλοι ισότιμα μέλη της ομάδας. Έτσι και οι πέντε κύκλοι του νέου σήματος του Ο.Α.Κ.Α. κλείνουν μέσα εμάς αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι παλλόμενοι, όπως είναι ο παλμός της ζωής, γιατί ΕΔΩ υπάρχει ζωή… Πάλλονται και σχηματίζουν μία καρδιά γιατί εδώ χτυπά η καρδιά του αθλητισμού και του πολιτισμού της Ελλάδος.»

Στα 40 χρόνια της ιστορίας του, το Ο.Α.Κ.Α. έχει φιλοξενήσει κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις και παγκόσμια πρωταθλήματα σε πολλά αγωνίσματα, μεταξύ αυτών και η ποδηλασία πίστας. Επίσης πολλοί αθλητές και αθλήτριές πέτυχαν ορισμένες από τις σημαντικότερες επιτυχίες της καριέρας τους μέσα στους χώρους τους οι οποίες θα  τους συνοδεύουν για μια ζωή.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον Αθλητισμό οι εξής αθλητές και αθλήτριες:

  • Άννα Βερούλη (χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου – 1982),
  • Νίκος Αναστόπουλος (κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Εστερ, το 1982, πέτυχε το πρώτο ποδοσφαιρικό γκολ που σημειώθηκε στο Ο.Α.Κ.Α.),
  • Νίκος Μαχλάς (στον αγώνα Ελλάδα – Ρωσία, το 1993, πέτυχε το μοναδικό και νικητήριο γκολ που έδωσε το «εισιτήριο» για την πρόκριση της εθνικής στο Μουντιάλ),
  • Ευθύμης Ρεντζιάς (για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική ομάδα μπάσκετ εφήβων το 1995),
  • Γιώργος Αφρουδάκης (για το ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1997),
  • Νίκη Ξάνθου (ασημένιο μετάλλιο στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου – 1997),
  • Κώστας Γκατσιούδης (χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου – 1997),
  • Νίκος Κακλαμανάκηςπου άναψε τη Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και στο πρόσωπό του τιμήθηκαν όλοι οι Ολυμπιονίκες μας.
  • Γεώργιος Καπελάκης (οι Γιώργος Τόπτσης και Χρήστος Αγγουράκης που άναψαν τη Φλόγα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2004 δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή και έτσι όλοι οι Παραολυμπιονίκες μας των Αγώνων του 2004 τιμήθηκαν στο πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
  • Επίσης, τιμήθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πρέσβης επί τιμή, Διονύσιος Κοδέλας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στο Ο.Α.Κ.Α. το 2011, καθώς και οι αφανείς «ήρωες εργαζόμενοι» στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

«Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», με σταθερή φιλοσοφία ανάπτυξης την τελευταία 3ετία, έχει μετατραπεί σε κύτταρο πολιτισμού και αθλητισμού, όχι μόνο για την Αττική αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Με τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με εξωστρέφεια, με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του και με κοινωνικές δράσεις είναι έτοιμο να περάσει ακόμα πιο δυναμικά στην 5η δεκαετία του» Αυτά μεταξύ άλλων είπε κατά την ομιλία του ο Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. Κωσταντίνος Χαλιωρής.

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν:Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας και μέλος του Δ.Σ. κ. Σάββας Τσοπούρογλου, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Φίλιππος Οικονόμου, καθώς και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης αστικής ποδηλασίας της Ε.Ο.Π. κ. Θανάσης Γεωργίου. Παρόντες ήταν και οι Ολυμπιονίκες της Ποδηλασίας Πίστας, Χρήστος Βολικάκης & Γιώργος Χειμωνέτος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π Βασίλης Διαμαντόπουλος είπε τα εξής:

«Την τελευταία τριετία, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ο.Α.Κ.Α. με την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και με εξωστρεφή προσανατολισμό, επαναπροσδιόρισαν τον ρόλο του Οργανισμού. Με όραμα την προβολή του αθλητισμού και της Ελλάδος, το Ολυμπιακό Στάδιο, που εκσυγχρονίζεται, φιλοξένησε διεθνείς αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και αρκετά Grand Prix ποδηλασίας Πίστας, άνοιξε τις πύλες του στην ελληνική κοινωνία και, πλέον, αποτελεί ένα αθλητικό hotspot της Αθήνας. Είμαστε χαρούμενοι που τα γραφεία της Ε.Ο.Π  βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου, το οποίο αποτελεί τμήμα του Ο.Α.ΚΑ.»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π, φωτογραφήθηκε μαζί τους, σε ανάμνηση της ειδικής εκδήλωσης των 40  ετών του Ο.Α.Κ.Α.