HomeHomeSlider2ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ESPORTS 2022: The world of Zwift

2ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ESPORTS 2022: The world of Zwift

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συνεργασία της ΑΦΟΙ ΘΕΟΧΑΡΗ ΕΠΕ-VSP διοργανώνει το Κύπελλο Ελλάδας ESPORTS 2022 στις κατηγορίες Cycling eSports 19+ (Ανδρών 19+ και Γυναικών 19+) (αθλητές / τριες γεννημένοι από το 2003 και πριν).

                                                                             ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
1.1 ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την τέλεση ενός αγώνα κυπέλου ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ορίζεται στους 30 αθλητές.

1.2 Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής Το 2ο Κύπελλο θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 με ώρα έναρξης 17.30 και ώρα εκκίνησης 18.00 .

1.3 Διαδρομή / Τύπος αγώνα Η διαδρομή του 2ου Aγώνα Κυπέλλου είναι η Innsbruckring συνολικής απόστασης 35,4κμ. Αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα στην πλατφόρμα θα υπάρξει ενημέρωση για την οποία αλλαγή.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.4 Πλατφόρμα αγώνων Zwift. Αφού ο ποδηλάτης δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη, ακολουθώντας τις οδηγίες από τον σύνδεσμο https://us.zwift.com/ είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα. Αντίστοιχα ο ποδηλάτης δημιουργεί λογαριασμό στον σύνδεσμο: https://zwiftpower.com/events.php

Η μηνιαία χρέωση για την χρήση της πλατφόρμας zwift γίνεται μέσα από τον λογαριασμό του χρήστη στην επιλογή “billings”. H χρήση της σελίδας zwiftpower
δεν έχει καμία επιβάρυνση. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν επίσης, ενεργό ανοικτό λογαριασμό στην εφαρμογή strava (https://www.strava.com/) για σύγκριση των στοιχείων και των δεδομένων καταγραφής.

1.5 Εξοπλισμός: Συμβατότητα συσκευών σύνδεσης https://support.zwift.com/en_us/supported-devices-torun-zwift-H1Cj9QbeB

Τεχνικά χαρακτηριστικά συμβατών trainers: https://support.zwift.com/en_us/direct-drivetrainers-B1oH2meS
Επιβάλλεται η χρήση direct drive smart trainer με απόκλιση +/-2%. Παράλληλα, χρειάζεται cycling computer με δυνατότητα καταγραφής μέτρησης ισχύος και καρδιακών παλμών. Τα στοιχεία που αφορούν τον εξοπλισμό του εκάστοτε αθλητή θα πρέπει να κοινοποιούνται στην διοργάνωση κατά την δήλωση συμμετοχής.

Κατά την διάρκεια της συμμέτοχης του αγωνιζομένου επιβάλλεται να υπάρχει μια κάμερα καταγραφής ώστε να καταγράφει την προσπάθεια του αθλητή.

1.6 Έλεγχος ικανότητας συμμετοχής (Performance Verification): Οι συμμετέχοντες θα πρέπει την προηγουμένη του αγώνα να έχουν στείλει στο e-mail vspgreece@gmail.com βίντεο με την διαδικασία ζύγισης με ευδιάκριτες ενδείξεις από την συσκευή ζύγισης. Η διαδικασία ζύγισης είναι η ακόλουθη: α) Ο Ποδηλάτης τοποθετεί την συσκευή ζύγισης σε επίπεδο σταθερό και άκαμπτο δάπεδο χωρίς να παρεμβαίνει τίποτα μεταξύ της συσκευής και του δαπέδου. β) Έχει στην διάθεση του πιστοποιημένο βάρους αντικείμενο (δίσκος 5kg η μεγαλύτερος) και το τοποθετεί στην ζυγαριά και καταγράφει την ένδειξη. γ) Ανεβαίνει στην ζυγαριά και καταγράφει ο ίδιος ο ποδηλάτης ή τρίτο πρόσωπο την ένδειξη και την συνολική εικόνα. Η καταγραφή θα γίνει με τον ποδηλάτη να φορά πλήρη ποδηλατικό εξοπλισμό.

1.7 Ο αθλητής είναι υπεύθυνος και αρμόδιος για την πιστότητα των στοιχείων που στέλνονται στους διοργανωτές. Η διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για όποιο τεχνικό πρόβλημα προκύψει κατά την τέλεση του αγώνα. Ενστάσεις για οποία διαφορά στέλνονται στο e-mail vspgreece@gmail.com εντός 24 ωρών από την λήξη του αγώνα.

1.8 ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να γίνει καταγραφή της συμμέτοχης κατά την διάρκεια του αγώνα από κάμερα συνδεμένη σε εφαρμογή για την οποία θα υπάρχει ενημερώσει από την ΑΦΟΙ ΘΕΟΧΑΡΗ ΕΠΕ-VSP αφού συμπληρωθούν οι συμμέτοχες.

1.9 Για οποιοδήποτε θέμα, διευκρινίσεις – απορίες θα πρέπει να στέλνονται στο mail της συνεργαζόμενης διοργανώτηριας vspgreece@gmail.com.

1.10 Το σύνολο των κανόνων που αφορούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα και βρίσκει εφαρμογή προσαρμοσμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στην σειρά αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος, βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο. https://content-cdn.zwift.com/uploads/2022/02/Cycling-Esports-Ruleset-v1.0.8.docx-2.pdf

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
2.1 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες υπήκοοι, κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ για το 2022, ποδηλάτες που ανήκουν σε ένα Σωματείο μέλος της Ε.Ο.Π., αποκλειστικά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πλαίσιο της ανάπτυξης αυτών των αγώνων, για την συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ESPORTS 2022 που θα διεξαχθεί στις 10/12/2022 η υποχρεωτική συμμετοχή τροποποιείται σε 3 από τους 5 αγώνες κυπέλλου. Για τους αθλητές, που θα προκριθούν στο Πρωτάθλημα δεν θα υπάρχει επιπλέον κόστος συμμετοχής.

2.2 Δηλώσεις Συμμετοχής: Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι και την Παρασκευή 21/10/2022, και ώρα 14:00, στο e-mail της Ομοσπονδίας eopbike@otenet.gr, με κοινοποίηση στο vspgreece@gmail.com, συμπληρώνοντας το συνημμένο έντυπο.

Στις δηλώσεις συμμετοχής θα αναγράφεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες όπως αυτά αναγράφονται στο διαβατήριο ή στην αστυνομική ταυτότητά τους, ο αριθμός δελτίου, το UCI ID η ακριβής ημερομηνία γέννησης του αθλητή –τριας και τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται. Επίσης θα αναφέρεται και ο Εκπρόσωπος κάθε σωματείου.
Όποιος αθλητής δεν διαθέτει UCI ID, στοιχείο απαραίτητο για την αποστολή και ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην UCI, θα πρέπει να φροντίσει να τον προμηθευτεί από την Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ο. Ποδηλασίας.

2.3 Παράβολο συμμετοχής:

H συμμετοχή σε κάθε αγώνα από τους 5 του κυπέλλου έχουν κόστος συμμετοχής €30 για κάθε αθλητή ανά αγώνα, και θα καταβάλλονται σε έναν από τούς παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς: ALPHA BANK GR65-0140-5500-5500-0200-2016-444

EUROBANK GR73-0260-1120-0007-1020-0485-407

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR54-0110-4020-0000-4024-7013-135

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR25-0171-3350-0063-3511-293

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα της πλατφόρμας https://zwiftpower.com/ αλλά και στην σελίδα της διοργάνωσης https://vsproject.gr.
4. ΕΠΑΘΛΑ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Χρηματικά Έπαθλα για την συμμετοχή σε κάθε αγώνα Κυπέλλου. 1ος Νικητής 50 ευρω, 2ος Νικητής 30 ευρώ 3ος νικητής 20 ευρώ. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες από 10 ευρώ .

Στο τέλος της σειράς των κυπέλλων, Ο κυπελλούχος θα λάβει 250 ευρώ, ο 2ος 150 ευρώ και ο 3ος 100 ευρώ.
Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις η ενστάσεις τα σωματεία παρακαλούνται να επικοινωνούν με την ΑΦΟΙ ΘΕΟΧΑΡΗ ΕΠΕ-VSP στο vspgreece@gmail.com.