HomeΧωρίς κατηγορία12ος ο Μπούγλας στο GP της Ρόδου! Νικητές οι Νορβηγοί της coop Repsol για 3η χρονιά!

12ος ο Μπούγλας στο GP της Ρόδου! Νικητές οι Νορβηγοί της coop Repsol για 3η χρονιά!

Rhodes GP  

12ος ο Γιώργος Μπούγλας στο GP της Ρόδου!  Νίκησαν οι Νορβηγοί!

 

Τον Μάρτιο το νησί των Ιπποτών της Ρόδου, έχει την τιμητική του, καθώς αποτελεί  την πρώτη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, που ξεκινά και υποδέχεται τουρίστες του Αθλητικού στερεώματος από την Βόρεια Ευρώπη! Έτσι και φέτος διανύουμε ήδη την 2η εβδομάδα όπου επαγγελματίες αθλητές της ποδηλασίας βρίσκονται στο νησί προκειμένου να προετοιμαστούν και να αγωνιστούν στα μεγάλα ποδηλατικά events,του Rhodes International Cycling Events! Το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, είχαμε και συμμετοχή των Ελλήνων Αθλητών, της Εθνικής Ομάδας Δρόμου, η οποία εμφανίστηκε σε καλή αγωνιστική κατάσταση! Στην 12 θέση τερμάτισε ο Γιώργος Μπούγλας, μετά από πολύ δυνατή προσπάθεια, η οποία δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς ο Έλληνας Πρωταθλητής μπλοκαρίστηκε στην τελική ευθεία, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σπριντάρει, και να διεκδικήσει μία από τις πολυπόθητες πρώτες θέσεις της γενικής βαθμολογίας!

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το RHODES GP, κερδίζει αθλητής από την Νορβηγία, και για 3η συνεχή χρονιά κερδίζει η ίδια ομάδα,η Coop Repsol.

Ο αγώνας αντοχής των 184 χιλιομέτρων είχε πολύ δράση από το ξεκίνημα του, πολλές οι προσπάθειες για να ξεκολλήσουν αρκετοί αθλητές, χωρίς όμως κανείς να το καταφέρει μέχρι την στιγμή που επιχείρησαν οι: Calvin Dik Team Dauner, Akkon Jaako silankova Xspeed United, William Goodfellow Yoeleo, οι οποίοι αμφότεροι αποσπάστηκαν για 100 και πλέον χιλιόμετρα! Μετά την Λίνδο, το peloton ανέβασε το τέμπο του μηδενίζοντας την διαφορά από τους αποσπασμένους αθλητές, και ο αγώνας απόκτησε μεγάλο ενδιαφέρων. Εκ νέου και πάλι κάποιοι ποδηλάτες επιχείρησαν να αποσπαστούν ανεπιτυχώς!  Έτσι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών που οδηγούσαν την κούρσα λύθηκαν στο τελικό σπρίντ, όπου νικητής αναδείχτηκε ο Lunder Eirik της Coop Repsol, με χρόνο 4:24:17, και ο μέσος όρος της ταχύτητα του peloton ήταν 42,23km, με σύμμαχο τον καλό καιρό και τους 17 βαθμούς θερμοκρασία!

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο αθλητής της Εθνικής μας Ομάδας, Δράκος Νικόλαος ο οποίος τερμάτησε στην 33η θέση της γενικής, αφήνοντας στην 34η τον Χριστόπουλο Παναγιώτη που αγωνιζόταν με τα χρώματα της επαγγελματικής του ομάδας,  Xspeed United, και στην 36η τον Κύπριο ποδηλάτη Αλέξανδρο Αγρότη!

Για ακόμη μια χρονιά οι κάτοικοι της Ρόδου αγκάλιασαν και χειροκρότησαν το peloton, στα σημεία που διερχόταν, περνώντας το μήνυμα της φιλοξενίας το οποίο οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων, γνωρίζουν πολύ καλά!

 

 

Τους Διεθνείς Ποδηλατικούς αγώνες προλογίζει ο έμπειρος  speaker Δημήτριος Ηλιάκης, ο οποίος επάξια τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει τις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις στην χώρα μας, δίνοντας σε όλους πολύτιμες πληροφορίες με στατιστικά σε 5 γλώσσες!!