HomeHomeSliderΤην Πέμπτη το 1st Larissa Cycling Forum που διοργανώνει η Ε.Ο.Π & ο Δήμος Λαρισαίων

Την Πέμπτη το 1st Larissa Cycling Forum που διοργανώνει η Ε.Ο.Π & ο Δήμος Λαρισαίων

Την Πέμπτη ξεκινάει το 1st Larissa Cycling Forum που διοργανώνει η Ε.Ο.Π & ο Δήμος Λαρισαίων

 Το 1st Larissa Cycling Forum, με τίτλο «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο Μέλλον» πραγματοποιείται στη Λάρισα (Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσέιο από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου έως και το Σάββατο 3 Ιουνίου. Διοργανωτές είναι ο Δήμος Λαρισαίων η ΚΕΔΕ η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η ΔΗΚΕΛ και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠ ενώ το Συνέδριο τελεί υπο την αιγίδα  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Επίσημος  χορηγός του Συνεδρίου είναι η Cosmote.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο «καλών πρακτικών», που πραγματοποιείται παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, με διεθνή απήχηση και πολλές παράλληλες δράσεις, προσδιορίζοντας το μέλλον του ποδηλάτου και θέτοντας τα θεμέλια για μια πιο ποδηλατικά βιώσιμη Ελληνική πραγματικότητα.

Η φιλοσοφία του συνεδρίου σχετίζεται στενά με το γεγονός ότι το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο που μεταφέρει τα μηνύματα της βιώσιμης ανάπτυξης εκπληρώνοντας τους 11 από τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών.

Οι σύνεδροι προέρχονται από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ποδηλατική κοινότητα της χώρας, την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μετέχουν και επαγγελματίες του κλάδου, αθλούμενοι και αθλητές ποδηλασίας. Για το ευρύ κοινό έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις για μαθητές και φοιτητές, νέους και νέες.

Το Συνέδριο και οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στοχεύουν στην προώθηση του ποδηλάτου και της αστικής και αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία και τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη ποδηλατική πραγματικότητα. Εξάλλου, η πόλη της Λάρισας αλλάζει, με έργα και δράσεις που υποστηρίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα και ενθαρρύνουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης, με τη χρήση ποδηλάτου να επεκτείνεται διαρκώς.

Η έναρξη του Συνεδρίου είναι  προγραμματισμένη για την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.

Ποδηλατοβόλτα και πάρτυ την Τετάρτη

Προπομπός του Συνεδρίου είναι η ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 8 μ.μ  από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας προς το χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Στην ποδηλατοβόλτα θα μετάσχουν και οι «Χρωμοσομούληδες» του Συλλόγου Γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο Κύκνος».

Για τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοβόλτα θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτυ στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης,  με μουσικό σχήμα από τους Εβίτα Θεοδωροπούλου, Γιάννη Κοτσερίδη και Δημήτρη Φωτίου. Η βραδιά περιλαμβάνει  κλήρωση ενός ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού προσφορά της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ που θα προσφέρει επίσης χυμούς και άλλα προϊόντα, προσφορά μπύρας Lola από την Ζυθοποιεία Πηνειού, και άλλες εκπλήξεις.

Εν όψει του 1st Larissa Cycling Forum, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Διαμαντόπουλος Βασίλης απηύθυνε πρόσκληση σε φίλους & Αθλητές της Ποδηλασίας παλαιούς & νέους, να παρακολουθήσουν τις θεματικές ενότητες, του1st Larissa Cycling Forum, που στοχεύουν στο μέλλον του αθλήματος και της αστικής κινητικότητας!

 

 

Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε σχετικά:

Όλοι εμείς στην Ελληνική Ομοσπονδία ποδηλασίας, με το σύνθημα «Ποδήλατο: Μετακίνηση-Ψυχαγωγία-Άθληση» τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου, ειδικά στη νέα γενιά, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το οικολογικό αποτύπωμά του και να βελτιώσουμε και τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Η ευθύνη όλων μας είναι πολύ μεγάλη, και νομίζω ότι ήρθε η ώρα μέσα από το Συνέδριο που διοργανώνει η Ε.Ο.Π. & ο Δήμος Λαρισαίων, να παρθούν αποφάσεις για την ανάπτυξη της ποδηλασίας και την καλύτερη προβολή της». Eπίσης η Ελληνική Ομοσπονδία γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση της το 1973, και Βραβεύει ανθρώπους που προσέφεραν στο άθλημα. Το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 14:30 μμ. Να είστε όλοι εκεί!

 

Εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου:  https://larissacyclingforum.gr