HomeHomeSliderΜε τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν οι αθλητές του MTB Μarathon από το Πετρίλο!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν οι αθλητές του MTB Μarathon από το Πετρίλο!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Marathon Αντρών/ Γυναικών elite & Masters

 Τα “Άγραφα” φιλοξένησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Marathon στις δύσκολες διαδρομές τους!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν οι αθλητές του Μarathon από το Πετρίλο!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του MTB Marathon φιλοξένησε η Ορεινή Αργιθέα που ανήκει στον Νομό Καρδίτσας! Ίσως οι περισσότεροι να γνωρίζουμε την Λίμνη Πλαστήρα ως δημοφιλή προορισμό, όμως λίγα χιλιόμετρα δυτικά από αυτήν υψώνονται οι  επιβλητικές κορυφές των  Άγραφων, οι οποίες λίγο κάτω από την Αλπική τους ζώνη φιλοξενούν κάποιες από τις πιο extreme διαδρομές στην χώρα μας, που οδηγούν στον κόσμο της Περιπέτειας!

Οι άστατες και ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο μήνα σε όλη την Ελλάδα, δεν στάθηκε εμπόδιο για τους ποδηλάτες αθλητές Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ) να φτάσουν στο Πετρίλο, έδρα του Δήμου Αργιθέας, ο οποίος για 2η συνεχή χρονιά συνδιοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon,στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων!

Τα Άγραφα ως γνωστόν, φημίζονται για το σκληροτράχηλο ανάγλυφο τερέν καθώς και για τις μεγάλες ανηφορικές διαδρομές, οι οποίες ..αγγίζουν τον ουρανό!

Την Κυριακή 18/5/2023 στις 10:00 το πρωί, οι Ποδηλάτες-Αθλητές του ΜΤΒ με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και αθλητή του Κρόνου Νίκαιας, Περικλή Ηλία, ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους διεκδικώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας, σε ένα άθλημα της ποδηλασίας το οποίο έχει άμεση σχέση με το φυσικό τοπίο, το οποίο αποζημιώνει αθλητές & αθλήτριες με το φυσικό του κάλος!

Η προ εκκίνηση όλων των κατηγοριών, έγινε από την πετρόχτιστη εκκλησιά του Ι.Ν. Μάγειρος, και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για όλους τους κατοίκους των γύρο οικισμών του Πετρίλο, οι οποίοι άφησαν τις ασχολίες τους και βγήκαν να χειροκροτήσουν τους ποδηλάτες! Ο καιρός, αν και συννεφιασμένος, έδειχνε να  είναι με το μέρος των αθλητών και αθλητριών, τουλάχιστον για την ώρα του αγώνα! Λίγο αργότερα, και μόλις 500 μέτρα έξω από το χωριό, το χρονόμετρο του αγώνα ξεκίνησε να μετρά, διαφορετικά για κάθε κατηγορία που έπαιρνε εκκίνηση.

Με το καλημέρα όλοι βρισκόταν να ποδηλατούν πάνω στα χνάρια του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, που διέρχεται τα Άγραφα, και να σκαρφαλώνουν με φόντο τις κορυφές που φτάνουν τα 2000 μέτρα. Οι καλύτεροι, ανέβασαν το τέμπο του αγώνα και το κράτησαν μέχρι το διάσελο των «Τριών Συνόρων» στα 1880 μ. υψόμετρο! Από εκεί και μετά, οι μακροσκελής κατάβαση, έδινε ανάσες και φτερά στα πόδια όλων, προκειμένου να ολοκληρώνουν με απόθεμα επαρκών δυνάμεων και τους τρείς γύρους του αγώνα!

Τα χαμόγελα αυξανόταν ευχάριστα για όλους, κάθε φορά που περνούσαν από το σημείο του τερματισμού, που είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, και χειροκροτούσε τους αθλητές. Στον τελευταίο γύρο κτύπησε το καμπανάκι του αγώνα υπενθυμίζοντας σε όλους ότι απέμενε ακόμη ένας γύρος, για την λύτρωσή τους και ολοκλήρωση του αγώνα!

 

Στους elite Άνδρες, ο Περικλής Ηλίας κυνηγούσε το χρονόμετρο, καθώς για 2μιση γύρους ποδηλατούσε ολομόναχος στην διαδρομή του αγώνα, καταγράφοντας εντυπωσιακά περάσματα με αποκορύφωμα τον χρόνο τερματισμού στην πρώτη θέση με 2:54:28! Ξοπίσω του κυνηγούσε ο εντυπωσιακός Αλέξανδρος Αθανασιάδης από την ΑΛΦΑ αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την καλή αγωνιστική του κατάσταση, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει τον Περικλή, που είχε προπορεία  3,5 λεπτών, και το απέδειξε το χρονόμετρο την ώρα τερματισμού!  Ο Θοδωρής Πετρίδης από τον ΣΥΦΑΓΕ με την μεγάλη του εμπειρία κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση του αγώνα αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι κάθε αγωνιστική εμπειρία αποδεικνύεται πολύτιμη κατά την διάρκεια ενός αγώνα, όπως και εχθές καθώς έφτασε και προσπέρασε τον αθλητή του ΒΕΛΟΣ Γλαβίνα, Γιώργο, που πάλευε για την 3η θέση της γενικής!

Άτυχος ήταν ο Αλέξανδρος Καρούσος από τον ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΑΚΑΙΑΣ υποψήφιος για την Τρίτη θέση του αγώνα, έως και την 2η στροφή του αγώνα,  ο οποίος λόγο του πίσω κλαταρισμένου ελαστικού, έχασε πολύτιμο χρόνο και λίγο αργότερα  την μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου καθώς οι προπορευόμενοι αθλητές απομακρύνθηκαν αρκετά!

 

Στις elite Γυναίκες, μπορεί να είχαμε μικρή συμμετοχή αθλητριών, εν τούτοις όσες έλαβαν μέρος απέδειξαν ότι είναι αρκετά σκληροτράχηλες και το «λέει» η καρδούλα τους! Άξια συγχαρητηρίων η πρώτη νικήτρια της κατηγορίας, Ελευθερία Γιάχου από τον ΑΛΦΑ, η οποία αν και ξεκίνησε πίσω από τους Masters, δεν άργησε να ανοίξει το τέμπο της και να φτάσει τους προπορευόμενους αθλητές και να τερματίσει υποδειγματικά στην πρώτη θέση γεμάτη λάσπες και χαμόγελο με χρόνο, 3:45:21. Δεύτερη ήρθε η Αλεξάνδρα Αδάμ από την west coast Μandra Attikis, μετά από μια δυνατή προσπάθεια! Άξια συγχαρητηρίων είναι και οι επιδόσεις των υπόλοιπων κοριτσιών, Βαθή Δέσποινα από την Μάνδρα Αττικής και Καραλή Κωσταντίνα από τον Π.Ο. Καρδίτσας. Μακάρι του χρόνου αυτή η κατηγορία να έχει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών.

 

Στην κατηγορία των Masters, η οποία ήταν και η πολυπληθέστερη, τις εντυπώσεις έκλεψε μαζί με την πρώτη θέση ο αναβάτης Ορέστης Ανδριώτης της NORA RACING TEAM , ο οποίος έπιασε έναν δυνατό ρυθμό καταφέρνοντας να αποσπαστεί και να τερματίσει 1ος με χρόνο 3:12:30, αφήνοντας στην 2η θέση τον ιδιαίτερα μαχητικό αθλητή του ΑΠΕΙΡΟΣ Ηγουμενίτσας Ζύλη Παναγιώτη, που κυνήγησε τον αγώνα και στις 3 στροφές του! Τρίτος τερμάτισε ο Γεράκης Κωσταντίνος από τον ΑΛΦΑ, πραγματοποιώντας έναν πολύ καλό αγώνα γεμάτο μαχητικότητα!

Οι απονομές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Marathon έλαβαν χώρα στον προαύλιο χώρο του Αμφιθεάτρου του Πετρίλο, με την παρουσία των κατοίκων της Αργιθέας, και αθλητών και αθλητριών καθώς και των συνοδών τους!

Ο Δήμαρχος  Αντρέας Στεργίου αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές του αγώνα, Διασώστες, Ορειβάτες του Συλλόγου ΕΟΣΚ, την ΛΕΣΧΗ 4Χ4 Καρδίτσας, απευθύνθηκε στους αθλητές, του αγώνα τους οποίους προσκάλεσε να επισκεφθούν κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού την Αργιθέα και τα Άγραφα, και να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ! Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την Άνοιξη του 2023.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MARATHON

 

VIDEO ΡΕΠΟΡΤΑΖ :

Δείτε τι είπε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ Στεργίου Αντρέας για την 2η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην περιοχή της Αργιθέας.