HomeHomeSliderTRIKALA XCC RACE: Νικητές οι Αντωνιάδης –Φασόη… τα έδωσαν όλα!

TRIKALA XCC RACE: Νικητές οι Αντωνιάδης –Φασόη… τα έδωσαν όλα!

Αγώνες στην Φύση της Πόλης!

Ευχάριστη έκπληξη; Οι μικροί μαθητές των Γυμνασίων & Δημοτικών Σχολείων.

Μέσα στην φύση της πόλης των Τρικάλων, έλαβε χώρα ο αγώνας  TRIKALA XCC RACE, και πιο συγκεκριμένα τον λόφο του Προφήτη Ηλία, μια περιοχή όπου κανείς μπορεί να αγναντεύει την γύρο περιοχή η οποία θεωρείται ιδανική για αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας. Τον αγώνα διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Δήμος Τρικκαίων και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Ο αγώνας MTB XCC Trikalon C3 Race 2022 διοργανώθηκε σύμφωνα με τους κανόνες της UCI και οι συγκεκριμένοι κανόνες αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό.

Βέβαια στο αγωνιστικό πρόγραμμα ξεχώριζε ο μεγάλος αγώνας XCC RACE στον οποίο το παρόν έδωσαν πολλά μεγάλα ονόματα του ΜΤΒ στην Ελλάδα, κλέβοντας τις εντυπώσεις όλων με τον δυνατό ρυθμό τους. Παρών σε όλες τις σειρές των εκκινήσεων, τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, τα οποία για πρώτη φορά βίωσαν από πρώτο χέρι την εμπειρία ενός ποδηλατικού αγώνα  Open ορεινής ποδηλασίας, μέσα στο Φυσικό περιβάλλον, του Προφήτη Ηλία.

Οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες αγωνίσθηκαν αντίστοιχα στις  Elite κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών. Και οι δύο κατηγορίες Elite  έλαβαν πολύτιμους βαθμούς βάσει τους κανονισμούς της UCI XCO – C3Ο. Στην κατηγορία Men elite νικητής αναδείχτηκε ο Αντωνιάδης Δημήτριος του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ με χρόνο 25:59. Στην δεύτερη θέση κυνηγώντας τον Αντωνιάδης κατά την διάρκεια της τελευταίας στροφής, τερμάτισε ο Molla Amet Alioglou, επίσης του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. Την 3η θέση του βάθρου κέρδισε ο αθλητής της ΑΕΚ Νίκος Γεωργιάδης, με χρόνο 26:17. Πίσω από τους άντρες τερμάτισαν οι γυναίκες με πρώτη την Βαρβάρα Φασόη από την ομάδα του Porto Leone, με χρόνο 25:35, αφήνοντας την 2η στην Αλεξάνδρα Αδάμ, από την ομάδα P.S MANDRA DYTIKI AKTI, με χρόνο 26:00. Στην Τρίτη θέση ακολούθησε η Ειρήνη Μαρία Καρούσου του ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, με χρόνο 27:00. Από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας το παρόν έδωσε ο Ταμίας και μέλος του Δ.Σ. κ. Σάββας Τσοπούρογλου, ο οποίος χάρηκε ιδιαιτέρως τόσο για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα, όσο και για την πολύτιμη συγκομιδή βαθμών, από τους Διεθνής αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο TRIKALA  XCC  RACE, όσο και για την μεγάλη συμμετοχή των λιλιπούτειων μαθητών, των δημοτικών σχολείων του Δήμου Τρικάλων, όπως και των Γυμνασίων, οι οποίοι έχουν βάλει το ποδήλατο στην ζωή τους, και ίσως μεθαύριο αποτελέσουν το έμψυχο δυναμικό των τοπικών συλλόγων ποδηλασίας.

Το παρόν έδωσαν εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας, Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπας και η Τέως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Εφη Λεβέντη. Αμφότεροι τόνισαν την εξέλιξη των έργων που έχουν οι νέοι Ποδηλατόδρομοι στην πόλη των Τρικάλων, τα οποία ξεχωρίζουν για την ποδηλατική τους κουλτούρα, αλλά και για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης και άθλησης, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο TRIKALA  XCC  RACE παρευρέθη και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δήμητρα Νάτσινα, η οποία δήλωσε: Λέμε ναι στον Αθλητισμό, απολαμβάνουμε τις διαδρομές του Προφήτη Ηλία, με σύνθημα «Νους υγιής εν σώματι υγιές»

Στιγμές μετά τον τερματισμό τους, οι Έλληνες πρωταθλητές είπαν:

Δημήτριος Αντωνιάδης: «Καταπληκτικός αγώνας, ήταν η 3η φορά που έτρεχα εδώ στα Τρίκαλα, καλό το στήσιμο του αγώνα, και πολύ καθαρά τα μονοπάτια. Είχαμε την κοντρίτσα μας μέσα στον αγώνα, κάνοντας τα παιχνίδια μας και τις στρατηγικές μας. Τερμάτισα στην 1η θέση, είμαι ευχαριστημένος και συνεχίζουμε».

Βαρβάρα Φασόη: «Ο αγώνας ήταν καλοστημένος, όμως τα μονοπάτια του έκρυβαν πολλές εκπλήξεις! Ο ρυθμός πολύ έντονος, και μάλιστα κατά την διάρκεια του αγώνα, μας σοκάρισε.»

Στο sait της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θα αναρτήσουμε και τα σχετικά βίντεο με τις δηλώσεις όλων, όπως και των τοπικών φορέων οι οποίοι έδωσαν το παρόν για αρκετές ώρες.

 

Στον Διεθνή  αγώνα TRIKALA XCC RACE και συγκεκριμένα δίπλα στα μικρά παιδιά, βρεθηκε ο Ολυμπιονίκης μας Δημήτρης Γεωργαλής, ο οποίος χάρηκε ιδιαίτερα, καί όπως μας είπε, “κάπως έτσι οι μικροί αθλητές ξεκινάνε την καριέρα τους και ανεβαίνουν σε ψηλότερα σκαλοπάτια του αθλητισμού λίγα χρόνια αργότερα”.

.