HomeHomeSliderThe Loop of Triumph: Ένας Έλληνας BMXας βγάζει το μεγαλύτερο Full Loop στον κόσμο!

The Loop of Triumph: Ένας Έλληνας BMXας βγάζει το μεγαλύτερο Full Loop στον κόσμο!

The Loop of Triumph: Ένας Έλληνας BMXας βγάζει το μεγαλύτερο Full Loop στον κόσμο!

Ο Γιώργος Νταβουτιάν ανέβηκε στα Τρίκαλα, βρήκε ένα pipe με ύψος 7,5 μέτρα – όσο ένα διώροφο κτίριο – και στη συνέχεια… έγραψε ιστορία!

Λίγο έξω από τα Τρίκαλα, στον Δήμο Πύλης, κοντά στον Πορταϊκό ποταμό, η ομορφιά της φύσης και το φυσικό τοπίο συνάντησαν το τολμηρό πνεύμα του Γιώργου Νταβουτιάν. Ως Red Bull αθλητής και αναβάτης BMX, ο Γιώργος είχε ήδη κερδίσει τον θαυμασμό πολλών με το ταλέντο του, αλλά όσοι πραγματικά τον γνωρίζουν ξέρουν ότι μέσα του υπάρχει μια ακατανίκητη επιθυμία να κατακτά συνεχώς περισσότερα.

«Από τότε που μπήκα στην οικογένεια του Red Bull ήθελα να κάνω κάτι που θα αφήσει ιστορία. Ήθελα να το κάνω. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το προσπαθήσω έστω. Ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα τα καταφέρει!», μας λέει με πάθος.

Και το έκανε! Έγινε ο πρώτος αθλητής BMX που κατάφερε να κάνει ένα Full Loop ύψους 7,5 μέτρων.

Μία εντυπωσιακή λούπα, ανάμεσα σε στοιχεία της φύσης, αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα πρόσκληση για τον ίδιο. Σε αντίθεση με άλλα projects που μπορεί να έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, αυτό έλαβε χώρα σε ένα αγνό αλλά και «ξεχασμένο» από τον άνθρωπο μέρος. Έτσι, ανάμεσα στην αγριότητα του τοπίου αλλά την ομορφιά της φύσης ο Γιώργος κατάφερε το ακατόρθωτο.

Το μεγάλο challenge της πρώτης μέρας

Την πρώτη ημέρα της προσπάθειάς του, κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει. Θα έλεγε κανείς ότι υπήρχε αυτό το συναίσθημα της αφέλειας που χαρακτηρίζεται κυρίως από έντονο ενθουσιασμό και μία μικρή άγνοια του τι πραγματικά θα συναντήσεις. Από νωρίς το πρωί, όλη η ομάδα της παραγωγής είχε ήδη στήσει μία μικρή ράμπα που θα έδινε ώθηση στο εγχείρημα και περίμεναν πλέον ενθουσιασμένοι στην σκέψη ότι θα γίνουν μάρτυρες μίας ιστορικής στιγμής. Δυστυχώς όμως δεν πήγαν όλα έτσι όπως τα είχαν σχεδιάσει. Η ράμπα αποδείχθηκε πολύ μικρή για την ταχύτητα του ποδηλάτου με αποτέλεσμα η απογείωση να είναι απότομη, αναγκάζοντας τον Γιώργο να μαζέψει το σώμα πολύ γρήγορα και να τραυματίσει την μέση του. Η προσπάθειά του κατέληξε πάνω στο airbag που είχε τοποθετηθεί για ασφάλεια, και ενώ συνήθως σηκωνόταν άμεσα όρθιος εκείνη τη φορά χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια γιατί είχε ακινητοποιηθεί από τον πόνο.

Δεν είναι όμως ένας άνθρωπος που θα αποθαρρυνόταν από κάτι τέτοιο. «Πονούσα αρκετά, και οι προσδοκίες μου ήταν πλέον χαμηλές γιατί δυσκολευόμουν μέχρι και να περπατήσω, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω να τελειώσει έτσι», σκεφτόταν με πείσμα. Παρά τον πόνο που ένιωθε στο σώμα του, αρνήθηκε να εγκαταλείψει το όνειρο του. Με την υποστήριξη της ομάδας του και μιας ενέσιμης θεραπείας για να ανακουφίσει τον πόνο, ο Red Bull αθλητής ανασηκώθηκε, και η αποφασιστικότητα του φαινόταν πιο δυνατή από ποτέ.

Worlds First!

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με όλο το crew στο πόδι από τα ξημερώματα για να μπορέσουν να μαζέψουν τα απαραίτητα ξύλα, να μεγαλώσουν τη ράμπα και να δώσουν όσο περισσότερη ώθηση γινόταν στον αθλητή. Μετά από αρκετές ώρες η ράμπα ήταν έτοιμη και πλέον ήταν όλα στα χέρια του Γιώργου. Καθώς στεκόταν στο σημείο εκκίνησης, η αδρεναλίνη άρχισε να τρέχει στις φλέβες του. Ήξερε ότι η χθεσινή μέρα δεν έπρεπε να τον επηρεάσει, έπρεπε το σώμα του και το μυαλό του να εναρμονιστούν πλήρως για να φτάσει την απαιτούμενη ταχύτητα, να ευθυγραμμιστεί σωστά με τη ράμπα για να έχει απόλυτη ακρίβεια σε κάθε κίνηση του και για να διώξει κάθε δισταγμό.

«Γιώργο έτοιμος

«Έτοιμος!», απαντά με κλειστά μάτια και παίρνοντας μία βαθιά ανάσα.

Πλέον, δεν ήθελε να ακούσει τίποτα άλλο πέρα ένα απλό «Πάμε».

Ο Γιώργος σφίγγει τα χέρια στο τιμόνι, τα πόδια του παίρνουν φωτιά και τα μάτια του ήταν καρφωμένα στην λούπα. Κανένας δισταγμός, κανένας φόβος… μόνο το αίσθημα της σιγουριάς.

«Ήξερα μέσα μου ότι θα το βγάλω. Ήμουν τόσο σίγουρος που δεν φοβόμουν τίποτα, το μυαλό μου και το σώμα μου ήταν ένα. Έβλεπα ήδη τον εαυτό μου να τα έχει καταφέρει», εξηγεί.   

Με απίστευτο ταλέντο και ακρίβεια, ο Γιώργος διασχίζει την λούπα – αψηφώντας τη βαρύτητα -, και γράφει ιστορία. Το Full Loop είναι πλέον πραγματικότητα. Αρκετά δευτερόλεπτα κομμένης ανάσας και αγωνίας διαδέχθηκαν φωνές και ζητωκραυγές. Ο Γιώργος πετάγεται από το ποδήλατο και όλη η ομάδα τρέχει κατενθουσιασμένη για να τον αγκαλιάσει και να τον αποθεώσει.

Τα κατάφερε. Ο Γιώργος Νταβουτιάν θα μείνει στην ιστορία κατακτώντας το μεγαλύτερο Full Loop με ποδήλατο.

Παρά τις προκλήσεις και τις αναποδιές, απέδειξε περίτρανα ότι με αποφασιστικότητα και πάθος τα πάντα είναι δυνατά. Ο Γιώργος δεν είχε καταφέρει μόνο μια προσωπική νίκη, αλλά ήξερε μέσα του ότι θα εμπνεύσει αμέτρητους άλλους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, όσο ακατόρθωτα και αν φαίνονται. Το project αυτό ήταν περισσότερο από μια φυσική πρόκληση, ήταν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μια απόδειξη της απεριόριστης δύναμης που κρύβεται μέσα σε κάθε έναν από εμάς, και περιμένει να απελευθερωθεί.

Μπορείτε να δείτε το full loop εδώ