Home » Event » ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ – ΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ – ΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνει τον 2ήμερο ποδηλατικό αγώνα, με την επωνυμία  <<Γύρος Ιωαννίνων 2021>>.  Πρόκειται για 2 ξεχωριστούς διασυλλογικούς αγώνες δρόμου α) ατομικής χρονομέτρησης και β) αντοχής, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, αντίστοιχα, στα Ιωάννινα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι: Άνδρες, Γυναίκες, Μάστερς και Sportive άνω των 19 ετών, χωρισμένοι σε ηλικιακά γκρουπ : Άνδρες Α (19 – 29 ετών), Β (30 – 39 ετών), Γ (40 – 49 ετών), Δ (50+) και Γυναίκες 19+   Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες,  διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μικρότερη και/ή μαζικότερη ηλικιακή κατηγορία.

Οι παραπάνω αγώνες είναι ενταγμένοι στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. για το 2021 και δίνουν βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π. .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 – ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 13:00 ο πρώτος της κατηγορίας Sportive και ακολουθούν Γυναίκες, Masters και Άνδρες. Οι εκκινήσεις θα δίνονται ανά ένα (1) λεπτό.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 – ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 11:00 για όλες τις κατηγορίες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:  Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΖΑΓΟΡΙ – Λυκόστομο – Κρύα – Πέραμα – Αμφιθέα – Πέραμα – Κρύα – εργοστάσιο ΖΑΓΟΡΙ.  Απόσταση 19,5χλμ.

ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ: Πλατεία Πύρρου- Αβέρωφ –Διονυσίου Φιλοσόφου– ODEON – Παπαναστασίου – Κατσικάς – Καστρίτσα – Λογγάδες – Αμφιθέα – Δρίσκος – Μπαλντούμα – Περιστέρι – Μέτσοβο – Ανήλιο – Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου. Απόσταση 96,2χλμ.

 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες, κάτοχοι δελτίου Ε.Ο.Π. ενεργού για το 2021, και φέρουν κάρτα υγείας αθλητή, η όποια κάρτα μαζί με τα δελτία θα προσκομιστεί στην γραμματεία.  Ως Sportive μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, με την προσκόμιση κάρτας υγείας ή άλλης ιατρικής βεβαίωσης ικανότητας άθλησης.  Δεν επιτρέπεται να δηλωθεί και να συμμετάσχει ως sportive, αθλητής με ενεργό δελτίο για το 2021 στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και Μάστερς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι σύλλογοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν οι αθλητές τους, να τους δηλώσουν χρησιμοποιώντας το συνημμένο αρχείο EXCEL.

Οι συμμετέχοντες ως Sportive μπορούν να δηλώσουν οι ίδιοι ηλεκτρονικά συμμετοχή και να πληρώσουν με κάρτα (χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική), μέσω της σελίδας του αγώνα: https://girosioanninon.myadventure.gr

Η προθεσμία έγκυρης συμμετοχής ορίζεται η Τέταρτη 03/06/2021 και ώρα 23:00 αυστηρά, καθώς στους αγώνες θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Το ίδιο ισχύει και για την κατηγορία Sportive. Καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Παράβολο συμμετοχής:

  • 20 ευρώ ανά αθλητή / ανά αγώνα για την κατηγορία Ανδρών και Γυναικών σε περίπτωση συμμετοχής και στους δυο αγώνες 30 ευρώ ανά αθλητή

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η έκπτωση ισχύει ΜΟΝΟ για εγγραφές που πραγματοποιούνται μέσω ομάδων και όχι μέσω του site της My Adventure.

  • 20 ευρώ ανά αθλητή / ανά αγώνα για την κατηγορία Masters και Open.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Το αρχείο EXCEL θα πρέπει αφού συμπληρωθεί με τα στοιχεία των αθλητών να αποσταλεί συνημμένα με email στο pasioanninon@gmail.com μαζί με το αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης των μαζικών εγγραφών.

Εγγραφές χωρίς αποδεικτικό, ή που το συνολικό ποσό διαφέρει από αυτό που κατατέθηκε, δεν θα γίνονται δεκτές!

Η καταβολή των παραβολών θα γίνεται αποκλειστικά στον τραπεζικό λογαριασμό του διοργανωτή του αγώνα :

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0370.90.0200397293

Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR6702603700000900200397293

Δικαιούχος Λογαριασμού: MY ADVENTURE O.E.

Το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται μαζί με την δήλωση συμμετοχής. Δήλωση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από το αντίστοιχο αποδεικτικό κατάθεσης ανάλογου παράβολου, δεν θα γίνεται δεκτή.  Τα παράβολα δεν επιστρέφονται σε περίπτωση μη συμμετοχής του/των αθλητή/αθλητών στους αγώνες. Τυχόν έξοδα τραπεζών επιβαρύνουν αποκλειστικά τους εντολείς.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5/6/21:

 Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΖΑΓΟΡΙ περιοχή Αγιά Μαρίνα.  Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 11:30 για την προσκόμιση δελτίων και παραλαβή αγωνιστικών αριθμών.  Υπογραφή στο φύλλο αγώνα  (αφού προηγηθεί και έλεγχος εξοπλισμού 15’ πριν την ώρα εκκίνησης του κάθε ποδηλάτη.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 6/6/21:

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα.  Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 9:30.  Υπογραφές στα φύλλα αγώνα από 9:50 μέχρι 10:50

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

Σάββατο 5 Ιουνίου , στις 12:00, στον χώρο του αγώνα, και για τους δυο αγώνες (Χρονομέτρησης – Αντοχής).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:

Ισχύουν οι κανονισμοί Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου, και πιο ειδικά αυτοί της  ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα rapid test εντός 24ωρών ή μοριακού τεστ εντός 48ωρών.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ Ατομ. χρονομέτρησης:

Η σειρά εκκίνησης θα οριστεί βάση των δηλώσεων συμμετοχής, και  θα ανακοινωθεί  την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Ενδεχομένως να υπάρξουν και διαλλείματα ανάμεσα στις κατηγορίες, για αποσυμφόρηση της διαδρομής, ανάλογα την κατηγορία, που εκκινεί.

Κατόπιν εντολής της Τροχαίας, η διαδρομή θα είναι ανοικτή για την κυκλοφορία και άλλων οχημάτων πλην αυτών που συνοδεύουν αθλητές, για τον λόγο αυτό συστήνεται η τήρηση του Κ.Ο.Κ. και η ιδιαίτερη προσοχή των αγωνιζομένων

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ αντοχής:

Κάθε σωματείο θα έχει ένα (1) συνοδευτικό όχημα για όλους τους αθλητές του, ανεξαρτήτως κατηγορίας.  Θα δοθεί από τους διοργανωτές ειδική σήμανση – αρίθμηση των οχημάτων συνοδείας. Αθλητές που συμμετέχουν στην κατηγορία Sportive δεν επιτρέπεται να έχουν όχημα συνοδείας.

Ζώνες Τροφοδοσίας/υδροδοσίας: Θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές στο τεχνικό συνέδριο.  Στα ίδια σημεία οι ποδηλάτες θα μπορούν να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους (πλαστικά μπουκάλια – συσκευασίες κλπ)

Όριο χρόνου: Για να πάρει κατάταξη κάποιος, θα πρέπει να τερματίσει εντός του ορίου χρόνου των πέντε (5) ωρών.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Σάββατο 5/6/2021. Στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού των αγώνων, 15 λεπτά μετά την λήξη όλων των κατηγοριών.

Κυριακή 6/6/2021:  Στον τερματισμό στο Σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου, στις 15:00

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Στον 1ο νικητή κάθε αγώνα και κατηγορίας απονέμεται χρυσό μετάλλιο, στον 2ο  νικητή κάθε αγώνα και κατηγορίας απονέμεται ασημένιο μετάλλιο, στον 3ο νικητή κάθε αγώνα και κατηγορίας απονέμεται χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα στον 4ο ,5ο και 6ο.

Στον 1ο νικητή γενικής κατηγορίας αγώνων απονέμεται  κύπελλο και χρηματικό ποσό 300 ευρώ, στον 2ο  γενικής κατηγορίας αγώνων απονέμεται κύπελλο και χρηματικό ποσό 150 ευρώ, στον 3ο  γενικής κατηγορίας αγώνων  απονέμεται κύπελλο και χρηματικό ποσό 100 ευρώ.

Προκειμένου για τα πριμ, η κατάταξη γενικής κατηγορίας αγώνων προκύπτει από το άθροισμα των χρόνων των δυο αγώνων (ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής) και αφορά όλους τους συμμετέχοντες (ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατηγορίας).

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους,  θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκομένους, συμφώνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. , της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Γεωργιάδης Λεωνίδας (Ομοσπονδιακός Κομισάριος)

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Οδυσσέας Ζιώγος τηλ:6977397899

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

  • Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
  • Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιανδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχειά, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, της φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργάνωσες αυτού.
  • ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η αγωνόδικος επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης της.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα ανακοινωθούν

Tags