HomeHomeSliderΚυρίαρχη η Team Coop στον «International Tour of Rhodes»

Κυρίαρχη η Team Coop στον «International Tour of Rhodes»

International Tour of Rhodes

Με μία εξαιρετικά δομημένη διοργάνωση, ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του Μαρτίου στο νησί της Ρόδου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Διεθνής Γύρος Ρόδου έριξε την αυλαία των ποδηλατικών διοργανώσεων. Μεγάλος νικητής στην γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Λούις Μπέντιξεν της Team Coop.

Η ομάδα από την Νορβηγία για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της. Θυμίζουμε ότι επικράτησε και στο «International Rhodes Grand Prix» την περασμένη εβδομάδα  με τον Αντρέ Ντρέγκε. Μάλιστα, φέτος έκανε και την διαφορά στα ετάπ, παίρνοντας δύο πρωτιές.

Μέιλερ και Voralberg πήραν το χρονόμετρο

Ο Γύρος ξεκίνησε με πρόλογο ατομικής χρονομέτρησης, με την γραμμή του τερματισμού να βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Φιλερήμου. Ο Λούκας Μέιλερ ήταν κυρίαρχος στην χρόνο-ανάβαση 3.8 χιλιομέτρων και με επίδοση 08:14’ (27,6 χλμ./ώρα μέση ταχύτητα), πήρε τη νίκη και την πρώτη κίτρινη φανέλα της γενικής κατάταξης.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κύπριος Πρωταθλητής, Ανδρέας Μιλτιάδης (Εθνική Κύπρου) με διαφορά μόλις ενός δευτερόλεπτου. Στην τρίτη βρέθηκε ο Λούις Μπέντιξεν (Team Coop) δύο δευτερόλεπτα πιο αργός, δείχνοντας από νωρίς ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Από ελληνικής πλευράς, ο καλύτερος χρόνος σημειώθηκε από τον Περικλή Ηλία (Κρόνος Νίκαιας), που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 38η θέση με διαφορά 39 δευτερολέπτων από τον νικητή. Από κοντά και ο Μαρτίνος Μούτσιος (Ροδήλιος), μία θέση και ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω.

Η αρχή της κυριαρχίας στον Καλαμώνα

Η Team Coop ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στο 1ο ετάπ. Το πλάνο των Νορβηγών βγήκε στα 138,5 χιλιόμετρα της διαδρομής της δεύτερης μέρας, με τον Λούις Μπέντιξεν να παίρνει τη νίκη στο σπριντ που έγινε στον Καλαμώνα, ανάμεσα σε 13 ποδηλάτες. Παράλληλα, με τον Μέιλερ να μένει εκτός bonus δευτερόλεπτων (7ος), πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Όσον αφορά το ετάπ, ο Κάσπερ Άντερσεν (Hagens Bermans Axeon) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ στο τρίτο ο Τζάρεντ Σκοτ (Aevolo). Για τις ελληνικές συμμετοχές, ο Γιώργος Μπούγλας (Κρόνος Νίκαιας) ήταν στην 19η θέση, ενώ ο Χαράλαμπος Καστραντάς στην 21η. Αμφότεροι πέρασαν την γραμμή του τερματισμού με διαφορά 1 λεπτού και 7 δευτερολέπτων, μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ετάπ ήταν πολύ δυνατό (40,5 μέση ωριαία), με 11 ποδηλάτες να εγκαταλείπουν, ενώ άλλοι 7 έμειναν εκτός χρονικού ορίου!

«Δύο στα δύο» στο Αφάντου

Ο 26χρονος Δανός αθλητής ήταν σε εξαιρετική κατάσταση καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Και το απέδειξε και στο 2ο ετάπ, που ξεκίνησε από την Ρόδο και ολοκληρώθηκε στο χωριό Αφάντου έπειτα από 153,5 χιλιόμετρα και 2160 υψομετρικά. Ο Μπέντιξεν πρώτευσε στο μαζικό σπριντ που έγινε εκεί, αυξάνοντας την διαφορά στη γενική στα 24 δευτερόλεπτα.

Ο Λουκ Σούρμανς (Global Cycling Team) ήταν στην δεύτερη θέση και στην τρίτη ο Ματίας Κοπέτσκι (Novo Nordisk). Για τα ελληνικά χρώματα, ο Γιώργος Μπούγλας ήταν στην 12η θέση, έχοντας το καλύτερο πλασάρισμα. Λίγο πιο πίσω για την Εθνική ομάδα ήρθαν οι Δημήτρης Χριστάκος (14ος) και Χαράλαμπος Καστραντάς (15ος).

Ομαδική δουλειά και 2η σερί χρονιά στην κορυφή

Η Coop στο 3ο και τελευταίο ετάπ προστάτευσε ιδανικά τον αρχηγό της, βγαίνοντας μπροστά τόσο στα ενδιάμεσα σπριντ όσο και στο σύνολο της διαδρομής, από το Εθνικό Στάδιο «Διαγόρα» έως την Μαριτσά (150,2 χλμ.-2624 υψομετρικά). Με αυτό τον τρόπο, έκοψε τις ελπίδες στους αντιπάλους του Μπέντιξεν, ο οποίος πήρε τη φανέλα της γενικής κατάταξης και χάρισε για 2η χρονιά στην νορβηγική ομάδα την συγκεκριμένη διάκριση στον «International Tour Of Rhodes».

Νικητής στην τελευταία ημέρα ήταν ο Μίκα Χέμινγκ (ATT Investments), πρωτεύοντας στο μαζικό σπριντ που έλαβε χώρα στην Μαριτσά. Πίσω του τερμάτισε ο Κάσπερ Άντερσεν (2ος , Hagens Bermans Axeon) και ο Αντρέα Περόν (3ος, Novo Nordisk).

Για τις ελληνικές ομάδες, ο Περικλής Ηλίας (Κρόνος Νίκαιας) είχε το καλύτερο πλασάρισμα (31ος). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας αθλητής υπέστη μηχανική βλάβη δύο χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό, με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή με το πελοτόν! Ο Ηλίας ήταν και ο ποδηλάτης με την καλύτερη θέση στην γενική κατάταξη, όντας 22ος, 03:10’ πίσω από τον νικητή. Για να δείτε τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων ελληνικών συμμετοχών μπείτε εδώ.

Αποτελέσματα Εθνικής Ομάδας

45ος Παναγιώτης Χριστόπουλος Χέλλερ (06:46’)

54ος Δημήτρης Χριστάκος (12:41’)

59ος Νικηφόρος Αρβανίτου (14:40’)

60ος Χαράλαμπος Καστραντάς (14:45’)

73ος Νικόλας Δράκος (23:47’)

DNS 3o ετάπ Πολυχρόνης Τζωρτζάκης

DNF 3o ετάπ Γιώργος Μπουτόπουλος

 

Photo Credits: Team Coop