HomeHomeSliderΗ δυναμική παρουσία των αθλητών και οι καλές επιδόσεις έκαναν τη διαφορά στα viraz του ΟΑΚΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2024

Η δυναμική παρουσία των αθλητών και οι καλές επιδόσεις έκαναν τη διαφορά στα viraz του ΟΑΚΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2024

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΣΤΑΣ 2024 ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ elite

 

Η Δυναμική παρουσία των αθλητών και οι καλές επιδόσεις έκαναν τη διαφορά στα viraz του ΟΑΚΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2024

Μέσα στην καρδιά του Καλοκαιριού τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου,  έλαβε χώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2024 Ανδρών Γυναικών elite, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι φέτος ταξίδεψαν σε όλες τις γωνιές της χώρας για αντίστοιχες Πανελλήνιες διοργανώσεις.

Το ξεκίνημα ήταν άκρως δυναμικό για τους πολύ καλά προετοιμασμένους αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι για ακόμη μια φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους, αποδεικνύοντας ότι με την συστηματική τους προετοιμασία μπορούν να ελπίζουν στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε έμπρακτα από τους αναβάτες αθλητές, που πρωταγωνίστησαν και στην τελική κατάταξη των μεταλλίων, στην οποία την πρωτιά κατέλαβε η ακριτική ομάδα από την Ρόδο Π.Ο ΡΟΔΗΛΙΟΣ, που κέρδισε 10 μετάλλια, και σκόρπισε πολλές ελπίδες για μελλοντικές διεθνείς διακρίσεις με τους εξαιρετικούς αθλητές του! Στην δεύτερη θέση των μεταλλίων κατετάγη η μεγάλη ομάδα του ΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ η οποία κέρδισε 8 μετάλλια και αρκετή εμπειρία, η οποία ήταν αυτή που τους έθεσε μέσα σε όλες τις αγωνιστικές εξελίξεις, διεκδικώντας μετάλλια σε όλα τα αγωνίσματα. Τρίτη ήρθε η νεανική ομάδα του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, επίσης με 8 μετάλλια που διεκδίκησαν αθλητές ταλέντα και με μέλλον! Στην 4η θέση η ομάδα του ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ που έχει στην σύνθεσή της δυο αθλητές, οι οποίοι αγωνίζονται με τα μάτια στο μέλλον προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Άξια λόγου η 5η θέση την οποία κέρδισε ο ΠΑΣ ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ο οποίος έχει την ευλογία να διαθέτει στις τάξεις του μια αθλήτρια της οποίας οι γνώσεις θα βοηθήσουν αρκετές αθλήτριες στο παρών και το μέλλον! Την 6η και 7η θέση μοιράζονται δύο πολύ δυνατές ομάδες, που αγαπούν την ποδηλασία και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύουν το άθλημα με την δυναμική συμμετοχή των αθλητών τους, ο Π.ΟΧ. ΤΑΛΩΣ & ΠΣ ΑΙΟΛΟΣ. Στην 8η θέση κατετάγη ο ομάδα του ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ, και στην 9η θέση η ομάδα του ΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, με 3 μετάλλια η κάθε ομάδα! Στην 10η και την 11η θέση με δυο μετάλλια κατετάγησαν η ομάδα του ΑΟ ΚΥΔΩΝ και η ομάδα VC MEILEN.

‘Άξια λόγου και η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παρά ποδηλασίας Πίστας, που διεξήχθη το Σάββατο 3 Αυγούστου. Στους αγώνες τους οποίους διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, έλαβαν μέρος αθλητές από τέσσερα 4 σωματεία από όλη τη χώρα.

Στα πολύ θετικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πίστας, η κατάρριψη του Πανελλήνιου Ρεκόρ στα 500μ, από την 16χρονη αθλήτρια του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ Αθηνά Τσισμενάκη με χρόνο 37.666. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτρια του ΠΟΧ Τάλως ήταν ήδη κάτοχος του ρεκόρ από τον περασμένο Απρίλιο!!!

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

24 NCh Track Elite All Results_merged_compressed

 

 

ΟΜΝΙΟΥΜ men elite

Ο Ζήσης Σούλιος (ΠΣ Αίολος) είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδας 2024 στο Όμνιουμ Ανδρών με 172 βαθμούς, στην 2η θέση και Αργυρό Μετάλλιο ο Νίκος Δράκος του Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ, και στην Τρίτη θέση και Χάλκινο Μετάλλιο για το Νίκο Μάνθο του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ

Women Elite Omnium

Στο αγώνισμα του Όμνιουμ κατηγορίας women elite η Αργυρώ Μηλάκη από τον ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος και πήρε το Χρυσό μετάλλιο με 139 βαθμούς, στην 2η θέση και Αργυρό μετάλλιο για τη Βασιλική Κόκκαλη  από τον ΠΓΣ Λάρισας με 118 βαθμούς,  και το χάλκινο μετάλλιο της 3ης θέσης κέρδισε η αθλήτρια του ΠΟ ΡΟΔΗΛΙΟΣ  Ειρήνη Παπαδημητρίου -Σταμπόρη με 107βαθμούς.

Μadison

Πρωταθλήτρια ομάδα στο Μάντισον ο ΑΟ Θησέας με τους Νικηφόρο Αρβανίτου και Νίκο Δράκο! Αργυρό μετάλλιο για το Ροδήλιο ΠΟ Ρόδου με τους Κυριάκο Παπασταματάκη και Μιχάλη Σαββάκη, ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο ΠΣ Κρόνος Νίκαιας με τους Αλέξανδρο Καρούσο και Κωνσταντίνο Μπερδεμπέ!

 

Women’s Elite Scratch Race

Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2024 στο Σκρατς Γυναικών η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη (Ροδήλιος ΠΟ Ρόδου)!

Αργυρό μετάλλιο για την Αργυρώ Μηλάκη (ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου) και χάλκινο για τη Βασιλική Κόκκαλη (ΠΓΣ Λάρισας)!

 

1km Ατομικής Χρονομέτρησης Μen elite

Ο Μιλτιάδης Χαρόβας (Ροδήλιος ΠΟ Ρόδου) Πρωταθλητής Ελλάδας 2024 στα 1000μ Ατομικής Χρονομέτρησης!

Το 2-3 ο ΠΣ Κρόνος Νίκαιας με τον Κωνσταντίνο Ντέρο να κατακτά το αργυρό και τον Ηρακλή Μπαλάφα το χάλκινο μετάλλιο!

Elimination Ανδρών

Πρωταθλητής Ελλάδας στον Αποκλεισμό Ανδρών στο Elimination αναδείχτηκε ο Ζήσης Σούλιος από την ομάδα του ΠΣ Αίολος, αφήνοντας την 2η  θέση στον αθλητή του ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ Νίκο Δράκο, και την 3η στον Γιώργο Μπουτόπουλο της VC Meilen.

WOMEN ELIMINATION

Στις Γυναίκες, νικήτρια και πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Αργυρώ Μηλάκη από την ομάδα του ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου αφήνοντας στην 2η θέση την Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη από τον Ροδήλιος ΠΟ Ρόδου και στην τρίτη θέση την Ειρήνη Καρούσου από την ομάδα του ΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ.

 

Men’s EliteTeam Sprint

Μία Φανταστική κούρσα είχαμε από την ομάδα του Ροδήλιου ΠΟ Ρόδου με τους Χαρόβα Μιλτιάδη, Σαββάκη Σταμάτη, & Σαββάκη Μιχαήλ η οποία αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2024 στο Ομαδικό Σπριντ Ανδρών, αφήνοντας την 2η θέση στην ομάδα του ΠΟΧ Τάλως με τους Ξενάκη Ιωάννη, Λιβανό Κωσταντίνο, Παναγάρη Παναγιώτη & Γουλιερμάκη Εμμανουήλ. Στην Τρίτη θέση του Βάθρου και Χάλκινο μετάλλιο για την ομάδα του ΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, με τους Μπαλάφα Ηρακλή, Ντέρο Κωσταντίνο, Σπηλιοτόπουλο Γεράσιμο, & Βουκελάτος Νικόλαος.

500μ Ατομικής Χρονομέτρησης Γυναικών

Η Δέσποινα Τουρλή του ΠΟ Πάτρας είναι η  Πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2024 στα 500μ Ατομικής Χρονομέτρησης! Αργυρό μετάλλιο για τη Βασιλική Φραγκιουδάκη από τον Κύδων Χανίων και χάλκινο για την αθλήτρια του ΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  Βαρβάρα Φασόη.

 

200μ Sprint Aνδρών

Στα 200μ sprint των Αντρών, Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο ο Κωσταντίνος Λιβανός του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ, αφήνοντας την 2η στον αθλητή του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ Καλογερόπουλο Ιωάννη, και στην 3η τον  Μιλτιάδη Χαρόβα από τον Π.Ο. Ροδήλιος

 

200μ sprint Γυναικών

Στα 200μ sprint η αθλήτρια του Π.Ο ΠΑΤΡΩΝ Δέσποινα Τουρλή,είναι η Πρωταθλήτρια Ελλάδος η οποία επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο αγώνισμα μετά και από το πρόσφατο Πανελλήνιο Ρεκόρ που έκανε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας. Στην 2η θέση και Αργυρό Μετάλλιο για την Κόκκαλη Βασιλική, του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και στην 3η θέση και Χάλκινο μετάλλιο για την Ζαχαριουδάκη Χρυσούλα του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ

 

ΣΚΡΑΤΣ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Γιώργος Μπουτόπουλοςτης  (VC Meilen) είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδας 2024 στο Σκρατς Ανδρών, αφήνοντας τη 2η θέση στον δυναμικό  Ζήση Σούλιο (ΠΣ Αίολος) και στην τρίτη το Νίκο Δράκο (ΑΟ Θησέας)!

 

ΚΕΙΡΙΝ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Κωσταντίνος Λιβανός του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδος του 2024 στο αγώνισμα του Κέιριν Ανδρών με 2ο τον Μιλτιάδη Χαρόβα από τον Ροδήλιος ΠΟ Ρόδου, και 3ο τον δυναμικό Κωνσταντίνο Ντέρο του ΠΣ Κρόνος Νίκαιας!

 

3000M Men elite Pursuit

Στην 1η θέση του pursuit 3000μ Πρωταθλητής Ελλάδας ο Νικόλαος Δράκος, του ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ, στην 2η και Αργυρό Μετάλλιο για τον Μπερδεμπέ Κωσταντίνο του ΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, και στην 3η θέση και Χάλκινο Μετάλλιο, για τον Κατσίμπουρα Δημήτριο, από τον ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

3000μ Men’s Elite Team Pursuit

Στο ομαδικό pursuit, είδαμε έναν πολύ ωραίο αγώνα με μουαγιέ που ξεπέρασαν και τα 53k/h και πιο συγκεκριμένα από την ομάδα του ΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ που αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2024, με τους Μπαλάφα Ηρακλή, Μπερδεμπέ Κωσταντίνο, Καρούσο Αλέξανδρο, και Ντανοβασίλη Κωσταντίνο. Στην 2η θέση και Αργυρό Μετάλλιο για την Ομάδα του ΠΟΡ ΡΟΔΗΛΙΟΣ, με τους Καρνέζος Ανδρέας, Κουτούνης Αριστείδης, Παπασταματάκης Κυριάκος, και Σαββάκης Μιχαήλ. Στην 3η θέση και Αργυρό Μετάλλιο από την ομάδα του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ με τους Δούζα Διονύση, Γκαλιούρη Δημήτριο, Κόκκαλη Δημοσθένη, και Τσοπούρογλου Βασίλειο!

Women’s Elite Individual Pursuit

H Πρωταθλήτρια Αργυρώ Μηλάκη του ΠΑΣ ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την κυριαρχία της κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο pursuit γυναικών, αφήνοντας την 2η στην εκπληκτική Βαρβάρα Φασόη του ΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣπου κέρδισε το Αργυρό μετάλλιο και στην 3η θέση την Βασιλική Κόκκαλη του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ η κέρδισε το Χάλκινο μετάλλιο και η οποία πάλεψε μέχρι τέλους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα!

Women’s Elite Points Race

Στο αγώνισμα των πόντων κατηγορίας Γυναικών, Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχτηκε η Αργυρώ Μηλάκη του ΠΑΣ ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 2η η δυναμική αθλήτρια του ΠΟ ΡΟΔΗΛΙΟΣ Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη, και 3η η Κόκκαλη Βασιλική του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Χωρίς τους ανθρώπους αυτούς δεν θα ήταν εύκολη η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πίστας!!

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα στο Link που ακολουθεί:

https://hellenic-cycling.gr/wp-content/uploads/2024/08/24-NCh-Track-Elite-All-Results_merged_compressed.pdf