HomeHomeSliderΦώτης Ζέγκλης: Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος θα φέρει νέα παιδιά κοντά στο άθλημα της ποδηλασίας.

Φώτης Ζέγκλης: Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος θα φέρει νέα παιδιά κοντά στο άθλημα της ποδηλασίας.

 Ο Ομοσπονδιακός προπονητής μιλάει για την πρόκληση του Γύρου λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της τελικής σύνθεσης της Εθνικής μας ομάδας

Σε αναμονή της ανακοίνωσης της τελικής σύνθεσης της Εθνικής μας ομάδας που θα αγωνιστεί στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2023, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Ζέγκλης, μίλησε για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση που πλέον βάζει τη χώρα μας στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη, δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για νέους αλλά και για πιο έμπειρους ποδηλάτες.

«Πιστεύω ότι η χώρα μας για 2η χρονιά θα εντυπωσιάσει με τις ομορφιές της, φιλοξενώντας την πολύ σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση, η οποία προβάλλει τουριστικά τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται, αλλά συμβάλει και στη βελτίωση των υποδομών τους. Παράλληλα, ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος είναι για εμάς τους ποδηλατικούς, η ώθηση που χρειαζόμασταν στο άθλημα ώστε να έχουμε νέα παιδιά κοντά μας, αλλά και το κίνητρο των αθλητών μας να θέλουν να διακριθούν.

Προσωπικά, είναι πολύ μεγάλη η τιμή να συμμετάσχω ως Ομοσπονδιακός Προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Δρόμου κατά τη διάρκεια του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου 2023, μαζί με τον καταξιωμένο προπονητή Νίκο Κουμπενάκη, με τον οποίο αγωνιστήκαμε αμφότεροι ως αθλητές».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Ζέγκλης, ξεκίνησε την ποδηλασία από την εφηβική ηλικία, τη δεκαετία του ’80, όταν το άθλημα ανθούσε στα Τρίκαλα και πολλά «Τρικαλινά παιδιά» όπως οι Παναγιώτης Ζώης, Δημήτρης Κατσιάμπας και Δημήτρης Πίπης, ασχολήθηκαν με πάθος με το ποδήλατο, φτάνοντας κάποια από αυτά σε μεγάλες ή μικρότερες διακρίσεις, εντός και εκτός Ελλάδας. Το 1984, ο Φώτης Ζέγκλης,  με την ομάδα του Α.Σ. Τρίκκη Τρικάλων, κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

«Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι η Ομοσπονδία στηρίζεται πλέον σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, του οποίου τους καρπούς θα θερίσουμε τα επόμενα χρόνια», λέει χαρακτηριστικά ο Ζέγκλης που εργάζεται συστηματικά για να προσφέρει τα μέγιστα σε μια νέα γενιά αθλητών, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της Ελληνικής Ποδηλασίας.

«Νομίζω πως η διοργάνωση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας συμβάλει τα μέγιστα στην εκπλήρωση αυτού του στόχου. Είναι επίσης σημαντικό ότι επενδύεται χρόνος και σε παράλληλες δράσεις, με στόχο την εμπέδωση της ποδηλατικής συνείδησης στους πολίτες που θα συμμετάσχουν. Ας μην ξεχνάμε ότι το ποδήλατο δε ρυπαίνει, έχει πολύ μικρό οικολογικό αποτύπωμα κατά την κίνησή του και βελτιώνει την υγεία απλών χρηστών και αθλούμενων».

Υπενθυμίζεται πως η τελική 6 άδα της Εθνικής ομάδας θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την τέλεση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου στη Λάρισα.