HomeΝέα - ΕνημερώσειςΦασόη: «Ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου»

Φασόη: «Ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου»

Φαραντάκης: «Έτρεξε πολύ καλά. Με τακτική
και καλά πλασαρίσματα. Ικανοποιητική η παρουσία της»

«Ολοκληρώθηκε ένας πολύ δυνατός αγώνας με μεγάλα ονόματα, πολύ θετικά για εμένα αφού μπόρεσα μέχρι και το τέλος να είμαι στο γκρουπ. Τρία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό είχε ένα κομμάτι με παβέ όπου εκεί στη τελευταία στροφή έγινε και το σπάσιμο του γκρουπ, χωρίστηκε σε τρία μέρη και έτσι πήγαμε στο τερματισμό», δήλωσε η Βαρβάρα Φασόη από το Μινσκ, όπου κατετάγει 53η στον αγώνα αντοχής, 120χλμ., στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.  

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνέχισε μιλώντας για τον αγώνα αντοχής των 120χλμ.: «Ο αγώνας κράτησε απο την αρχή δυνατό ρυθμό και συνεχόμενα οι αθλήτριες έκαναν προσπάθειες για να φύγουν. Ήταν τεχνική διαδρομή και πολύ γρήγορη. Είμαι ευχαριστημένη με την εμφάνιση μου αφού είναι η πρώτη φορά που τερματίζω στο επίπεδο αυτό τόσο άνετα!».

Η Βαρβάρα Φασόη κατέλαβε την 53η θέση, ανάμεσα σε 72 αθλήτριες.

Το χρυσό το πήρε η Ολλανδέζα Λορένα Γουέμπς, με χρόνο 3:18:13, το αργυρό η επίσης Ολλανδέζα Μαριάν Βος και το χάλκινο η Τατσιάνα Σαράκοβα της οικοδέσποινας Λευκορωσίας.

Για την εμφάνισή της μίλησε από το Μινσκ και ο ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Φαραντάκης: «Η Βαρβάρα έτρεξε πολύ καλά. Με τακτική και καλά πλασαρίσματα στο γκρουπ. Ο σκοπός ήταν να μην χάσει επαφή με το γκρουπ μέχρι το τέλος. Ο αγώνας ήταν νευρικός και η διαδρομή τεχνική. Κατάφερε και ήταν μπροστά και μόνο στο τελευταίο χιλιόμετρο έχασε επαφή. Η θέση θεωρείται ικανοποιητική και η παρουσία της αξιόλογη σε ένα τόσο δυνατό αγώνα».

Για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ μίλησε και ο συνοδός της ομάδας Παναγιώτης Γρούβας: «Εξαιρετική διοργάνωση οργανωτικά που έχει προσελκύσει αθλητές υψηλού επιπέδου. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή που φθάσαμε εδώ, επιλύοντας άμεσα οτιδήποτε προκύπτει. Η φιλοξενία και η διατροφή στο χωριό είναι υποδειγματική. Το επίπεδο ασφάλειας υψηλό εφάμιλλο Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αθλητές μας προπονούνται καθημερινά σε κλειστή και ασφαλή διαδρομή με σύμμαχο τον καιρό, και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Ευρωπαϊκή πρόκληση που θα τους φέρει ένα βήμα ποιο κοντά στην πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Τόκιο».

Σήμερα αγωνίζονται οι Γιώργος Μπούγλας, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Χαράλαμπος Καστραντάς στον αγώνα των 180χλμ., ενώ στο Μινσκ θα φθάσει και η Εθνική ομάδα της πίστας με τους Χρήστο Βολικάκη και Ζαφείρη Βολικάκη.