HomeHomeSliderΤο Ποδήλατο πρωταγωνιστής στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας.

Το Ποδήλατο πρωταγωνιστής στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας.

 

 

Βασίλης Διαμαντόπουλος Πρόεδρος Ε.Ο.Π. : «Το ποδήλατο δίνει ζωή και διέξοδο, στην κινητικότητα».

Με αφορμή την  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα, καθώς  τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα  σωματεία της Ε.Ο.Π. συμμετέχουν σε διάφορες διοργανώσεις τις οποίες είτε διοργανώνουν μόνοι τους, είτε από κοινού με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. μεταξύ άλλων είπε: « Η προβολή και προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, διαμορφώνουν την ανάπτυξη του πράσινου αποτυπώματος, που προσφέρει το ποδήλατο, και αναπτύσσει ένα περιβαλλοντικό ήθος μεταξύ των αθλητών της ποδηλασίας. Εδώ και χρόνια η Ε.Ο.Π. ενθαρρύνει την διοργάνωση εκδηλώσεων από φορείς οι οποίες βοηθούν τους πολίτες να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως, το ποδήλατο. Το ποδήλατο δίνει ζωή, και αποτελεί διέξοδο, στην κινητικότητα».

Έμφαση στην εβδομάδα κινητικότητας, έδωσε η πόλη της Λάρισας η οποία εφέτος ήταν μία από τις πόλεις που υποδέχτηκε το 4ο εταπ του ΔΕΗ International Tour of Hellas, και μία από τις πόλεις που διαθέτει ποδηλατική Κουλτούρα, και εμπράκτως έχει βάλει το ποδήλατο στην καθημερινότητα, εδώ και πολλά χρόνια.

Έτσι λοιπόν χάρις την Ανεξάρτητη Ποδηλατική Κίνηση Πρωτοβουλίας, Δράσης και Ενημέρωσης «Εν Κινήσει» στήθηκε η πίστα δεξιοτεχνίας HERO 2030, την οποία γνώρισαν οι λιλιπούτειοι ποδηλάτες κατά την διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνή ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, και στήθηκε εκ νέου στην αρχαιότερη πόλη της χώρας, υποδέχονταν εκατοντάδες παιδιά, που βίωσαν μια εμπειρία την οποία δεν συναντούν στις αυλές των σχολείων. Ως γνωστών η πίστα δεξιοτεχνίας HERO 2030 είναι αφιερωμένη στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών η οποία λειτουργεί με την βοήθεια των εθελοντών της, όλοι τους άτομα που αγαπούν το ποδήλατο, οι δε περισσότεροι από αυτούς είναι καθηγητές της Γυμναστικής Ακαδημίας. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό για άλλη μια φορά τόνισε, ότι η Λάρισα έβαλε για τα καλά το ποδήλατο στην ζωή της.

Η αλλαγή του τρόπου μετακίνησης, όλων μας μέσα στον πολεοδομικό ιστό, πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό! Βέβαια, αυτό απαιτεί και αλλαγή στους τρόπους συμπεριφοράς όλων μας, όταν επιλέγουμε να μετακινηθούμε με βιώσιμους τρόπους, συνδυάζοντας, τα μέσα Μ.Μ. το ποδήλατο, και το περπάτημα, απολαμβάνοντας την άλλη όψη των μεταφορών, την οποία πολλοί ονομάζουν, πράσινη! Ίσως αυτός ο τρόπος μετακινήσεων, βοηθήσει τις πόλεις να αναπτυχθούν οικονομικά και να γίνουν περισσότερο καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες για το ποδήλατο και τους χρήστες του, και γιατί όχι, κάποτε να αποτελέσουν ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζήσει κανείς.