HomeHomeSliderΤο θέαμα και οι καλές επιδόσεις των αθλητών & αθλητριών κυριάρχησαν  σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Το θέαμα και οι καλές επιδόσεις των αθλητών & αθλητριών κυριάρχησαν  σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

3η MEΡΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ

 

Το θέαμα και οι καλές επιδόσεις των αθλητών & αθλητριών κυριάρχησαν  σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

 Με πολλές συγκινήσεις και ατέλειωτη δράση κύλησε η Τρίτη κατά σειρά μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πίστας, Εφήβων Νεανίδων, Παίδων & Κορασίδων, που διεξάγεται μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο των Αθηνών.

Πολύ ωραίες επιδόσεις και κόντρες με πάρα πολύ σασπένς οι οποίες τελείωναν στην γραμμή τερματισμού. Ο τελικός των Νεανίδων στα 2000μ ανέδειξε νικήτρια την Κόκκαλη Βασιλική του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. Στην 2η θέση τερμάτισε η Δέσποινα Τουρλή του ΠΟ. ΠΑΤΡΩΝ, και στην 3η η Φαρφαρά Κωσταντίνα της ΑΕΚ Τρίπολης.

 

Στα 3000μ. των Εφήβων είχαμε την άνετη επικράτηση του Πολυδερόπουλου αθλητή του ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ, ο οποίος άφησε την 2η θέση για τον αναβάτη του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Μάνθο Νίκο, και την 3η στον Χιώτη Ιωάννη του ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Στο αγώνισμα του elimination Κορασίδων, η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη, επικράτησε στην μεγάλη κόντρα με τις συναθλήτριές της, κερδίζοντας τη φανέλα της Πρωταθλήτριας Ελλάδας, με 2η την Αντωνίου Μαρία αθλήτρια από του  Έλαφου Ρόδου, και στην 3η θέση την Τσεσμενάκη, του ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ.

 

Στο elimination της κατηγορίας Παίδων, την πρώτη θέση έπειτα από πολλές μάχες που έδωσε ο αθλητής του ΚΩΑΚΟΣ Σιφουνιός Τιμόθεος. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Σωτήρης Κουφός του ΠΟΡ ΡΟΔΗΛΙΟΣ, και στην 3η ο Μητρόπουλος Βλάσης  της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ο τελικός ατομικής χρονομέτρησης των 1000μ Εφήβων ανέδειξε νικητή και Πρωταθλητή Ελλάδας τον Πολυδερόπουλο Αλέξανδρο του ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ, 2ο τον Αραγιάννη επίσης του ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ και 3ο τον εξαιρετικό αθλητή Παναγάκο από την ομάδα του ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ.

 

 

Ο τελικός των 200μ sprint της κατηγορίας Κορασίδων είχε πολύ ενδιαφέρων καθώς οι κόντρες που έλαβαν χώρα μεταξύ των αγώνων της Ειρήνης Παπαδημητρίου Σταμπόρη του ΠΟΡ ΡΟΔΗΛΙΟΣ, και της Χρυσής Πιτσουλάκη ξεσήκωσαν ευχάριστα τους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Μετά από ένα σπριντ γκραν γκινιόλ!  Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη, του ΠΟΡ ΡΟΔΗΛΙΟΣ  πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση! Στην 2η θέση η δυναμική Χρύσα Πιτσουλάκη, και στην Τρίτη θέση τερμάτισε η Τσισμενάκη Αθηνά του ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ, μετά από ένα εκρηκτικό 3Ο σπριντ που έδωσε με την Μαρία Αντωνίου του ΕΛΑΦΟΣ ΡΟΔΟΥ.

 

Επίσης και ο αγώνας 200μ της κατηγορίας Παίδων μεταξύ του Σιφουνιού από τον ΚΩΑΚΟ, και του Γιωργανόπουλου Νικόλαου της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ήταν για πολλά οσκαρ! Πόντο πόντο μέχρι το τέλος στο προβάδισμα του αγώνα και για τους δύο αθλητές που κατά την διάρκεια του 2ου σπριντ κέρδισε με μικρή διαφορά ο αθλητής της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Γεωργανόπουλος Νικόλαος και στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Τσανταρολάκης Λεωνίδας του ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ.

 

Στο αγώνισμα του Ομαδικού sprint είδαμε απίστευτες μάχες να εξελίσσονται και στην κατηγορία των Εφήβων αλλά  και στις Νεάνιδες οι οποίες έκλεψαν την παράσταση  με τους πολύ δυνατούς χρόνους που σημείωσαν!

Η Τελική Ομαδική κατάταξη της κατηγορίας Νεανίδων έχει ως εξής:

1 θέση και Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ομάδα της ΑΕΚ ΤΡΟΠΟΛΗΣ με τις αθλήτριές Φαρφαρά- Φριντζίλα Νίκη και Κυριαζάκου Χριστίνα.

Στη 2η θέση η ομάδα ΠΟ ΠΑΤΡΑΣ με τις εξής αθλήτριες: Κουτσούκου-Παναγιωτοπούλου-Τουρλή.

3η θέση για τις αθλήτριες του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ με τις Νταουντάκη-Δοξάκη-Νταγιάκου, οι οποίες διεκδίκησαν και την 1η αλλά και την 2η θέση επάξια!

Στην κατηγορία των Εφήβων απολαύσαμε ένα έξοχο αγώνα ο οποίος κρίθηκε στον τερματισμό. Απίστευτη μάχη έδωσαν οι νικητές του αγώνα αθλητές του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ Ξενάκης- Τσανταρογλάκης % Ζαχαριουδάκης, οι οποίοι στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας.

Την 2η θέση κέρδισαν οι αθλητές του ΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με τους Μάγκλαρη Αλέξιο-Τσετσώνη- και Μάγκλαρη Γεώργιο, οι οποίοι κυνήγησαν την 1η θέση με πολλές αξιώσεις, από την ομάδα του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ. Στην 3η θέση τερμάτισε η Εφηβική ομάδα του ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ.

 

Εν συνεχεία την τιμητική τους είχε το αγώνισμα του ΣΚΡΑΤΣ της κατηγορίας Νεανίδων, όπου είδαμε έναν καταπληκτικό αγώνα με πάρα πολλές εναλλαγές και ξεκολλήματα τα οποία ήταν ικανά να φτάσουν όλες οι αθλήτριες στα όριά τους! Παρόλο που ένα ατυχέστατο πέσιμο διέκοψε για λίγα λεπτά το δυνατό τέμπο του αγώνα , εν τούτοις από εκείνο το σημείο και μετά τα πόδια όλων των κοριτσιών έβγαλαν φτερά! Μόλις 3 στροφές πριν το τέλος η Τουρλή του ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ άνοιξε το τέμπο της συμπαρασέρνοντας μαζί της την Γρηγοριάδου Βάσια και την Φαρφαρά Κωνσταντίνα, οι οποίες τα έδωσαν όλα μέχρι την γραμμή τερματισμού όπου πέρασε πρώτη η Τουρλή Δέσποινα του ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας, με 2η την Γρηγοριάδου Βάσια και 3η την Φαρφαρά Κωσταντίνα.

Ο τελικός του Σκρατς της κατηγορίας Εφήβων ήταν ταχύτατος από την 5η κιόλας στροφή είχαμε ένα μεγάλο ξεκόλλημα από τον αθλητή Αντρέα Καρνέζο, από την ομάδα του Π.Ο. ΚΩ ο οποίος όμως καταδιώχτηκε έπειτα από 3 στροφές από το γκρούπ και ενσωματώθηκε μαζί τους. Σχεδόν αμέσως ο αθλητής από τον ΠΟ ΠΑΤΡΩΝ πολυδερόπουλος εξαπέλυσε επίθεση ακολουθούμενος από τον Χιώτη και Μάνθο, αποκτώντας ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή που 3 στροφές αργότερα αυξήθηκε καθώς κατάφερε να αποσπαστεί μαζί με τους Χιώτη και Μάνθο! Νικητής και Πρωταθλητής Ελλάδας, ο καλά προετοιμασμένος Αλέξανδρος Πολυδερόπουλος που έριξε +2 στροφές στο γκρούπ, ακολουθούμενος από τους Χιώτη και Μάνθο του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Ο Τελικός των πόντων στην κατηγορία Παίδων ανέδειξε νικητές τους: Στην 1η θέση τον Σιφουνιό Τιμόθεο, του ΚΩΑΚΟΥ, στην 2η τον Μητρόπουλο Βλάσιο της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, και στην 3η τον Κατάκη Δημήτριο του ΑΣ ΚΡΟΝΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ, ο οποίος στις τελευταίες κόντρες κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να κερδίσει το τελευταίο σπρίντ του αγώνα.