HomeHomeSliderΤην Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon στην Αργιθέα του Ν. Καρδίτσας

Την Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon στην Αργιθέα του Ν. Καρδίτσας

Την Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon στην Αργιθέα του Ν. Καρδίτσας

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στο χωριό Πετρίλο του Δήμου Αργιθέας, θα δοθεί η εκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας στο αγώνισμα του Μαραθωνίου (XCM), στις κατηγορίες Elite και Masters Ανδρών, και Γυναικών.

Το Πετρίλο, αποτελεί ιστορική έδρα του Δήμου Αργιθέας, πρόκειται για ένα χωριό, χτισμένο στα 1160μ, βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Π.Ε. Καρδίτσας, και είναι από τα καλύτερα «μπαλκόνια» της περιοχής με θέα, πλούσια βλάστηση, και γραφικά σπίτια.  Η εκκίνηση του περιπετειώδη αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μarathon, θα δοθεί από την κεντρική πλατεία, μπροστά από την ιστορική εκκλησία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μάγειρος στις 10:00 το πρωί.  Εν συνεχεία οι 90 ποδηλάτες θα διασχίσουν ένα μεγάλο τμήμα των Βόρειων Αγράφων, για να καταλήξουν στην γειτονική Κρανιά,  όπου θα είναι στημένος ο τερματισμός του αγώνα!

Η διαδρομή του αγώνα :  Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Πετρίλου (προεκκίνηση) – Παρεκκλήσι Αγ.Φανουρίου (έναρξη χρονομέτρησης) – κατεύθυνση προς Τρία Σύνορα – προς Βασιλάδες – Χαλκιόπουλο – Ι.Ν. Θεοτόκου Κρανιάς (ολοκλήρωση στροφής/Τερματισμός).

Η διαδρομή θα καλυφθεί τρεις φορές από όλες τις κατηγορίες.  Η συνολική απόσταση του αγώνα είναι 62,5 χιλιόμετρα και τα συνολικά υψομετρικά ανέρχονται στα 1966μ.

Στον αγώνα, μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος, και περσινός νικητής Περικλής Ηλίας, ο οποίος θα προσπαθήσει για ακόμα μια χρονιά να διατηρήσει τον τίτλο του!

Η διοργάνωση του αγώνα αποτελεί μια πρώτης τάξεως απόδραση στα Θεσσαλικά Άγραφα, για όλους εκείνους που αγαπούν την Ορεινή Ποδηλασία και επιδιώκουν να ποδηλατίσουν μέσα σε κάποιους από τους καλύτερους φυσικούς παραδείσους της χώρας μας.

Για όλους τους φίλους του αθλητικού τουρισμού που θέλουν να παρακολουθήσουν ή να διασχίσουν σημεία της διαδρομής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια του αγώνα. Οι απονομές του Πανελληνίου θα γίνουν στην Κεντρική πλατεία του Πετρίλου μετά τον τερματισμό των αθλητών.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon διοργανώνουν ο Δήμος Αργιθέας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες και 2ο δελτίου τύπου με μία μικρή παρουσίαση των φαβορί του αγώνα.