HomeHomeSliderΣυνεχίζεται το πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. “Αναγέννηση & Πρόοδος”

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. “Αναγέννηση & Πρόοδος”

 Με τα μάτια στο μέλλον
Με αμείωτους ρυθμούς και αυτή την εβδομάδα, συνεχίζεται το πρόγραμμα συνεργασίας με την SPORTS EXCELLENCE  SE “Αναγέννηση και Πρόοδος ” το οποίο υπστηρίζεται από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ετσι και αυτή την εβδομάδα αναμένονται επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες από σωματεία  όλης της χώρας, προκειμένου να ενταχθούν στις ομάδες Γ και Δ των κλιμακίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας! Ετσι από την παρασκευή το πρωί, μέχρι και την Δευτέρα,  όλοι οι αθλητές και αθλήτριες ποδηλασίας θα ξεκινήσουν την επιμορφωτική προετοιμασία τους από το Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης “Π. Ν. Σουκάκος” που εδρεύει εντός του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Παράλληλα με την πιό πάνω δραστηριότητα τρέχει και το Camp  της ΕΟΠ το οποίο περιλαμβάνει, προπονήσεις, παρουσιάσεις, ξεκινόντας την  Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή  από τους προπονητές – υπευθύνους της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Θ. Φουρτούνη και Ν. Στέφο.
Οι παρουσιάσεις έχουν σαν θεματολογία τη διατροφή και τα συμπληρώματα, με ομολήτρια την υπεύθυνη αθλητικής διατροφής του Ολυμπιακού κ.  Ε. Μάνθου. Η προσαρμογή ποδηλάτου, αποκατάσταση μαλάξεις, διατάσεις παρουσιάζεται από τον φυσιοθεραπευτή κ. Β. Κουράκο, τα Θέματα των Κανονισμών αγώνων παρουσιάζει ο Δ. Κωσταντόπουλος UCI Comisair,  και βέβαια την τιμητική τους έχουν οι προπονήσεις σε Δρόμο και Πίστα με τους έμπειρους Ομοσπονδιακους Προπονητές Γ. Βαρβεράκ,η και Φ. Ζέγκλη.
Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει ο κ. Φίλιππος  Οικονόμου, ο οποίος μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος των Α & Β ομάδων δήλωσε σχετικά:
Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports ExcellenceSE, αποτελεί ιστορικό γεγονός ,για την ανάπτυξη και προαγωγή της σωματικής αγωγής, προκειμένου να ενισχυθεί το επίπεδο των Αθλητών & Αθλητριών των Εθνικών Ομάδων της Ε.Ο.Π. Το Tμήμα Αθλητικής Αριστείας-Sports Excellence(SE), λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).